“Plásmata II: Ioannina” Έκθεση ψηφιακής τέχνης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση

H σύγχρονη τέχνη συνομιλεί με την πόλη των Ιωαννίνων. Έκθεση, συναυλίες, workshops, συζητήσεις, περιηγήσεις, για θεατές κάθε ηλικίας, με ελεύθερη είσοδο. Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Από 16 Ιουνίου έως 09 Ιουλίου 2023.

H σύγχρονη τέχνη συνομιλεί με την πόλη των Ιωαννίνων. Έκθεση, συναυλίες, workshops, συζητήσεις, περιηγήσεις, για θεατές κάθε ηλικίας, με ελεύθερη είσοδο. Μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Από το Πεδίον του Άρεως στα Ιωάννινα, τα Plásmata ΙΙ, η δεύτερη έκδοση της έκθεσης ψηφιακής τέχνης της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, επιστρέφει τον Ιούνιο του 2023 για να θέσει μια σειρά από θεμελιώδη ερωτήματα: Μπορούμε να μιλήσουμε για το ψηφιακό χωρίς να εγκλωβιστούμε στη φόρμα που επιβάλλουν οι οθόνες; Μπορούμε να μιλήσουμε για την τεχνολογία μέσα από τις έννοιες του τοπικού και του μυθικού, της φύσης και της παράδοσης; Μπορεί η τεχνολογία να γίνει η αφορμή για να δοθεί φωνή σε όσους δεν έχουν; Μπορούμε να καταλύσουμε τα όρια ανάμεσα στο φυσικό και στο τεχνητό και να μάθουμε κι από τα δύο;

Μετά την Αθήνα και το Πεδίον του Άρεως, όπου τα Plásmata καθήλωσαν το αθηναϊκό κοινό, προσελκύοντας περισσότερους από 400.000 επισκέπτες, τον Ιούνιο του 2023 ταξιδεύουν στην περιφέρεια και στην ιστορική πόλη των Ιωαννίνων.

Τα Plásmata ΙΙ: Ioannina δεν είναι μία ακόμη έκθεση ψηφιακής τέχνης, αλλά μια συνολική εμπειρία η οποία «μιλά» για το ψηφιακό μέσα από εγκαταστάσεις, εκδηλώσεις και οργανικές τοποθετήσεις εικαστικών έργων που δίνουν έμφαση στο σώμα, τη διάδραση και την εμβύθιση. Στα Γιάννενα ακολουθούμε νέες διαδρομές και συμβιώσεις στο όριο της πόλης και της λίμνης Παμβώτιδας. Θέτουμε υπερτοπικά ζητήματα μέσα από την τοπική έκφραση, μαθαίνουμε από τα οικοσυστήματα, μεταμορφωνόμαστε και μεταμορφώνουμε, βρίσκουμε χρόνο να δούμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας αμφισβητώντας τα όρια φύσης, τεχνολογίας και πολιτισμού.

