Running on, Empty, Ομαδική έκθεση στην γκαλερί Thalatta.art

Η γκαλερί Thalatta.art εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση Running on, empty - Africa, Democracy, Clime, Cities, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023, και ώρες 19:30 – 22:00. 

H γκαλερί Thalatta.art παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Running on, empty – Africa, Democracy, Clime, Cities, προσκαλώντας το κοινό να έρθει αντιμέτωπο με προκλήσεις των σύγχρονων κοινωνιών, στην Ελλάδα και στον διεθνή χώρο.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου, πέντε Έλληνες καλλιτέχνες, η Κλεονίκη Μαραγκού, η Λένα Μορφογένη, ο Παναγιώτης Νέζης, η Σοφία Παπαδοπούλου και η Κατερίνα Ριμπατσιού ψηλαφούν μέσα από την πιο πρόσφατη δουλειά τους, τις απογνώσεις, τα κίνητρα και τις δυναμικές των ατελέσφορων προσπαθειών  διαχείρισης ενός κόσμου που γύρω μας αδυσώπητα κυλά κι αλλάζει, χωρίς τίποτε ν’ αλλάζει.  

Κλεονίκη Μαραγκού, Νερό, 37 x 54

Η έκθεση, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελένης Γατσά της Imagine Visual Arts, επικεντρώνεται σε θεματικές που αναδεικνύουν την προβληματική και την πολυπλοκότητα των σύγχρονων κοινωνιών, σε καίρια ζητήματα όπως η Αφρική, η Δημοκρατία, το Κλίμα και οι Πόλεις, μεμονωμένες προκλήσεις, που στο σύνολο τους προκαλούν τον απόλυτο τρόμο.

Οι έννοιες που περιβάλλουν τον όρο Running on, empty χρησιμοποιούνται για να αναπαραστήσουν μία κατάσταση, όπου η έμπνευση, η δυναμική και η ψυχική διάθεση  αντιμετωπίζουν την εξάντληση, με τους ανθρώπους να νοιώθουν  ήδη άποροι πόρων.  Ό,τι απομένει είναι η θέληση – η θέληση να αντιδράσουμε και να χαράξουμε το δικό μας εξελεγκτικό πεπρωμένο.

Παναγιώτης Νέζης, Tuareg, 52 x 33 x 61

Οι πέντε καλλιτέχνες, με έντονες απεικονίσεις και συμβολισμούς, αντικατοπτρίζουν μέσα από τα έργα τους τις αντιφάσεις και τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και δημοκρατικές προκλήσεις σε ύπαιθρο και πόλεις παγκοσμίως, εξερευνώντας θέματα περιβαλλοντικής αειφορίας και κοινωνικής συμμετοχής σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τον τρόπο που διακυβεύονται οι δημοκρατίες και περιβαλλοντικές κινήσεις.  

Με έργα ζωγραφικής και γλυπτά, οι καλλιτέχνες, εξερευνούν την έννοια της αποστροφής, της ελπίδας, της πεπερασμένης διαθεσιμότητας πόρων και των εσωτερικών αντιφάσεων και αναζητούν το νόημα και την ουσία που διαπερνούν την ανθρώπινη εμπειρία. Με την έκθεση  Running on, empty, δημιουργείται μια διαλογική γέφυρα μεταξύ της τέχνης και της κοινωνίας, που αφυπνίζει και ενθαρρύνει τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τα έργα και να αντιληφθούν τις πολλαπλές διαστάσεις που αναδύονται από την αίσθηση του κενού. 

Κατερίνα Ριμπάτσιου, Άτιτλο, 40 x 40

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες

Κλεονίκη Μαραγκού, Λένα Μορφογένη, Παναγιώτης Νέζης, Σοφία Παπαδοπούλου, Κατερίνα Ριμπατσιού

Η γκαλερί Thalatta.art αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά εικαστικού χώρου στην Αθήνα, που στοχεύει στην προώθηση τόσο των έργων καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών όσο και νέων καλλιτεχνών, που εμπνέονται από τη σύγχρονη αστική πραγματικότητα. 

Σοφία Παπαδοπούλου, Water Memory II, 62 x 52

Info

Διάρκεια έκθεσης
Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου έως Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-20:00

Τετάρτη και Σάββατο 10:00-18:00 

Τhalatta.art
Χρήστου Λαδά 5-7, 105 61, Αθήνα
210 3315488 |
info@thalatta.art
www.thalattathalatta.com/art 

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι θεοσοφικές ιδέες στο νεοπλαστικισμό του Μοντριάν

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Πητ Μοντριάν / Piet Mondrian γεννήθηκε στην πόλη Αμερσφόρτ της Ολλανδίας το 1872. Σπούδασε στην Ακαδημία...

Ελένη Σαμέλη: Η τέχνη μου ξεπηδά κατευθείαν από την ψυχή μου  

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Τη νέα της δουλειά με τίτλο «Σταλακτίτες της ψυχής» παρουσιάζει αυτές τις μέρες στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά η...

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this