Περισυλλογή τροφίμων από μέλη του Βολτ για την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Η περίοδος των γιορτών συνοδεύεται, συνήθως, από ένα ξύπνημα κοινωνικής ευθύνης, το οποίο ακολούθως οδηγεί σε πράξεις αλληλεγγύης ή/και φιλανθρωπίας. Πράξεις που δεν διέπονται από συνέχεια και συνέπεια στην διάρκεια του χρόνου.
Και, ενώ είναι φυσικό, εντός του πνεύματος των Χριστουγέννων και των συμβολισμών του, να διαπνεόμαστε από αισθήματα προσφοράς, εμείς στο Βολτ θεωρούμε ότι η Αλληλεγγύη είναι στάση ζωής και όχι ένα εορταστικό χόμπυ.
Με αυτήν την λογική, στις 15 Ιανουαρίου του 2023,

μέλη του Βολτ συγκεντρωθήκαμε και μαζέψαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με σκοπό να τα προσφέρουμε στην δραστήρια Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» που, με βάση τον Κεραμεικό, χορταίνουν χιλιάδες ανθρώπους ανά την χώρα, με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό και αγάπη.

Η ιδέα της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος” είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας,με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να λάβουν χώρα και άλλες, αντίστοιχες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες. Στον «Άλλο Άνθρωπο», το μαγείρεμα γίνεται ζωντανά, στον δρόμο και τρώμε όλες και όλοι μαζί.
Η αισθητική και η ιδεολογική βάση της Κοινωνικής Κουζίνας ταιριάζει απολύτως με αυτές του Βολτ Ελλάδος και, όπως συμφωνήσαμε μεταξύ μας τα μέλη, δεν θα αργήσουμε καθόλου να επαναλάβουμε αντίστοιχη κίνηση συγκέντρωσης τροφίμων στον «Άλλο Άνθρωπο», αλλά και σε έτερες δομές.
Στόχος μας είναι να συνδράμουμε, όσο τακτικά μπορούμε, πρωτοβουλίες που επιχειρούν να κάνουν την διαφορά στην κοινωνία μας και ιδίως εν μέσω δύσκολων κοινωνικοοικονομικών περιστάσεων, εν όψει των οποίων συχνά αισθανόμαστε όλες και όλοι το κράτος απόν.
Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η αριστοτεχνική νεοκλασική γλυπτική του Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Aristide Maillol (Αριστίντ Μαγιόλ) γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

Η ψυχογραφική ευαισθησία της χαράκτριας Ρένας Ανούση-Ηλία

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Η Ρένα Ανούση-Ηλία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Σπούδασε χαρακτική στην ΑΣΚΤ με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., στο εργαστήριο...

To καλαμάρι του Γεώργιου Καραϊσκάκη για πρώτη φορά σε δημοπρασία από τη VERGOS Auctions

Mε τη δημοπρασία "Ιστορικά και Λαογραφικά αντικείμενα 19ου & 20ού αιώνα" υποδέχεται το νέο έτος η VERGOS Auctions. Η δημοπρασία περιλαμβάνει μεγάλο εύρος αντιπροσωπευτικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this