«Re-Imagine », ομαδική έκθεση στο νέο χώρο τέχνης Imagine Visual Arts

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 28 Απριλίου 2022 και ώρα 20.00, λαι θα διαρκέσει έως το Σάββατο 21 Μαΐου.

Την Πέμπτη 28 Απριλίου ένας μετεωρίτης τέχνης «σκάει» στην Παιανία, στο νέο χώρο τέχνης Imagine Visual Arts, ∆ηµητρίου Ι. Χούντα 21 & Χρ. Γιαννάκη.

Ο Harvey Fierstein (Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός) έχει πει ότι «η τέχνη έχει τη δύναμη να μεταμορφώνει, να φωτίζει, να εκπαιδεύει, να εμπνέει και να παρακινεί». Με έμπνευση από την παραπάνω ρήση, η θεματική της έκθεσης Re-Imagine ορίζεται ως «μια αλλαγή στη μορφή, την εμφάνιση ή την ιδέα» με συνώνυμα όπως επαναπροσδιορισμός, τροποποίηση, μετατροπή, μεταμόρφωση.

Μέσα από παρεμβάσεις και μια σειρά από μεταμορφώσεις, όλοι οι εκθέτες καλλιτέχνες επικεντρώθηκαν στα χαρακτηριστικά και τις αφηγηματικές δυνατότητες διαφόρων υλικών όπως το ύφασμα, το σκυρόδεμα, το ξύλο, η κεραμική, το χαρτί, οι ρητίνες κλπ. για να μετατρέψουν υλικά και ιδέες σε νέες πραγματικότητες.

Καθοδηγούμενο από την επιθυμία επικοινωνίας μέσω μεταβαλλόμενων διαδικασιών, το ίδιο το μήνυμα της αλλαγής έγινε παράλληλα το μέσο του κάθε δημιουργού. Σε ένα κοινωνικό κλίμα όπου δίνεται μεγάλη σημασία σε παράγοντες όπως η αυτοκατασκευή και η ανακύκλωση με αισθητικές αξιώσεις, η έκθεση επιτρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα για την αξία και τη σημασία της υλικότητας στη σημερινή εποχή.

Έργο Γωγώ Ιερομόναχου

Στην έκθεση με τίτλο Re-Imagine συμμετέχουν οι εικαστικοί

Βασίλης Αλεξάνδρου, Έλλη Βέλλιου, Νίκος Γυφτάκης, Γωγώ Ιερομόναχου, Βασίλης Καβουρίδης, Χάρης Κοντοσφύρης, Έλενα Κυρκιλή, Κλεονίκη Μαραγκού, Ελεάννα Μαρτίνου, Λένα Μορφογένη, Παναγιώτης Νέζης, Διονύσης Παππάς, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Αριστείδης Πατσόγλου, Λία Πέτρου, Αποστόλης Φιλίππου, Μάριος Φούρναρης, Στάθης Φώτης και η ομάδα Pulvis Umbra (Μάριος Αντωνιάδης, Κώστας Ζιρίδης, Στέργιος Σαμσάκης, Κώστας Φιλίππου)

Την επιμέλεια φέρει η Ιστορικός Τέχνης ΕΚΠA, Ελένη Γατσά.

Οργάνωση: GR COLLECTORS – IMAGINE VISUAL ARTS

Έργο Μάριου Φούρναρη

Info

Διάρκεια Έκθεσης
Πέμπτη 28 Απριλίου έως Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Ώρες Λειτουργίας
∆ευτέρα – Παρασκευή 11:00 -21:00
Σάββατο 11:00 – 18:00

Imagine Visual Arts
∆ηµητρίου Ι. Χούντα 21 & Χρ. Γιαννάκη, Παιανία

Έργο Κωνσταντίνου Πάτσιου
Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

“Οι δύο χέστηδες” στο Θέατρο Τέχνης

Γράφει η Αντιγόνη Κατσαδήμα Η σημασία της δραματουργίας σε ένα θεατρικό έργο περασμένου αιώνα είναι κομβική, για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό και στις...

Γιάννης Αδαμάκης: Όταν μιλάμε για Τέχνη, αναφερόμαστε πάντα στις εξαιρέσεις

Ο καταξιωμένος εικαστικός, Γιάννης Αδαμάκης παρουσιάζει την 37η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Passepartout». Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τα παραμύθια...

Freedom Plaza: Πώς θα μεταμορφώσει το κέντρο του Μανχάταν

Τα σχέδια για το νέο mega project που θα αλλάξει το κέντρο του Μανχάταν αποκάλυψε το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Bjarke Ingels Group. Ένα νέο πολιτιστικό κέντρο θα δημιουργηθεί στη...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this