Polvere di stelle-Αστερόσκονη: Ατομική έκθεση του Angelo Saracini στην ArteVisione

H έκθεση διαρκεί έως την Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023.

Ο χώρος τέχνης ArteVisione παρουσιάζει με χαρά την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Angelo Saracini με τίτλο «Polvere di stelle-Αστερόσκονη».

Κάθε άτομο στο σώμα σας προέρχεται από ένα αστέρι που εξερράγη. Και, τα άτομα στο αριστερό σας χέρι πιθανόν να προέρχονται από διαφορετικό αστέρι από το δεξί σας χέρι. Είναι πραγματικά το πιο ποιητικό πράγμα που ξέρω για τη φυσική: Είστε όλοι Aστερόσκονη!
Δεν θα μπορούσατε να είστε εδώ αν δεν είχαν εκραγεί τα αστέρια. Επειδή τα στοιχεία, ο άνθρακας, το άζωτο, το οξυγόνο, ο σίδηρος, όλα τα στοιχεία που έχουν σημασία για την εξέλιξη δεν δημιουργήθηκαν στην αρχή του χρόνου. Δημιουργήθηκαν στους πυρηνικούς κλιβάνους των άστρων. Και ο μόνος τρόπος για να μπουν στο σώμα σας είναι να έχουν την καλοσύνη τα άστρα να εκραγούν. Τα αστέρια πέθαναν για να μπορέσετε να είστε εδώ σήμερα.
Lawrence M. Krauss

Μέσα απ’ τη δουλειά που παρουσιάζεται σ’ αυτή την έκθεση φαίνεται καθαρά η  ευαισθητοποίηση του Angelo Saracini από το περιβάλλον της πόλης και το πόσο αυτό απέχει από το να λέγεται ανθρώπινο. Καταγγέλλει ζωγραφίζοντας τα κακώς κείμενα, την αδιαφορία και την υποβοήθηση όλων γι’ αυτή την οικολογική εξέλιξη.

Η ζωγραφική του είναι γεμάτη δύναμη αλλά και λυρισμό μα ακόμα και αισιοδοξία τονίζοντας μέσα απ’ τα έργα του ότι πάντα υπάρχει ελπίδα.

Για τη δουλειά του SARACINI ο Dr. Θ.Νικ. Χολέβας μεταξύ άλλων σημειώνει

 «Η σύνθεση, το σχέδιο και το χρώμα σε ένα σύνολο που δεν γνωρίζει μονομέρειες αλλά που αντίθετα χρησιμοποιεί κάθε μέσο για το αποτέλεσμα του εικαστικού λόγου, δικαιώνουν την προσπάθειά του.»
Θεματολογικά η ζωγραφική του SARACINI κινείται σε ένα ευρύτατο φάσμα που από τις γεμάτες ευαισθησία επινοήσεις μορφών της φύσης φτάνει στην πόλη των ανθρώπων που απασχολεί τον καλλιτέχνη και σαν χρήστη και σαν δημιουργό.
«Η ζωγραφική μου είναι το αποκορύφωμα της θεωρίας σε σχέση με την καθημερινή πράξη. Ένας τρόπος αποφυγής από τις μονότονες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Συνήθως τα θέματα μου είναι μια μεταμόρφωση του περιβάλλοντος που ζει ο άνθρωπος… έτσι δε λείπουν αρχιτεκτονικά στοιχεία, γεωμετρικά παιχνίδια ή ακόμη τοπία και λουλούδια. Χρησιμοποιώ λάδι και κολλάζ». Έτσι ορίζει ο Saracini τη ζωγραφική του.
Ο μικρόκοσμος του Saracini δεν είναι απόλυτα κλειστός και απομονωμένος, αλλά ανοιχτός και σε συνεχή σύνδεση με την ελληνική πραγματικότητα, από την οποία αντλεί έμπνευση για τις εικονογραφικές του συνθέσεις.
Είναι μια αναζήτηση νέων εκφραστικών προβλημάτων μέσα από τη μελέτη των γεωμετρικών σχημάτων που η κριτική ανάλυση της πραγματικότητας εξυψώνει και μεταφράζει σε μια ποιητική με κοινωνικοπολιτικό υπόβαθρο που δύσκολα συναντά κανείς σε άλλους σύγχρονους καλλιτέχνες, επομένως μπορεί κάλλιστα να ειπωθεί ότι η ζωγραφική του Saracini ενώνεται με την ποίηση.
Εκτός από σπίτια και πίνακες σχεδιάζει έπιπλα και αντικείμενα, θεατρικά σκηνικά και Κινηματογραφικά και τηλεοπτικά.
Angelo Saracini