Τα Plásmata ΙΙ: Ioannina μάς καλούν να περιπλανηθούμε σε 29 διαφορετικούς σταθμούς στην πόλη. Μας προσκαλούν να περπατήσουμε σε μια διαδρομή κατά μήκος της μεθορίου του Κάστρου και της λίμνης, όπου κυριαρχούν τα 19 έργα της έκθεσης, αλλά και οι ιστορίες που χαρακτηρίζουν 10 ξεχωριστά, κάποιες φορές μυστικά, τοπόσημα των Ιωαννίνων. Τα 29 σημεία της διαδρομής βρίσκονται σε αδιαχώριστη συνάφεια με το περιβάλλον της πόλης, και είναι η αφορμή για να ανακαλύψουμε ορισμένες ορατές ή απόκρυφες λεπτομέρειες, προϋπάρχοντα στοιχεία, σχισμές, αστικές μυθοπλασίες και μη ανθρώπινους οργανισμούς που συνδιαλέγονται με τα έργα, τα Γιάννενα και, προπάντων, με εμάς τους ίδιους και το μέλλον μας.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 9 Ιουλίου, τα Plásmata II: Ioannina περιλαμβάνουν μια μεγάλη έκθεση ψηφιακών έργων από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες στην παραλίμνια διαδρομή της πόλης, συναυλίες και dj-sets, εργαστήρια, συζητήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, ξεναγήσεις αλλά και το Movement Radio, τον 24ωρο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Στέγης, που δημιουργεί ένα πρόγραμμα βαθιά τοπικό, κι όμως ουσιαστικά παγκόσμιο. Στα Γιάννενα, τα Plásmata προτείνουν νέες διαδρομές και συμβιώσεις στο όριο της πόλης και της λίμνης Παμβώτιδας, επεκτείνοντας τον διάλογο ανάμεσα στο υλικό και το άυλο, το κέντρο και την περιφέρεια, το παρελθόν και το μέλλον. Τα Plásmata μάς καλούν όχι μόνο να δούμε τα έργα της έκθεσης, αλλά και να σταματήσουμε στα 29 σημεία της διαδρομής της, να ανακαλύψουμε τα φυσικά αντικείμενα και τα γλυπτά που ήδη υπάρχουν εκεί, να παρατηρήσουμε για λίγο την πόλη μας και, τελικά, τον ίδιο μας τον εαυτό, να αναζητήσουμε τις καταβολές μας και να ονειρευτούμε το μέλλον μας.

Τα 19 έργα τέχνης από Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες, τα περισσότερα σε νέες αναθέσεις, εξερευνούν την έλευση και την εξαφάνιση του ψηφιακού μέσα σε μια νέα υλικότητα που διαχέεται στα σώματα, στη φύση, ακόμη και στις σκέψεις, στα τραγούδια και στα όνειρά μας. Έργα που αφουγκράζονται τον παλμό της πόλης των Ιωαννίνων και μας συστήνουν νέα Plásmata, σε μια διαδρομή που αναπτύσσεται γύρω από τη μαγική λίμνη Παμβώτιδα. Εκεί παρελαύνουν φέτος φιγούρες που μεταμορφώνονται μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας, μανιτάρια που μεταβάλλονται μέρα με τη μέρα, γλυπτά που αλλάζουν χρώματα, τραγουδούν με ανθρώπινες ή μη φωνές, μας μυούν στη γιαννιώτικη αργυροχοΐα και κεντητική, αναζητώντας τους τρόπους με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διασώσει την παράδοση. Υβριδικά πλάσματα μιλούν τις γλώσσες που συνθέτουν το παλίμψηστο της πόλης μας, αποκαλύπτουν τη μαντεία του νερού ως μέσο χειραφέτησης για τις φωνές που δεν μπορούν να ακουστούν και υλικοποιούν τις τοπικές παραδόσεις και τα έθιμα. Ολάνθιστα δάση μέσα σε terrarium, ζώα που έχουν εκλείψει αλλά επανέρχονται ψηφιακά στη ζωή, συνθετικές μέδουσες βγαλμένες μέσα από αλγοριθμικά όνειρα και ένα σώμα από τις γυναίκες που χάθηκαν στη λίμνη αλλά είναι πάντα εκεί, μας καλούν να χαθούμε στις δυνάμεις της φύσης, που είναι προαιώνιες, δυνατές, ακατάλυτες.

Τα πτηνά της λίμνης και το Μιτσικέλι παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια της τεχνητής νοημοσύνης, οι πολυφωνικοί θρήνοι της Ηπείρου γίνονται –με αλγοριθμική επεξεργασία– η βάση για όλα τα τραγούδια μας, ενώ μια σημαία από φλόγες στο όριο της λίμνης μας μιλά για το θέμα της κλιματικής δικαιοσύνης ως κάτι τοπικό και ταυτόχρονα παγκόσμιο. Τα καταφύγια κάτω από το κάστρο ανοίγουν για να βυθιστούμε σε ένα λουτρό από ήχους και εικόνες από την πόλη και από τον βυθό της λίμνης. Μια μέδουσα με ψηφιακό κεφάλι μας καλεί να αναρωτηθούμε για το θέμα της γυναικοκτονίας, ενώ μια σειρά από πήλινα σκεύη σε ανθρώπινο μέγεθος θέτουν ερωτήματα για τα όρια του σώματος, την ευθραυστότητα αλλά και τη δύναμη της συνύπαρξης.

