“Resilient by Nature”: Ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 6 Ιουλίου στις 18.00 στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου 20) και θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου 2023.

Στη σημερινή εποχή τα όρια μεταξύ του ανθρώπου και του φυσικού περιβάλλοντος γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα και ο αντίκτυπος της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον είναι αδιαμφισβήτητος. Η γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει μία επιλογή έργων τα οποία αγγίζουν θέματα που αφορούν τη σχέση της φύσης και της ανθρώπινης συνείδησης, και εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα εικαστικών μέσων, όπως ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία και βίντεο, ενώ παρουσιάζουν διαφορετικές οπτικές στις τρέχουσες περιβαλλοντικές προκλήσεις και τα νέα οικοσυστήματα που συνεχώς αναδύονται.

Θεοδωρίδης Φίλιππος, «Untitled», ακρυλικά και λάδι σε καμβά, 40×30 cm.

Στην έκθεση «Resilient by Nature» 14 καλλιτέχνες/χνιδες παρουσιάζουν έργα που προσεγγίζουν την έννοια της ανεκτικότητας, της προσαρμοστικότητας αλλά και του φυσικού τοπίου εν γένει. Επισημαίνοντας την ικανότητα των ζωντανών οργανισμών, αλλά και των φυσικών διεργασιών να επαναπροσδιορίζονται, να ανακάμπτουν και να ευδοκιμούν μπροστά σε προκλήσεις όπως η κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές ή διαταραχές και παρεμβάσεις στα φυσικά οικοσυστήματα τους.

Ο τίτλος «Resilient by Nature» στέκεται τόσο κυριολεκτικά ως συνώνυμο της διαδικασίας προσαρμογής σε νέες συνθήκες και στους εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης, όσο και μεταφορικά ως μια φράση που αποδίδει έμφαση στην έννοια της αντίστασης και της φυσικής ανθεκτικότητας που εμπεριέχεται στην ανθρώπινη ύπαρξη. Η ίδια η φύση λειτουργεί ως υπόδειγμα ανάπτυξης μηχανισμών προσαρμοστικότητας και αντοχής απέναντι σε προκλήσεις και στην αβεβαιότητα.

Η έκθεση “Resilient by Nature» που παρουσιάζεται από τις 6 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 9 Σεπτεμβρίου στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη, θα πλαισιωθεί από ένα παράλληλο πρόγραμμα δύο προβολών βίντεο του έργου “Sea Monster II” της Ελένης Μυλωνά, στις 13 Ιουλίου και τον Σεπτέμβριο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Αγγελή Ηώ, Γκολέμας Μίλτος, Εφέογλου Δημήτρης, Θεοδωρίδης Φίλιππος, Κεχαγιόγλου Χρήστος, Κούκου Βασιλική, Μόσχος Νίκος, Μυλωνά Ελένη, Παπακώστας Αχιλλέας, Ράλλη Ιωάννα, Ροζάκη Σοφία, Ρόκος Στέφανος, Φλέσσα Δέσποινα, Ψυχοπαίδης Γιάννης.

Αγγελή Ηώ, «Ο δρόμος του νερού», ακρυλικά σε καμβά, 120×140 cm.

Εγκαίνια: Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2023 18.00 – 21.00

Διάρκεια έκθεσης: 6 Ιουλίου – 9 Σεπτεμβρίου 2023

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11.00 -20.00
Τετ. & Σάβ. 11.00 –15.00
Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Η γκαλερί θα παραμείνει κλειστή από 30 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου.

Share this
Tags
Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
Ο Γιώργος Δήμος γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Σπούδασε Δημιουργική Γραφή και Φιλοσοφία στο Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου και έζησε για 8 χρόνια. Το 2019 επέστρεψε στην Ελλάδα και από τότε εκδίδει συστηματικά άρθρα σε περιοδικά, κυρίως σχετικά με τον κινηματογράφο, τη λογοτεχνία και τη φωτογραφία. Είναι μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων για την Ανεξαρτησία και τη Διαφάνεια των ΜΜΕ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

Λιζέτα Βασιλειάδη: Τέχνη…κραυγή απόγνωσης

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη Η Λιζέτα Βασιλειάδη παρουσιάζει αυτές τις μέρες τη νέα της δουλειά στην Γκαλερί Αργώ στην Αθήνα με τίτλο «Απόδραση».  Την...

Τέχνη – ερωτισμός – οικολογία, έκθεση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Η έκθεση Τέχνη, Ερωτισμός, Οικολογία θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαΐου 2024, στα πλαίσια διεθνούς διημερίδας φιλοσοφίας, ιστορίας της τέχνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this