Περισυλλογή τροφίμων από μέλη του Βολτ για την Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Η περίοδος των γιορτών συνοδεύεται, συνήθως, από ένα ξύπνημα κοινωνικής ευθύνης, το οποίο ακολούθως οδηγεί σε πράξεις αλληλεγγύης ή/και φιλανθρωπίας. Πράξεις που δεν διέπονται από συνέχεια και συνέπεια στην διάρκεια του χρόνου.
Και, ενώ είναι φυσικό, εντός του πνεύματος των Χριστουγέννων και των συμβολισμών του, να διαπνεόμαστε από αισθήματα προσφοράς, εμείς στο Βολτ θεωρούμε ότι η Αλληλεγγύη είναι στάση ζωής και όχι ένα εορταστικό χόμπυ.
Με αυτήν την λογική, στις 15 Ιανουαρίου του 2023,

μέλη του Βολτ συγκεντρωθήκαμε και μαζέψαμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης με σκοπό να τα προσφέρουμε στην δραστήρια Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» που, με βάση τον Κεραμεικό, χορταίνουν χιλιάδες ανθρώπους ανά την χώρα, με φρεσκομαγειρεμένο φαγητό και αγάπη.

Η ιδέα της Κοινωνικής Κουζίνας “Ο Άλλος Άνθρωπος” είναι μια κίνηση αλληλεγγύης και ένδειξης αγάπης προς τους συνανθρώπους μας,με την ελπίδα να αφυπνιστούν συνειδήσεις και να λάβουν χώρα και άλλες, αντίστοιχες δράσεις από άλλους ανθρώπους και ομάδες. Στον «Άλλο Άνθρωπο», το μαγείρεμα γίνεται ζωντανά, στον δρόμο και τρώμε όλες και όλοι μαζί.
Η αισθητική και η ιδεολογική βάση της Κοινωνικής Κουζίνας ταιριάζει απολύτως με αυτές του Βολτ Ελλάδος και, όπως συμφωνήσαμε μεταξύ μας τα μέλη, δεν θα αργήσουμε καθόλου να επαναλάβουμε αντίστοιχη κίνηση συγκέντρωσης τροφίμων στον «Άλλο Άνθρωπο», αλλά και σε έτερες δομές.
Στόχος μας είναι να συνδράμουμε, όσο τακτικά μπορούμε, πρωτοβουλίες που επιχειρούν να κάνουν την διαφορά στην κοινωνία μας και ιδίως εν μέσω δύσκολων κοινωνικοοικονομικών περιστάσεων, εν όψει των οποίων συχνά αισθανόμαστε όλες και όλοι το κράτος απόν.
Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

Οι εσωστρεφείς προσωπογραφίες του Φραγκίσκο Ντε Γκόγια

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Φρανσίσκο ντε Γκόγια / Francisco Goya y lucientes υπήρξε μαθητής του διακεκριμένου αυλικού ζωγράφου Φρανσίσκο Μπαγέ,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this