Οι καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες που συμμετέχουν: Μαρία ΒαρελάΝικομάχη ΚαρακωστάνογλουΚατερίνα ΚομιανούΜαρία ΛουίζουΑφροδίτη Παναγιωτάκου & Μανώλης ΜανουσάκηςΜαλβίνα ΠαναγιωτίδηΠάνος ΣκλαβενίτηςΣτεφανία ΣτρούζαΘεόκλητος ΤριανταφυλλίδηςEntangled OthersMatthias FritschJohn GerrardAlexandra Daisy GinsbergChristian Mio LoclairMaenadsMatthew Niederhauser & Marc Da Costaslow immediateUniversal EverythingWordMord.

Plásmata ΙΙ
“Flare” του John Gerrard.

Ανάμεσα στα έργα της έκθεσης, παρουσιάζονται 11 νέες παραγωγές, έργα δημιουργημένα ειδικά για την παραλίμνια περιοχή, στα οποία λήφθηκαν υπόψη ο πολιτισμός και τα ιδιαίτερα γνωρίσματα της πόλης και του φυσικού περιβάλλοντος των Ιωαννίνων. Μελετώνται μύθοι και θρύλοι της πόλης, παραδοσιακές τέχνες, κοινωνικές τελετουργίες, γλωσσικά ιδιώματα και μοιρολόγια, αναγνωρίζοντας και τονίζοντας τη σημασία της πολλαπλότητας, της πολυφωνίας και της συμβίωσης. Βιότοποι, οικοσυστήματα, καθώς και η ίδια η λίμνη με τον βαθύ της χρόνο αποτελούν αφορμή για να συζητηθούν ζητήματα υπερτοπικά σχετικά με τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Με διαφορετικά σημεία εκκίνησης, τα έργα έχουν ως κοινό παρονομαστή την έμφαση στον ρόλο διαφορετικών υποκειμένων και οντοτήτων στη δημιουργία και επαναδημιουργία κόσμων που βασίζονται στην αναγνώριση της αλληλεξάρτησης και της συνύπαρξης. Σε αυτό το πλαίσιο, τεχνολογίες, τέχνες και τεχνικές –παλιές και νέες– συναντώνται μαζί με τις χρονικότητές τους και τον ρόλο που έπαιξαν το πολιτισμικό πλαίσιο και ο τόπος.

Τα Plásmata ΙΙ: Ioannina είναι μια έκθεση για όλα τα πλάσματα που διεκδικούν ως δικούς τους τον τόπο και τον χρόνο που τα έχει γεννήσει. Yπονομεύουν τη διάκριση ανάμεσα στο φυσικό και στο τεχνητό, στη φύση και στον πολιτισμό, καθώς και τη δυαδικότητα και τους διαχωρισμούς. Τα Plásmata ΙΙ δημιουργούν τις συνθήκες για αναπάντεχες συναντήσεις, ρήγματα στα τείχη της κανονικότητας, δυνατότητες για τη διαμόρφωση ενός διαφορετικού κόσμου.

Plásmata ΙΙ
“Transfiguration” των Universal Everything. Photo: Πηνελόπη Γερασίμου.

