People and Places, Διατομική έκθεση των Anne Beigbeder Sollis και Χρήστου Κουτσούκη στην Cube Gallery

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023, 20.00 – 22.00, και διαρκεί έως τις 17 Ιουνίου 2023.

Η Cube Gallery, φιλοξενεί από τις 19 Μαΐου έως και τις 17 Ιουνίου 2023, την διατομική έκθεση των εικαστικών Anne Beigbeder Sollis και Χρήστου Κουτσούκη, σε μια ενδιαφέρουσα εικαστική συνομιλία με τίτλο People and Places και σαφείς αναφορές σε σκηνές της καθημερινότητάς μας. 

“It is strange how people seem to belong to places – especially to places where they were not born…” 

Christopher Isherwood, Goodbye to Berlin

Η Λιάνα Ζωζά, επιμελήτρια της έκθεσης, γράφει

“Οι εικαστικές συνομιλίες είναι σίγουρα μια μεγάλη πρόκληση για τους επιμελητές, που όμως, τους δίνουν την δυνατότητα, να δείξουν μέσα από αυτές, πτυχές της σύγχρονης τέχνης λιγότερο συμβατικές, κάνοντας κάθε φορά την ανατροπή που θα φέρει τον θεατή απέναντι στην έκπληξη. 

Η ιδέα του People and Places, μέσα από την εικαστική ματιά των Anne Beigbeder Sollis και Χρήστου Κουτσούκη ξεκίνησε αρκετό καιρό πριν, όταν διέκρινα πως μέσα από τις φαινομενικά διαφορετικές ενότητες της δουλειάς τους θα μπορούσε να προκύψει ένα ιδιαίτερο art project. 

Η Anne Beigbeder Sollis δουλεύει κυρίως με στυλό bic, σε όλα τα χρώματα και με χαρτιά όλων των διαστάσεων, δημιουργώντας από πολύ μικρά σχέδια μέχρι πολύ μεγάλα έργα που όμως έχουν την ιδιαιτερότητα να αποτελούν εικαστικά puzzles μιας και δημιουργούνται, το καθένα, από μικρότερα σχέδια που συνδέονται μεταξύ τους. 

Ο Χρήστος Κουτσούκης χρησιμοποιεί τελάρα και λάδια, που είναι από τα υλικά που αγαπά, δημιουργώντας τις δικές του σκηνές καθημερινότητας που τελικά, λειτουργούν σαν μια μελέτη της προσωπικής του ανθρωπογεωγραφίας. 

Christos Koutsoukis, έκθεση People and Places

Ζώντας και οι δύο σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, όπως αυτό της πόλης των Βρυξελλών, αλλά με διαφορετική οπτική, μιας και ζουν και κινούνται ο καθένας στο δικό του επαγγελματικό, οικογενειακό και κοινωνικό χώρο, καταλήγουν ο καθένας τους στην ιδιωτική του εικαστική καταγραφή. Αφίξεις και αναχωρήσεις, φανταστικές και πραγματικές συναντήσεις, τόποι και άνθρωποι, γνωριμίες, αισθήσεις και σκέψεις παίρνουν τη θέσης τους, στα έργα που καλούνται να συνομιλήσουν και να λειτουργήσουν σχολιαστικά στις εξερευνήσεις του μυαλού και της ψυχής.  

Η πρώτη λέξη που σκέφτηκα, βλέποντας τα έργα τόσο, της  Anne Beigbeder Sollis  όσο και του Χρήστου Κουτσούκη δεν ήταν σίγουρα άλλη από την ανθρωπογεωγραφία, όταν αυτή μελετά τις σχέσεις μεταξύ ανθρώπων και τόπου βάζοντας στο επίκεντρό της τους ανθρώπους με διαφορετικές ανθρωπιστικές και πολιτιστικές παραδόσεις, συμπεριφορές και ιδέες και πως αυτοί αλληλεπιδρούν στην καθημερινότητά τους, με το αποτέλεσμα να αποτυπώνεται μέσα από την σύγχρονη τέχνη. Η επόμενη σκέψη μου ήταν πόσο ωραίες είναι οι διαφορετικότητες, όταν τους δίνεις χώρο και τις φιλοξενείς μέσα από art projects, όπως το People and Places”.” 

Anne Beigbeder, έκθεση People and Places

Info

Διάρκεια έκθεσης
Παρασκευή 19 Μαΐου έως Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα,
Τετάρτη  10.00 – 14.00  
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή  10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
Σάββατο 11.00 – 14.00
Κυριακή   κλειστά 

cube gallery
Μιαούλη 39, 26222 Πάτρα
2611110069, [email protected]
www.cubegallery.gr 

Christos Koutsoukis, έκθεση People and Places
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η γοητεία της ενοχλητικής αισθητικής του Μπρακ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Ζωρζ Μπρακ / Georges Braque γεννήθηκε στο Αρζαντέιγ του Seine-et-Oise της Γαλλίας το 1882. Μεγάλωσε στη...

Vergos Auctions: 35 χρόνια στην κορυφή των ελληνικών δημοπρασιών

Το 2024 σηματοδοτεί για τη VERGOS Auctions τη συμπλήρωση 35 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στις ελληνικές δημοπρασίες. Η VERGOS Auctions ιδρύθηκε το 1989 από τον...

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this