Who is Who

Ο Άντζελο Σαρατσίνι / Angelo Saracini γεννήθηκε στη Ρώμη. Αρχιτέκτων, Διπλωματούχος Αρχιτεκτονικής Universita’ degli studi di Roma – Facolta’ di Architettura.
Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις   στην  Ελλάδα και στην Ιταλία
Έργα του βρίσκονται σε ελληνικά και ιταλικά υπουργεία, σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές
Άλλες δραστηριότητες
-Εργάστηκε επίσης ως σκηνογράφος θεάτρου, τηλεόρασης και κινηματογράφου συνεργαζόμενος με τη Stefi Film, με ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς όπως Θάνος Μικρούτσικος, Βέγγος, Ηλιόπουλος, Μεταξόπουλος, Βλαχόπουλου, Ρίζος, Κωνσταντίνος κ.α.
-Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας έλαβε μέρος σε έκθεση φωτογραφίας, Η ΑΘΗΝΑ σήμερα: άνθρωποι και τόποι.
 -Σε συνεργασία με το Ιταλικό Ινστιτούτο Πολιτισμού της Αθήνας, και τη Γερμανική Πρεσβεία μαζί με την Johanna Weber (Ιταλό-Γερμανίδα).
-2004 – 2005 Storia Italiani in Grecia dal 1821 a oggi.
-Επίσης έχει κάνει ιστορική έρευνα για τους Ιταλούς στην Ελλάδα από το 1821 και τη συμμετοχή τους στην ελληνική επανάσταση. Η Ιστορία των Ιταλών στην Ελλάδα από το 1821 μέχρι σήμερα παρουσιάσθηκε στην έκθεση του Ιταλικού Ινστιτούτο Αθηνών και στη διάρκεια της Ολυμπιάδας του 2004 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην πόλη του Βόλου Μαγνησίας.
-Καθηγητής της Ιταλικής Σχολής Αθηνών.
-Πρόεδρος του Κομιτάτου των Ιταλών της Ελλάδας (COMITES).
-Διευθυντής και εκδότης της Ιταλικής εφημερίδας (IDENTITA’).
-Ανταποκριτής από Αθήνα του “Il foglio italiano”
-Εκπρόσωπος της Ιταλικής Δημοκρατικής Αριστεράς για το Forum των Ιταλών του Εξωτερικού.
-Μέλος της επιτροπής σχεδίου πόλεως του Δήμου ΑΘΗΝΑΙΩΝ 1998-2002
-Τέως Αντιπρόεδρος ΑΜΕΑ του Δήμου Αθηναίων, 2002-2006
-Σύμβουλος του Προέδρου του ΑΣΔΑ, Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας 2008-2009.
-Συμμετείχε στον Πολεοδομικό σχεδιασμό της Ιταλικής πόλης Pesaro.
– Έχει συνεργασθεί σε μελέτες πολεοδομικού περιεχομένου μεταξύ Αθήνας και Ρώμης, για τη δημιουργία Δημοτικών Εργαστηρίων.
-Έχει ετοιμάσει ειδικά προγράμματα επάνω σε κοινά προβλήματα των δύο μεγάλων πόλεων μελετημένα από κοινές ομάδες Ελλήνων και Ιταλών ειδικευμένων για την εξεύρεση λύσεων και ανταλλαγή εμπειρίας και απόψεων.
– Έχει συνεργασθεί με διάφορους Δήμους της Αττικής για την ετοιμασία μελετών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
– Έχουν δημοσιευθεί άρθρα του στο Περιοδικό ΠΟΛΙΤΕΙΑ, στην Ιταλική εφημερίδα LA VOCE REPUBLICANA, στην εφημερίδα ΕΞΟΡΜΗΣΗ, στο Ελληνο-Ιταλικό περιοδικό POLIVALENZA ,SISTEMA ITALIA κ.λ.π.
Του έχει απονεμηθεί και ο τιμητικός τίτλος του Ιππότη της Ιταλικής Δημοκρατίας του Τάγματος Αλληλεγγύης απο τον Πρόεδρο Carlo Azeglio Ciampi.

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα & Τετάρτη 12.00 -16.00
Τρίτη & Πέμπτη 16.30 – 20.30
Παρασκευή 16.00 – 20.00

ArteVisione gallery
Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα
6945951345
, 2111113363

Δυνατότητα parking στην οδό Κέας (πλαϊνός δρόμος)
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Αγγελική Γρηγοροπούλου & Δημήτρης Μαγκλάρας: -από Δεκέμβριο εύχομαι να παίζω στην τηλεόραση… – εύχομαι να την πάρουν για να τους πει έχω κι έναν...

Με αφορμή την επικείμενη πρεμιέρα της παράστασης «Η μάνα είναι μάνα ρε», σε σκηνοθεσία Ίρις Κατσούλα, η οποία θα προβληθεί από την Παρασκευή 13...

Οι αλλόκοτες ζωγραφικές και χαρακτικές φαντασμαγορίες του Ένσορ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζέιμς Ένσορ / James Ensor γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1860, από Άγγλο πατέρα και Φλαμανδή...

«Αγώνας για την Αθήνα που μας αξίζει…» 

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ανδριοπούλου  Η κ. Γεωργία (Ζέτα) Τζιώτη διεκδικεί την ψήφο των Αθηναίων ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο της Αθήνας με τον συνδυασμό...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this