Γιατί στα Γιάννενα;

Τα Γιάννενα, η ιστορική πόλη των γραμμάτων, των ευεργετών και των τεχνών –«η πρώτη στ’ άρματα, στα γρόσια και τα γράμματα»–, με σχεδόν ριζωματική πολιτική, γλωσσική και θρησκευτική ιστορία, είναι ένας τόπος συνδεδεμένος με τη λίμνη και την πέτρα: μια πόλη που εκτείνεται στον χρόνο και τον χώρο μέσα από διαφορετικά δίκτυα εθνικών ευεργετών, δίκτυα που προήγαγαν την καινοτομία και την ελεύθερη διακίνηση της γνώσης, δίκτυα διαφορετικών θρησκευτικών αντιλήψεων και δίκτυα ανθρώπων που ξεπερνούσαν τον αστικό ιστό της πόλης, αγκαλιάζοντας τα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Τα Γιάννενα υπήρξαν ανέκαθεν ένας υπερτοπικός ιστός: αυτό το τόσο ξεχωριστό γιαννιώτικο δίκτυο που αναπτύχθηκε γύρω από τη λίμνη γίνεται ο καταλύτης στα Plásmata ΙΙ: Ioannina για να ξεκινήσουμε έναν νέο κύκλο διαλόγου για τον δημόσιο χώρο και να αναρωτηθούμε πάνω στη συνεχόμενη πρόκληση της –διαρκώς παρούσας– τεχνολογίας στη ζωή μας. Μας είναι τόσο οικεία ως καθημερινότητα και, ταυτόχρονα, τόσο ξένα και παράδοξα. Τι μπορεί να μας αποκαλύψει η μηχανική μάθηση για τις βαθύτερες δομές της παράδοσης, για τους θρήνους μας, τη χειροτεχνία, τους ίδιους μας τους μύθους;

Με τα Plásmata ΙΙ θέλουμε να μιλήσουμε για το ψηφιακό, όχι ως κάτι δομημένο σε απαστράπτουσες led οθόνες και κυκλώματα υπολογιστών, αλλά ως κάτι οργανικό που φυτρώνει μέσα στη λίμνη, που μοιάζει με τη βροχή η οποία δεν σταματάει ποτέ, που ενυπάρχει στα ξεχασμένα καταφύγια στην καρδιά του κάστρου των Ιωαννίνων, στην άλγη της Παμβώτιδας και στα πλατάνια της παραλίμνιας διαδρομής.

Τα Γιάννενα μας δίνουν τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τη σκέψη μας σε τέσσερις διαστάσεις, να κοιτάξουμε τα βάθη και τις διαστρωματώσεις μιας πόλης που αναπτύσσεται σαν παλίμψηστο και που εκτείνεται μέσα από τις δράσεις και τις κινήσεις των ανθρώπων της πέρα από τον τωρινό χρόνο και τον πεπερασμένο τόπο.

Η τεχνητή νοημοσύνη, τα ψηφιακά δίκτυα και οι μαζικές συγκεντρώσεις δεδομένων δημιουργούν τη νέα μας καθημερινότητα, στην οποία η ώσμωση φυσικού και ψηφιακού συνιστά την πραγματικότητά μας. Καθώς η τεχνολογία σε όλες της τις εκφάνσεις αποκτά ηγεμονικό χαρακτήρα, σταδιακά εξαφανίζεται από το προσκήνιο, αφήνοντας μόνο ίχνη. Καθίσταται αόρατη και διαρκώς παρούσα. Διεκδικεί τον χρόνο και τον χώρο μας. Tα Plásmata II μάς καλούν να αναζητήσουμε τρόπους για να υπονομεύσουμε την ηγεμονικότητά της, μέσα από το συνηθισμένο, το οικείο και ταυτόχρονα ανοίκειο, μυθικό και υγρό. Αυτό που αναδύεται στον τόπο των Ιωαννίνων, ο λόγος για τον οποίο τα Plásmata IΙ βρίσκονται εδώ.

Plásmata ΙΙ
“The Wandering Mind: You Start to Wonder Whether It’s A Dream” των Slow Immediate. Photo: Πηνελόπη Γερασίμου.

Στα Γιάννενα συνειδητοποιείς πως ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την τεχνολογία σήμερα, ιδίως όπως αυτή εκφράζεται στα πανταχού παρόντα ψηφιακά δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη, είναι η αέναη τελετουργία με την οποία ανέκαθεν συμβίωναν οι κάτοικοί τους σχηματίζοντας δίκτυα που ξεπερνούσαν τα σαφή όρια της λίμνης και της πόλης.

