Περί Μέθης, η Αφροδίτη Παπαδουλή στην Cube Gallery

Opening: Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023, 20.00 – 22.00.

Η Cube Gallery, φιλοξενεί από τις 21 Απριλίου έως και τις 13 Μαΐου 2023, την καινούρια ενότητα της δουλειάς, της εικαστικού  Αφροδίτης Παπαδουλή με τίτλο Περί Μέθης, με σαφείς αναφορές στην γυναικεία ταυτότητα, μιας και η γυναικεία παρουσία είναι αισθητή και διακριτή σε όλα της τα έργα. 

Στην Cube, συνεργάτες και καλλιτέχνες είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και από τον Σεπτέμβριο του 2022 και για όλο το 2023 φιλοξενούνται εκθέσεις και projects που είτε δίνουν βήμα σε γυναίκες εικαστικούς για να παρουσιάσουν την δουλειά τους είτε πραγματεύονται την θέση και την ορατότητα της γυναίκας δημιουργού στον χώρο της τέχνης είτε θίγουν επίκαιρα ζητήματα που έχουν σχέση με το γυναικείο φύλο.   

Η Αφροδίτη Παπαδουλή, γράφει

“Η ανάγκη της συνεύρεσης με άλλους ανθρώπους, ανάγκη που έγινε  ακόμα εντονότερη στα χρόνια της καραντίνας, με οδήγησε στην δημιουργία των έργων αυτής της θεματικής. 

Στο παρελθόν υπήρξαν κι άλλες αφορμές: η ανάγνωση του ομότιτλου βιβλίου του Κωστή Παπαγιώργη, οι βόλτες στις γειτονιές, τα ταξίδια στα νησιά.  

Στην ενότητα Περί Μέθης μεταφέρεται ένα μεγάλο μέρος της κουλτούρας μας, οι συνήθειες μας, οι μουσικές μας, τα παλιά και νέα αγαπημένα στέκια. Με την διαπίστωση, ότι η Πάτρα είναι επιλογή για διασκέδαση όχι μόνο για τους φοιτητές αλλά και για πολλούς ανθρώπους κάθε ηλικίας, πιστεύω πως η θεματική αυτή συνηγορεί στην επιθυμία μου, να την παρουσιάσω εδώ.”. 

Αφροδίτη Παπαδουλή, Τα λαδάδικα

Who is Who

Η Αφροδίτη Παπαδουλή σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών στο εργαστήρι του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Από τα φοιτητικά της χρόνια ήδη διακρίθηκε στον διαγωνισμό με θέμα: Πειραιάς – λιμάνι, σταθμός και στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό με θέμα: «Ζωγραφίζοντας το ευρώ», δηλαδή την είσοδο του ευρώ ως νέο νόμισμα. 

Ύστερα από την αποφοίτησή της το 2002, η ζωγραφική της εξελίχθηκε ραγδαία με εξπρεσιονιστικές τάσεις με ζωηρά χρώματα κι έντονα κοντράστα. Συχνά αδιαφορεί για την φόρμα και επιλέγει το θέμα της με βάση το ένστικτό της. 

Έχει παρουσιάσει την δουλειά της σε δώδεκα ατομικές εκθέσεις και πολύ περισσότερες ομαδικές, που βασίζονται στην πραγματικότητα και στην φαντασία, όπου συχνά συνδυάζονται σε έναν μαγικό ρεαλισμό. Τα έργα της προέρχονται από παιδικές μνήμες, παραμύθια, ποίηση κι όνειρα αλλά και την καθημερινότητα, καθώς και την αστείρευτη ενέργεια που η φύση μας προσφέρει. 

Αφροδίτη Παπαδουλή, Τυφλή από έρωτα

Info

Διάρκεια έκθεσης
Παρασκευή 21 Απριλίου έως Σάββατο 13 Μαΐου 2023 

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα Τετάρτη 10.00 – 14.00  
Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
Σάββατο 11.00 – 14.00  
Κυριακή   κλειστά 

cube gallery
Μιαούλη 39, 26222 Πάτρα
2611110069
[email protected]
www.cubegallery.gr 

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αδριανός Σωτήρης: “Ζωγραφίζω για να ξορκίσω τους φόβους μου”  

Ο ζωγράφος Αδριανός Σωτήρης μιλά στo Αrtviews για την έκτη ατομική του έκθεση με τίτλο “The Thing in Itself”, στην γκαλερί Contemporary Athens σε...

Οι δραματικές μπαρόκ φωτοσκιάσεις του συναρπαστικού Καραβάτζιο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο / Michelangelo Merisi da Caravaggio γεννήθηκε πιθανόν στο Μιλάνο το 1571. Ο...

“Εμετός στο Κόρνερ” σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία Ιάκωβου Μολυμπάκη

Γράφει η  Αιμιλία Φλώρου (Not a review…just my point of view) Στον υπέροχο χώρο του "RAMON" στο Παγκράτι μόνο για μία παράσταση στις 26.3.2024,  ανέβηκε το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this