“Παραγκούπολη, κόσμος και οπτικές” Ατομική έκθεση του Παναγιώτη Μαρκουλίδη στην ArteVisione

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023, ώρες 18.00 - 22.00.

Ο χώρος τέχνης ArteVisione-Nicos Chiotinis παρουσιάζει με χαρά την πρώτη ατομική έκθεση του Παναγιώτη Μαρκουλίδη με τίτλο “Παραγκούπολη, κόσμος και οπτικές…”

Όπως σημειώνει ο ίδιος

“Ένας παράλληλος κόσμος που ζει και αναπνέει όχι στα έγκατα της γης -όπως οι “Μόρλοκς” του “Ταξιδευτή”-αλλά μέσα στο πλαίσιο του αστικού ιστού, πολλές φορές σ’ένα καθεστώς χειραγωγημένης γκετοποίησης. Ένας κόσμος στον οποίο συνυπάρχουν η φθορά, η αίσθηση του ανεπαρκούς και του ανολοκλήρωτου και η αυτοσχέδια αντίληψη για την επιβίωση με κάθε δυνατό μέσον κάτω από μια επίφαση “καθημερινότητας” προσαρμοσμένης στα δεδομένα.
Σ’αυτό το “παράλληλο Σύμπαν” λοιπόν που σηματοδοτείται από ποικίλα οπτικά πρίσματα υπό τα οποία “βλέπουν “το αναπόδραστο άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες, δίπλα στη βίαιη και πρόωρη απώλεια κάθε προοπτικής, μπορεί να διακρίνει κάποιος θρυαλλίδες ελπίδας που αναδύονται από το βόρβορο.
Tα στοιχεία αυτά, αποτυπώνονται-κατά μίμηση της ίδιας της ζωής-,με τρόπο άλλοτε υποπραγματικό, άλλοτε ρεαλιστικό και άλλοτε υπερρεαλιστικό. Αποτυπώνονται ..σ’ αυτήν την ενότητα έργων οι κοινωνικές του ευαισθησίες και κάποιες βιωματικές εικόνες που άντλησε από τη δεξαμενή της ταξιδιωτικής του εμπειρίας.”
Παναγιώτης Μαρκουλίδης

Who is Who

Ο Παναγιώτης  Μαρκουλίδης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε ιατρική στην Ιταλία και εργάζεται από 25ετιας ως ιατρός παθολόγος.
Ζωγραφίζει από μικρός ως αυτοδίδακτος. Έχει κατά καιρούς ασχοληθεί επίσης με τη γελοιογραφία και τη μικρογλυπτική.

Info

Διάρκεια έκθεσης
Πέμπτη 15 έως Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023
Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Τετάρτη 12.00 -16.00
Τρίτη-Πέμπτη 16.00-20.30
Παρασκευή 16.00-20.00
ARTEVISIONE-Nicos Chiotinis 
Πηλίου 5, Πλ. Κολιάτσου
2111113363
Δυνατότητα parking στην οδό Κέας (πλαϊνός δρόμος)
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this