Regenesis, εικαστική έκθεση στα πλαίσια της Διεθνούς Επαγγελματικής Έκθεσης Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών Verde.Tec

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια Εικαστική Έκθεση με Ανακυκλώσιμα Υλικά παρουσιάζεται στα πλαίσια μιας Διεθνούς Έκθεσης Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών στο M.E.C. Παιανίας.

Με την κλιματική αλλαγή και την περιβαλλοντική κρίση να κυριαρχούν στην ειδησεογραφία, μια Διεθνώς επιτυχημένη έκθεση και τέσσερις καλλιτέχνες έρχονται να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν το φιλότεχνο και μη κοινό σε φλέγοντα θέματα όπως η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση των υλικών και η προστασία του περιβάλλοντος.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα στα πλαίσια μιας Διεθνούς Επαγγελματικής Έκθεσης Περιβαλλοντικών Τεχνολογιών όπως η 5η VERDE.TEC θα παρουσιαστεί μια εικαστική έκθεση από τέσσερις διακεκριμένους καλλιτέχνες με δημιουργίες τους από ανακυκλώσιμα υλικά.
Η επαγγελματική έκθεση VERDE.TEC είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης για τις Τεχνολογίες του Περιβάλλοντος, την Κυκλική Οικονομία και τις καινοτόμες Έξυπνες Πόλεις.
Μετά τις τέσσερις επιτυχημένες προηγούμενες εκθέσεις στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Παιανίας έρχεται η 5η VERDE.TEC να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής μεγάλων εταιρειών από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο χώρο της Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας και Υπηρεσιών.
Μία από τις μεγάλες καινοτομίες της έκθεσης για το 2023 είναι η συμμετοχή των τεσσάρων εικαστικών που καλούνται να δημιουργήσουν μια Περιβαλλοντική Gallery στην είσοδο του εκθεσιακού κέντρου με έργα τους από ανακυκλώσιμα υλικά.

Τίτλος της έκθεσης “REGENESIS”.

Η φιλοσοφία της επαναγέννησης των όντων συναντά αλληγορικά την ζωή των υλικών που έχουν φτάσει στο τέλος της ζωής τους έχοντας υπηρετήσει των πρωταρχικό σκοπό κατασκευής και ύπαρξης τους με το δυσάρεστο πολλές φορές αποτέλεσμα να έχουν απορριφθεί στο περιβάλλον.

Στο σημείο αυτό έρχονται οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες με τη φαντασία και τις εμπνεύσεις τους να μεταμορφώσουν αυτά τα αντικείμενα αναπλάθοντας την ύλη δίνοντας τους μια νέα ζωή και ένα νέο σκοπό ύπαρξης ως έργα τέχνης.
Υλικά όπως μέταλλο, γυαλί, ξύλο και πλαστικό θα πρωτοστατούν στα έργα των καλλιτεχνών με απώτερο σκοπό να αναδείξουν την προοπτική της δεύτερης ευκαιρίας και τη συμμετοχή των απορριμμάτων ως υλικών δημιουργίας έργων τέχνης.
Οι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους διαμέσου των δημιουργιών τους σε μια κοινή δυνατή φωνή περνώντας στους συμμετέχοντες και στους επισκέπτες της έκθεσης το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της αντίληψης ότι μπορεί να δημιουργηθεί τέχνη ακόμα και από κατώτερης καταγωγής υλικά όπως τα απορρίμματα.
Ευχή και προσδοκία των καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι να μην στερηθούν οι επόμενες γενεές μια ζωή αρμονική με την φύση και την τέχνη.
Ο καθένας μόνος του και όλοι μαζί συνεισφέρουν με τον τρόπο τους για ένα καλύτερο αυριανό κόσμο με λιγότερη ρύπανση και περισσότερη τέχνη.
Αναστασία Νικολάου

Συμμετέχοντες εικαστικοί

Κοσμάς Γλύκας, Στέλιος Καγιαδάκης, Αναστασία Νικολάου, Στέλιος Ταντούρης

Info

Διάρκεια έκθεσης
Παρασκευή 17 έως Κυριακή 19 Μαρτίου 2023
Ωράριο Επισκέψεων
Παρασκευή – Σάββατο 10.00 – 20.00
Λυριακή 10.00 – 19.00
Mediterranean Exhibition Center Παιανίας
Λεωφόρος Λαυρίου 301, 19002 Παιανία
Στέλιος Καγιαδάκης
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έκθεση της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής»

Ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις με τον φωτογραφικό φακό της Έβελιν Χόφερ της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής» παρουσιάζονται στην έκθεση «Evelyn Hofer: Eyes on the...

Τιμή-ρεκόρ σε δημοπρασία για το «Μεγάλο Κύμα» του Χοκουσάι

Την τιμή – ρεκόρ των 2,76 εκατομμυρίων δολαρίων απέσπασε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s ένα σπάνιο αντίγραφο του «The Great Wave off Kanagawa» του Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσουσίκα...

Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές

Η Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση λευκώματος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this