H Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανακοινώνουν την πρωτοβουλία Partners in Democracy

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συνεργασία με το Art in Embassies παρουσιάζουν την πρωτοβουλία Partners in Democracy. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 30 Μαΐου, στην αίθουσα προσωρινών εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης.

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας, μπροστά σε μια πρωτοφανή διαμάχη μεταξύ δημοκρατίας και αυταρχικής εξουσίας. Οι επιλογές μας σήμερα, θα καθορίσουν το μέλλον μας και το ερώτημα που προκύπτει είναι σε τι κόσμο θέλουμε να ζούμε;

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, σε συνεργασία με το Art in Embassies παρουσιάζουν την πρωτοβουλία Partners in Democracy, στις 24 και 25 Μαΐου, στην Αθήνα.

Το Partners in Democracy θα φιλοξενήσει νέους ηγέτες, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και εξέχοντες εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες και όλο τον κόσμο για να συζητήσουν πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για τη διαφύλαξη της δημοκρατίας και την προώθηση της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης στις κοινωνίες μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Αθήνα και το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών διοργανώνουν το Partners in Democracy Symposium στις 25 Μαΐου, στην Εθνική Πινακοθήκη. Στο Συμπόσιο θα ακουστούν διαφορετικές φωνές με ευρύτητα απόψεων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η δημοκρατία, όπως οι κοινωνικές ανισότητες, η παραπληροφόρηση και η άνοδος του αυταρχισμού. Οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν επίσης πώς μπορεί η τέχνη να συμβάλει στην ενίσχυση της δημοκρατίας, πώς οι πόλεις μπορούν να λειτουργήσουν ως πλατφόρμες ένταξης και πώς μπορούμε να διατηρήσουμε και
να ενδυναμώσουμε τη δημοκρατία για τις μελλοντικές γενιές.

Στις 24 Μαΐου, η Πρεσβεία των Η.Π.Α., σε συνεργασία με το Art in Embassies του State Department, εγκαινίασε την περιοδεύουσα έκθεση A More Perfect Union: American Artists and the Currents of Our Time, φιλοξενείται στο Μουσείο της Ακρόπολης. Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας, αποτελεί μέρος της Democracy Collection του Arts in Embassies και περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο γνωστούς σύγχρονους Αμερικανούς καλλιτέχνες, όπως οι Bruce Nauman, Yoko Ono, Christine Sun Kim, Edward Ruscha και Carrie Mae Weems. Η έκθεση επικεντρώνεται σε θέματα ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και άλλων θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας και θα ταξιδέψει σε πολλές πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η πρώην Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στην Αθήνα, ως γενέτειρα της δημοκρατίας, και θα συνδέσει τις σύγχρονες δημοκρατικές αξίες με τις αρχαίες ρίζες τους. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 30 Μαΐου, στην αίθουσα προσωρινών εκθέσεων του Μουσείου Ακρόπολης.

Η συλλογή Democracy Collection υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των The Boeing Company, Ίδρυμα Ford, Ίδρυμα Doris Duke, καθώς τη στήριξη των United Airlines, Microsoft, AT&T, Salamander Hotels and Resorts, καθώς πολλών μεμονωμένων φιλάνθρωπων και συλλεκτών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης της Democracy Collection στην Αθήνα γίνεται με χορηγία του Ομίλου Εταιρειών Τσάκος. Επίσης, το Athens Democracy Forum συνέβαλε στο Partners in Democracy Symposium ως programming partner.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συμπόσιο και την Έκθεση, επισκεφθείτε: https://partnersindemocracy.gr/ και
https://art.state.gov/portfolio/democracy_collection_exhibition/

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

Ελένη Σαμέλη: Η τέχνη μου ξεπηδά κατευθείαν από την ψυχή μου  

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Τη νέα της δουλειά με τίτλο «Σταλακτίτες της ψυχής» παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά η...

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this