“Promesse de bonheur” ατομική έκθεση της Μαρίνας Σαφίκου

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή (ΙΕΤΤ) εγκαινιάζει την ατομική έκθεση της Σαφίκου Μαρίνας την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, και ώρες 19:00-22:00.

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή (ΙΕΤΤ) παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Σαφίκου Μαρίνας με τίτλο “Promesse de bonheur – Υπόσχεση Ευτυχίας”. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 19:00.

Η Μουσειολόγος Μαρία Τσιολάκη γράφει σχετικά

Η Μαρίνα Σαφίκου πραγματεύεται την αγάπη και την αφοσίωσή της για το μοτίβο και την υφή μέσω υλικών όπως το χαρτί, τα ακρυλικά χρώματα, το μέταλλο, το τσιμέντο, τις πέτρες, το ξύλο. Δουλεύει με έργα τόσο δισδιάστατα όσο και τρισδιάστατα.

Εμπνέεται από τις μορφές και τους μοναδικούς σχηματισμούς που συναντά κανείς στη φύση είτε με γυμνό μάτι είτε σαν μέσα από το φακό ενός μικροσκοπίου, αποδίδοντας τις φόρμες, τις φωτοσκιάσεις και τις αποχρώσεις με τρόπο ευαίσθητο αλλά και δυναμικά νεανικό.

Ακολουθώντας τις τάσεις της σύγχρονης τέχνης, χρησιμοποιεί την από αιώνες γνωστή τεχνοτροπία του quilling, πότε αυτούσια για να αναπαραστήσει ένα δυναμικό στοιχείο της φύσης, πότε ως διακοσμητικό μέσον επάνω σε ένα φυσικό υλικό, πότε ως συνθετικό υλικό για να αποδώσει το θέμα της με την τεχνική του ψηφιδωτού.

Με αφαιρετική διάθεση τα κατ’ εξοχήν ψηφιδωτά της αποτελούν μία διαφορετική ενότητα. Παραπέμπουν στις παχιές καθαρές πινελιές των ζωγράφων του ρεύματος Die Brücke, αλλά και σε κάποιους φημισμένους ορίζοντες του Rothko, ξεχωρίζοντας για τον δυναμισμό τους και τις στιβαρές γήινες γραμμές.

Τα έργα της Μαρίνας Σαφίκου μεταδίδουν μία ατμοσφαιρική διάθεση, μερικές φορές σαν σε αναμονή μιας έστω ανεπαίσθητης κίνησης, ενός νεύματος ζωής, μιας μικρής υπόσχεσης ευτυχίας…

Promesse de bonheur
Μαρίνα Σαφίκου

Who is Who

Η Μαρίνα Σαφίκου (γ. 1975), ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δασκάλους τους Γιάννη Βαλαβανίδη και Μιχάλη Μανουσάκη και ψηφιδωτό  με τη Δάφνη Αγγελίδου, όπου αποφοίτησε με άριστα. Έχει παρουσιάσει ζωγραφική και ψηφιδωτά σε δύο ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα της υπάρχουν σε δημόσιες συλλογές, στον Επιβατικό Σταθμό Λιμένα Λαυρίου και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

https://marinasafikou.blogspot.com/
[email protected]

Promesse de bonheur
Μαρίνα Σαφίκου

Info

Διάρκεια έκθεσης “Promesse de bonheur”
Τετάρτη 24 έως Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας
Τρίτη έως Σάββατο: 11.00 – 19.00
Κυριακή & Δευτέρα: Κλειστά

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
Κασσαβέτη 18, Κηφισιά 145 62
210 80 19 975
[email protected]
www.iett.gr

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this