Αυτά τα δίκτυα είναι παρόντα σε κάθε ιστορική περίοδο των Ιωαννίνων: στην τουρκοκρατία, στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό και στους εθνικούς ευεργέτες, στην ανάμειξη των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων, στην επιχειρηματική δυναμική της αργυροχρυσοχοΐας, της μεταλλουργίας και της κτηνοτροφίας, στη διαμετακομιστική θέση τους στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, αλλά και στις μεταναστευτικές ροές, καθώς και στον εναργή παλμό τους ως πεδίο δράσης των φοιτητών στον άξονα της νέας γνώσης και της καινοτομίας.

Plásmata II x Movement Radio

Performances – Σάββατο 17 Ιουνίου

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, τρία έργα της έκθεσης ενεργοποιούνται από τις και τους δημιουργούς τους, φιλοξενώντας μια σειρά από περφόρμανς στους χώρους των αντίστοιχων εικαστικών εγκαταστάσεων, αλλά και πέρα από αυτούς. Οι περφόρμανς αυτές αντλούν υλικό από την παράδοση και τον πολιτισμό των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, φέρνοντας μαζί διαφορετικές χρονικότητες και τονίζοντας ζητήματα υπερτοπικά και σύγχρονα. Η πολυφωνία, το τραγούδι, η γλώσσα και η μεταμφίεση δίνουν μορφή σε αφηγήσεις και επιτελέσεις που αφορούν στην αναγνώριση, τη συνάντηση και τη συμπερίληψη διαφορετικών υποκειμένων και κόσμων.

Πάνος Σκλαβενίτης, #thehead | Zéte

Τοποθεσία: Στον χώρο της εγκατάστασης #thehead | Zéte
Ώρα: 19:00 – 21:00

Η περφόρμανς #thehead | Zéte βασίζεται σε μια εν εξελίξει έρευνα του Πάνου Σκλαβενίτη πάνω στη μεταμφίεση και το καρναβαλικό. Με αναφορές στην παράδοση αλλά και με στοιχεία φανταστικά και σύγχρονα, η περφόρμανς θα ενεργοποιήσει την ομώνυμη εγκατάσταση, δίνοντας μορφή σε μια συλλογική επιτέλεση από ένα ετερογενές πλήθος. Ζωομορφικές και φυτομορφικές μεταμφιέσεις, κινήσεις και δράσεις συνηθισμένες αλλά και παράδοξες θα καλέσουν τους επισκέπτες της έκθεσης και τους κατοίκους των Ιωαννίνων σε μια ιδιαίτερη, συμπεριληπτική γιορτή

WordMord, Λιμνήμη, Λιμνήμη, Λιμνήμη (μονοπάτια διαφυγής / θυελλώδη νήματα)

Τοποθεσία: Αυλή Δημοτικού Μουσείου Ασλάν Πασά/ είσοδος από Σουγδούρη
Ώρα: 19:30 – 20:00

H Λιμνήμη Λιμνήμη Λιμνήμη (μονοπάτια διαφυγής / θυελλώδη νήματα) αποτελεί μια περιπατητική (site-specific) περφόρμανς, μέσα από την οποία ξεδιπλώνονται κάποια αποσπάσματα από την αφήγηση του υβριδικού, μη δυαδικού πλάσματος, Ισνaφ, το οποίο γεννιέται/αναπαράγεται μέσα από τις υλικότητες, τις χρονικότητες και τις τροπικότητες που συμβιώνουν στον βυθό «αυτ’ς που τρέφει τα πάντα», της λιμνήμης Παμβώτιδας. Η περφόρμανς θα ξεκινήσει από τον βυζαντινό πύργο, θα διαπεράσει την πύλη του κάστρου, όπου βρίσκεται η ηχητική και γλυπτική εγκατάσταση Glωssic Ισνaφ, και θα να καταλήξει στη λίμνη. Το Glωssic Ισνaφ ανασυνθέτει μια υβριδική και πολυφωνική εκδοχή μιας διατοπικής πληθυντικής ιστορίας οντοτήτων, υλικοτήτων, λέξεων και ήχων, προτείνοντας μια πολυμεσική ύφανση υδαρότητας, ζέστης, φροντίδας και βίας.

