Ο Pasquale Guastamacchia στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, και ώρα 18:00-22:00 και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 9 Ιουλίου.

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Ιταλού καλλιτέχνη  Pasquale Guastamacchia με τίτλο «Logic», υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουνίου 18:00-22:00, ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό έως τις 9 Ιουλίου.

Ο Pasquale Guastamacchia ξεκίνησε την καριέρα του ως γλύπτης αλλά σύντομα ασχολήθηκε  και με την ζωγραφική. Το πέρασμα του στις δύο διαστάσεις συμπυκνώνει την αγάπη του για την τρισδιάστατη απεικόνιση, μέσα από γραμμές και χρώματα με μία μινιμαλιστική ευαισθησία. Τόσο η γλυπτική όσο και η ζωγραφική του διέπονται από την απλότητα. Οι φόρμες στα γλυπτά του, είναι τόσο ζωντανές και λιτές ταυτόχρονα, όπως ακριβώς οι λέξεις ενός χαϊκού είναι απλές ώστε να δίνουν έμφαση. Τα ζωγραφικά του έργα χαρακτηρίζονται από περιοχές γεμάτες με έντονα χρώματα, τοποθετημένες σχεδόν πάντοτε έναντι σε φωτεινότερα πεδία χρώματος, δοσμένα με  έναν εξπρεσιονιστικό τρόπο σύμφωνα πάντοτε με την δική του οπτική διάσταση.

Στα έργα του εκφράζει τον εσωτερικό του κόσμο αφήνοντας όμως τον θεατή να ταξιδέψει μέσα από τα δικά του βιώματα. Επιχειρεί με τον δικό του μοναδικό και χαρακτηριστικό τρόπο που ζωγραφίζει να αναδείξει το μεγαλείο του σύμπαντος και μέσα από την αφαίρεση τελικά τα έργα του να μας θυμίζουν τοπία και ουρανούς.

Pasquale Guastamacchia

Who is Who

Ο Pasquale Guastamacchia, γεννήθηκε το 1949 στο Τερλίτσι, μία μικρή πόλη κοντά στο Μπάρι της Ιταλίας, και είναι ζωγράφος και γλύπτης,. Το 1973 αποφοίτησε από το τμήμα γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Ρώμης με καθηγητή τον Venanzo Crocetti. Έχει διδάξει γλυπτική σε φοιτητές των πλαστικών τεχνών. Η δουλειά του καθώς και η καλλιτεχνική του παραγωγή, τόσο η ζωγραφική όσο και η γλυπτική, συνεχίζουν ακατάπαυστα, κερδίζοντας το ενδιαφέρον των κριτικών και των συλλεκτών.

Ο Guastamacchia έχει διακριθεί σε διαγωνισμούς που έχουν οργανωθεί από την Ιταλική κυβέρνηση. Αυτοί οι διαγωνισμοί τον έχουν οδηγήσει να δημιουργήσει μνημεία για τις πόλεις Velletri, Frosinone, Potenza, Lecce and Terlizzi. Επιπλέον, έχει φιλοτεχνήσει πολλές μπρούτζινες προτομές επιφανών και διαπρεπών ανθρώπων κατά παραγγελία. Έργα του έχουν εκτεθεί σε Ιταλία, Ελλάδα, Τόκιο και Νέα Υόρκη και υπάρχουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

H έκθεση τελείται υπό την αιγίδα του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών (Instituto Italiano di Cultura di Atene).

Χορηγοί επικοινωνίας είναι Axianews, ArtViews.gr και Art22.
Χορηγός οίνου εγκαινίων είναι το Κτήμα Παλυβού.

Pasquale Guastamacchia

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως Σάββατο 9 Ιουλίου

Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 15:00 & 17:00 – 20:30
Τετάρτη 11:00-17:00, Σάββατο 11:00-16:00
Κυριακή, Δευτέρα κλειστά

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 12, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18
www.technohoros.org | info@technohoros.org

Pasquale Guastamacchia
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Oia Treasures Art Gallery: Ένας «κρυφός» θησαυρός στα πολυσύχναστα σοκάκια της Οίας

Συνέντευξη στην Μαρία Δήμου Περιηγηθήκαμε στην μαγευτική αγορά της Οίας στην Σαντορίνη, όπου πέρα από την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική στην οποία αντανακλά το φημισμένο ηλιοβασίλεμα,...

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this