«Πορεία προς την εξέλιξη» , έκθεση της Αικατερίνης Πουλιάση στην γκαλερί του Black Duck

Tα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, και ώρα 19.00.

Η γκαλερί του Black Duck φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της Αικατερίνης Πουλιάση με θέμα «Πορεία προς την εξέλιξη» από τις 22 έως και τις 29 Νοεμβρίου 2022. 

Η ατομική έκθεση της Αικατερίνης Πουλιάση επιχειρεί να αναδείξει τα στοιχεία, τα μέσα και τις εκδηλώσεις της ανθρώπινης εξέλιξης.  

Η πορεία και τα στάδια της ζωής συνιστούν στοιχεία μόνο της γέννησης και της φθοράς του ανθρώπου. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι που καθιστούν τον άνθρωπο εν δυνάμει εξελισσόμενο ον. 

Η αναζήτηση στιγμών ξεγνοιασιάς κι επικοινωνίας, δικαιοσύνης και φωτός ωθούν τον άνθρωπο στην δημιουργία κι αποκατάσταση μιας εσωτερικής ισορροπίας. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει, η απελευθέρωση από τα δεσμά της ύλης κι από φθοροποιές καταστάσεις, το όραμα για ένα καλύτερο μέλλον, και τέλος η συμπαντική ενέργεια κι η θεϊκή ύπαρξη ωθούν τον άνθρωπο σε εσωτερική εξέλιξη κι ανέλιξη. 

Ανέλιξη,, Αικατερίνη Πουλιάση

Who is Who

Η Αικατερίνη Πουλιάση σπούδασε Νηπιαγωγός κι Εμψυχώτρια. Εργάστηκε πολλά χρόνια σε διάφορους τομείς, σχετικούς με την εκπαίδευση και διασκέδαση παιδιών. Σήμερα εργάζεται ως νηπιαγωγός στην Δημόσια εκπαίδευση.
Σπούδασε ζωγραφική σε διάφορα εργαστήρια. Από τις πιο σημαντικές ζωγραφικές της σπουδές είναι αυτές που πραγματοποίησε στο Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού με δάσκαλο τον Αντώνη Κουρτικάκη. Εκεί διδάχθηκε ιστορία τέχνης και πολιτισμού, καθώς και τεχνικές, όπως: η νωπογραφία-τοιχογραφία, η εγκαυστική, η υδατογραφία, η γλυπτική, το γλασαριστό κ.α.

Από τις ατομικές της εκθέσεις ξεχωρίζει αυτή με θέμα την «Διαχρονικότητα της κρίσης».
Ακόμη έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από ομαδικές εκθέσεις. Έργα της βρίσκονται σε δημόσιες κι ιδιωτικές συλλογές.
Έχει παρακολουθήσει το Τμήμα δημιουργικής γραφής του ΕΚΕΒΙ (Εθνικού Κέντρου Βιβλίου). Συγγράφει κυρίως ποίηση και κείμενα για παιδιά. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή ” Οδεύοντας προς το φώς ” και το παιδικό βιβλίο ” Ένας άμυαλος χιονάνθρωπος “.

Συνεντεύξεις και κείμενα που αφορούν την συγγραφική αλλά και ζωγραφική της δράση έχουν περιληφθεί σε διάφορα μέσα ενημέρωσης: ραδιόφωνο και κανάλια τηλεοπτικά-διαδικτυακά, έντυπο και διαδικτυακό τύπο. 

Info

Διάρκεια έκθεσης
Τρίτη
22 έως Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα έως Σάββατο 13.00 – 21.00
Κυριακή 18.00-21.00

Black Duck Gallery 
Χρήστου Λαδά 9α, Αθήνα
210 3234760

www.blackduck.gr
info@blackduck.gr  

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«Το Τέλος Μιας Σχέσης»: Το τελευταίο από τα «καθολικά» μυθιστορήματα του Γκράχαμ Γκρην

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Βρετανός μυθιστοριογράφος Γκράχαμ Γκρην, γεννημένος στο Μπέρχαμστεντ το 1904, είναι ευρέως γνωστός για τα θρίλερ αγωνίας του, όπως «Το υπουργείο...

O μεγάλος καμβάς που πάτησαν τα νήπια του Δηλίου με τον ζωγράφο Αλέξανδρο Λιάπη

Έναν καμβά απλωμένο στο Νηπιαγωγείο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δήλιον ή Δήλεσι Βοιωτίας πάτησαν τα νήπια και προνήπια σε ένα φανταστικό παιχνίδι. Ο ζωγράφος,...

Η εσωτερική αλήθεια της γλυπτικής δημιουργίας του Rodin

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης  O Φρανσουά Ωγκύστ Ρενέ Ροντέν γεννήθηκε στις 12 Νοέμβρη του 1840 στο Παρίσι. Από μικρός ζωγράφιζε. Στα...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this