O εξωτερικός χώρος της περφόρμανς δεν είναι προσβάσιμος σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Προτείνεται να φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια.

Μαρία Λουίζου, Six Breaths per Minute

Τοποθεσία: Στον χώρο της εγκατάστασης Six Breaths per Minute
Ώρα: 18:30 – 21:30

Τι ρόλο παίζουν σήμερα παραδοσιακές τελετές και πρακτικές στη βίωση των συναισθημάτων του πένθους αλλά και σε μορφές διεκδίκησης; Πέντε ερμηνεύτριες θα κατοικήσουν τα κεραμικά γλυπτά του Six Breaths per Minute, μεταμορφώνοντάς τα σε σωματικά καταφύγια φωνών. Τα πέντε γλυπτά με ονόματα εμπνευσμένα από την ηπειρωτική πολυφωνία (Πάρτης, Κλώστης, Ισοκράτης, Προλογιστής, Ρίχτης) και το μοιρολόι θα λειτουργήσουν ως μουσικά κελύφη και θα προσφέρουν έναν ασφαλή χώρο για να ενωθούν φωνές που εναντιώνονται σε κάθε μορφή βίας. Το ηχητικό έργο που θα προκύψει είναι μια πρωτότυπη φωνητική σύνθεση ειδικά δημιουργημένη για την έκθεση συμβολίζοντας ό,τι δεν μπορεί να εκφραστεί και να ειπωθεί.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΥ
EΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΣΙΑΒΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΡΤΖΙΛΑΚΗΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ (ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ): ΔΑΦΝΗ ΔΡΑΓΩΝΑ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ MOVEMENT RADIO: VOLTNOI & QUETEMPO
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΛΟΥΚΑΣ ΜΠΑΚΑΣ, ΙΑΣΩΝ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: ΕΙΡΗΛΕΝΑ ΤΣΑΜΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ: ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΑΡΙΩΤΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΜΑΡΙΑΝΟΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΡΔΑ
DESTINATION MANAGER: ΒΑΓΓΕΛΙΩ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΥΚΟΥΤΑΚΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΥ, ΒΙΚΥ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ: ΠΑΣΚΟΥΑ ΒΟΡΓΙΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΑΣΩΝΙΔΗΣ, ΣΑΒΒΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΝΟΥ, ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΓΚΕΡΑΖΗ, ΜΑΡΙΑΝΑ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΛΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΒΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΦΙΛΙΠ ΧΙΛΛΣ
TOUR ΤECHNICAL MANAGER: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΗΧΟΥ: ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΚΗΝΗΣ: ΙΑΚΩΒΟΣ ΔΑΡΖΕΝΤΑΣ
STAGE MANAGERS: ΝΑΤΑΛΙΑ ΒΟΡΡΙΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΩΤΣΟΥ, ΜΕΛΙΝΑ ΛΟΡΚΙΔΗ
ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ, ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΓΑΝΙΔΗΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΝΤΑΡΖΑΝΟΣ, ΙΑΣΩΝ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ, RUSLAN KUSHNIR, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΤΙΜΟΘΕΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ: ΦΩΤΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΜΟΣ ΣΒΟΡΩΝΟΣ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΤΣΙΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΗΣ ΣΔΡΑΛΗΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΛΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΕΒΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΗΧΟΥ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΣΑΧΑΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΛΙΑΤΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΖΟΒΑΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΚΗΝΗΣ: LEONARD CELLA, ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΤΑΚΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΟΝΑΝΟΣ, ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΤΣΑΜΑΔΟΣ
ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΤΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ
ADMINISTRATIVE ASSISTANT ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΡΕΒΕΚΚΑ ΣΤΑΜΟΥ
SITE MANAGER: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ
VISITOR EXPERIENCE COORDINATOR: ΝΙΟΒΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
VISITOR EXPERIENCE TEAM: ΖΕΝΙΑ ΑΓΚΙΣΤΡΙΩΤΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΧΑΤΖΑΚΗΣ
SATEFY TEAM: ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ ΠΑΝΔΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΑΓΑΝΗΣ, ΑΦΕΝΔΡΑ ΜΠΑΡΟΛΑ, ΕΦΗ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΠΑΝΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΙΣΣΗΣ
DESTINATION MANAGEMENT SUPPORT: ΛΙΝΑ ΣΙΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, CEO, ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΕ
LOCAL CASTING ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ (ΓΙΟΛΑΝΤΑ ΚΑΠΕΡΔΑ & ΒΑΝΕΣΑ ΜΠΙΝΤΟΥ)
ΒΟΗΘΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΠΑΡΗΣ ΚΕΧΡΑΚΟΣ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ, ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΪΔΑΛΗΣ, ΤΖΙΛΙΑΝ ΒΙΓΛΑΚΗ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΩΒΑΙΟΣ
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΚΘΕΣΗΣ: ΝΑΥΣΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ
ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ: STUDIOENTROPIA ARCHITECTS_ (ΓΙΩΤΑ ΠΑΣΣΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΠΑΣ)
ART HANDLING: MOVE ART SA, CONSTRUCKTIVIST
ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΟΥΒΙΤΣΑΣ, ΓΚΕΛΗ ΜΑΔΕΜΛΗ, ΑΛΚΗΣΤΗ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
LEGAL SERVICES: SAPLEGAL – ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α.Σ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΚΑΡΠΑΣ ΑΕ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ: ALLIANZ HELLAS AAE, KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY
PRINTING MANAGEMENT: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ: ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ 555
..
ΗΧΗΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΑΙ CASTING: ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΠΡΑΛΟΥ
ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΤΑΖΑΡΑΣ, ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ
ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ: ΖΩΗ ΜΥΛΩΝΑ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΥΛΑΚΗ
STUDIO ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ: BOUNCE MUSIC & SOUND PRODUCTIONS
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗΣ: CLIO MUSE TOURS
..
ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΗΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΙΒΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΑΜΕΡΑ Α΄: ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΖΑΜΙΔΗΣ, ΚΟΡΑΛΙΑ ΔΟΓΑΝΗ
ΚΑΜΕΡΑ Β΄: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
DIT, ΜΟΝΤΑΖ, ΚΑΜΕΡΑ Γ΄: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΙΟΣ
ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ DRONE: ΓΙΑΓΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΑΜΠΙΚΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΥΓΕΡΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΕΛΕΝΑ ΧΩΡΕΜΗ, ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΔΟΓΑΝΗ
..
ONASSIS CULTURE.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
PR EXECUTIVE: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
PROGRAM PRODUCER: ΜΑΡΙΑ ΒΑΣΑΡΙΩΤΟΥ
CREATIVE PRODUCER: ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΑΠΡΑΛΟΥ
TALKS & THOUGHTS PROGRAM COORDINATOR: ΠΑΣΚΟΥΑ ΒΟΡΓΙΑ
PROJECT FACILITATOR: ΜΥΡΤΩ ΚΟΝΤΟΝΗ
..
COMMUNICATION & CONTENT DEPARTMENT.
GROUP COMMUNICATION & CONTENT MANAGER: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΙΒΑΣ
CONTENT LEADER: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΥΚΟΥΤΑΚΗΣ
HEAD OF CREATIVE: ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
