Perro la Noche: “Ανήκω στο Ghetto της Μουσικής”

Γράφει η Vasia Bresta

Φωτογραφική κάλυψη Francesca Kal

Δεν ανήκει σε κάποια “κλίκα”. Δεν τις προτιμάει και θεωρεί πως ανήκει μόνο στο γκέτο της μουσικής. Του αρέσει να βοηθάει τους συναδέρφους του και να δίνει ευκαιρίες, αρκεί να αξίζει τον κόπο.

Βρεθήκαμε με τον Νίκο Φωκά, τον κατά κόσμον Perro la Noche και συζητήσαμε για τις εξελίξεις στον τομέα του Djing σε Ελλάδα και εξωτερικό.

-Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τη μουσική και τι σημαίνει το nickname σου;

-Με την μουσική και το djing ασχολούμαι γύρω στα 18 χρόνια!
Είναι μαγεία να κάνεις τον κόσμο να διασκεδάζει. Αυτό με μάγεψε και με ενέπνευσε να ασχοληθώ με αυτό. Το παρατσούκλι μου βγήκε από τα πολλά χρόνια που είμαι “στην νύχτα” και σημαίνει στα ελληνικά” σκυλί της νύχτας”. Αφού αντέχω ακόμα!

-Η εμφάνιση και η σκηνική παρουσία ενός dj παίζουν ρόλο στην καριέρα του;

-Παίζουν, φυσικά! Είναι κάτι που εμπνέει και τους καινούργιους για να γίνουν djs, βλέποντάς μας, κάπως έτσι και εμείς τα ίδια κάναμε όταν ήμασταν νέοι. Χαζεύαμε τον dj που διασκέδαζε το κόσμο με την μουσική και την εμφάνισή του. Πρέπει να προσέχουμε την εμφάνισή μας γιατί είμαστε “φόρα μόστρα” στον κόσμο.

-Τι είδος μουσικής παίζεις στα μαγαζιά και τι ακούς όταν θες να χαλαρώσεις!

-Στα μαγαζιά που είμαι resident είναι rock 80s -90s -00s, αλλά πολλές φορές παίζω και πιο ηλεκτρονική μουσική. Είναι ένα είδος που μου αρέσει πολύ για αυτό τα περισσότερα events που κάνω είναι με ηλεκτρονική μουσική. Η μουσική που με χαλαρώνει είναι η κλασική. Ύστερα από ένα έντονο βράδυ, είναι ότι πρέπει.

-Σχολίασε μου το mixing και την εξέλιξή του. Εσύ τι προτιμάς;

-Η εξέλιξη όπως σε όλα, είναι ραγδαία και κάνει τον dj πλέον μόνο να διαλέγει το κομμάτι γιατί όλα τα άλλα τα κάνει η τεχνολογία. Εγώ προτιμώ να παίζω με Cd ή Usb αλλά σε μηχανήματα. Σιχαίνομαι το λάπτοπ γιατί χάνεις την αίσθηση της μουσικής και την επαφή με τον κόσμο πίσω από μια οθόνη. Είναι αναγκαίο κακό γιατί σε πολλά μαγαζιά που οργανώνουμε πάρτι δεν έχουν μηχανήματα ή δυστυχώς δεν τους ενδιαφέρει τόσο πολύ το θέμα του ήχου και της μουσικής.

-Τι στοιχεία πρέπει να έχει ένας καλός Dj και πώς βλέπεις τους djs του σήμερα;

-Το “πακέτο” που πρέπει να έχει ένας καλός Dj είναι να γνωρίζει από μουσική, να αγαπάει αυτό που κάνει και να είναι ταπεινός. Μόνο έτσι θα εξελιχθεί και θα γίνεται καλύτερος. Οι σημερινοί djs, είναι νομίζω ένα άλλο καλούπι πιο εξελιγμένο λόγω της άνεσης που τους παρέχει η τεχνολογία. Απλά θα πρέπει να το αγαπάνε πολύ το κομμάτι της μουσικής για να γίνουν καλύτεροι. “Όσο ζω μαθαίνω”, όπως λέει η παροιμία και στην μουσική αυτό ταιριάζει απόλυτα γιατί κάθε μέρα μαθαίνουμε όλο και κάτι καινούργιο.

Resident dj στον Χολαργό στο The Ritzy και στο Χαλάνδρι στο Butterfly

-Πιστεύεις πως υπάρχουν κλίκες σε αυτό τον χώρο; Εσύ ανήκεις κάπου;

-Ναι υπάρχουν κλίκες σε αυτό τον χώρο, όπως παντού άλλωστε. Εγώ προσωπικά δεν ανήκω σε κάποια κλίκα. Το αποφεύγω συστηματικά. Ανήκω στην κλίκα της μουσικής.

-Πού μπορεί να σε ακούσει κάποιος;

-Παίζω resident στον Χολαργό στο The Ritzy και στο Χαλάνδρι στο Butterfly. Kάποιες φορές παίζω και σε ένα καινούργιο μαγαζί στην Κηφισιά στο Black Cat.

Από κει και πέρα κάνω πολλά events σε όλη την Αθήνα και όχι μόνο. Μπορεί να ενημερωθεί κάποιος και από την σελίδα μου στο fb:
https://www.facebook.com/Dj-NIKOS-FOKAS-perrolanoche-350661848332462/

Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

Ελένη Σαμέλη: Η τέχνη μου ξεπηδά κατευθείαν από την ψυχή μου  

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Τη νέα της δουλειά με τίτλο «Σταλακτίτες της ψυχής» παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά η...

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this