CAMPAIGN MANAGERS: ΔΑΝΙΗΛ ΒΕΡΓΙΑΔΗΣ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΝΤΑΖΗ
COMMERCIAL MANAGER: ΝΙΚΟΣ ΡΟΣΣΟΛΑΤΟΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΣΜΟΓΛΟΥ
MEDIA OFFICE: ΒΑΣΩ ΒΑΣΙΛΑΤΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΑΜΒΑΚΗ, ΝΕΦΕΛΗ ΤΣΑΡΤΑΚΛΕΑ-ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ
SOCIAL MEDIA: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΜΠΑΣ, ΣΥΛΒΙΑ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
SOCIAL MEDIA PERFORMANCE SPECIALIST: ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
COPYWRITERS: ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ, BΑΛΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΗ
CREATIVE STUDIO: ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΕΟΝΤΑΡΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΪΔΑΛΗΣ, ΤΖΙΛΙΑΝ ΒΙΓΛΑΚΗ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΩΒΑΙΟΣ
AUDIOVISUAL COORDINATORS: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΔΟΓΑΝΗ, ΕΛΕΝΑ ΧΩΡΕΜΗ
AUDIENCE & CLIENT DEVELOPMENT COORDINATOR: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΑΠΠΑ
WEBSITE EDITOR: ΑΝΤΡΙΑΝΝΑ ΙΩΣΗΦΙΔΗ
CAMPAIGN MANAGER, FOREIGN MEDIA: ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
..
ONASSIS DIGITAL & INNOVATION.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ DIGITAL & INNOVATION: ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΣΙΑΒΟΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ DIGITAL & ΙNNOVATION: ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
DIGITAL & INNOVATION ASSISTANT: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΡΔΑ
DIGITAL & INNOVATION PROJECT OFFICER: ΕΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΥ
..
ONX STUDIO.
DIRECTOR CREATIVE PARTNERSHIPS: VALLEJO GANTNER
PROGRAM MANAGER: JAZIA HAMMOUDI
STUDIO FELLOWS, TECHNICAL DIRECTORS: MATTHEW NIEDERHAUSER, JOHN FITZGERALD
..
ONASSIS EDUCATION.
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΔΙΕΘΥΝΤΡΙΑ & ΔΙΕΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΕΦΗ ΤΣΙΟΤΣΙΟΥ
MANAGER OF THE SCHOLARSHIPS’ DEPARTMENT: ΣΤΕΛΛΑ ΤΑΤΣΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΩΝΑΣΕΙΟΥ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ: ΒΙΚΥ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΟΗΘΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΡΤΗ, ΤΖΙΝΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
..
FINANCE & ACCOUNTING.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΖΑΣ
ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ: ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ: ΒΑΣΙΑ ΦΙΛΙΠΠΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΙΤΕΛΜΑΝ
ΒΟΗΘΟΣ ΛΟΓΙΣΤΗ: ΑΝΝΑ ΧΙΡΤΣΕΑΝΓΚΑ, ΜΥΡΤΩ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
OFFICE SERVICES COORDINATOR: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΟΜΠΙΛΗΣ
INFORMATION TECHNOLOGY.
..
ICT MANAGER: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
NETWORK ADMINISTRATOR: ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΖΑΚΗΣ

Η έκθεση είναι μια παραγωγή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Υπό την αιγίδα της περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών.

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι Δεύτεροι Δελφικοί Διάλογοι στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Στον ομφαλό της γης, στο σπουδαιότερο Μαντείο της Ελληνικής αρχαιότητας, διοργανωθήκαν πρόσφατα οι δεύτεροι Δελφικοί Διάλογοι, που στόχο είχαν την ανάλυση...

Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη 2024:  Τέχνη υψηλών αξιώσεων στα ξενοδοχεία «Minos Beach Art Hotel» &  “Minos Palace” του Ομίλου 

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη  Χαλάρωση, πολυτέλεια αλλά και τέχνη μπορούν να απολαύσουν οι ένοικοι των ξενοδοχείων του Ομίλου Μαμιδάκη στα δύο φιλόξενα ξενοδοχεία του στον...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this