Συμμετοχή της The Blender Gallery στο Stroke Art Fair στο Μόναχο

Η The Blender Gallery συμμετέχει στο Stroke Art Fair, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Μόναχο, Γερμανία, από τις 16 μέχρι και τις 19 Μαϊου

Το STROKE αποτελεί τη πρώτη έκθεση τέχνης στο κόσμο που παρουσιάσε την τέχνη του δρόμου (street art) ανερχόμενων καλλιτεχνών. Συνδυάζει τις ιδιότητες ενός καταξιωμένου art fair με μια διάθεση για ειλικρινή προσέγγιση της ιδιαίτερης νέας γενιάς καλλιτεχνών και  λάτρεων της τέχνης. 

Η The Blender Gallery παρουσιάζει στο STROKE τους εξής καλλιτέχνες: Δημήτρης Δάλλας, Ταξιάρχης Μερμίρης, Δημήτρης Ντόκος, Κωνσταντίνος Πάτσιος.

Who Is Who

Ο Δημήτρης Δάλλας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Σπούδασε Graphic Design & Computer Graphics DTP & Web Design στην ΑΚΤΟ, στην Ελλάδα. Επηρεασμένος από την καθημερινότητα, τους ανθρώπους που συναντά, στιγμιότυπα και κατάστασεις που παρατηρεί, δημιουργεί ένα εκρηκτικό παράλληλο σύμπαν, όπου τα όρια της «κανονικής» ζωής ξεπερνιούνται.

Ο Δάλλας δουλεύει με σπρέι, ακρυλικά, μαρκαδόρους και σπάτουλα. Οι χαρακτήρες και τα σύμβολά του είναι δημιουργήματα του αυθόρμητου αυτοσχεδιασμού του. Τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα του ενέχουν τα έντονα συναισθήματα του και την ενέργεια που περικλύει και γεμίζει τη δημιουργική διαδικασία και τη ψυχή του καλλιτέχνη.  

Ο Ταξιάρχης Μερμίρης γεννήθηκε το 1982, στο Κάιρο, Αίγυπτος. Σπούδασε Visual Communication, painting & drawing στο Middlesex University, UK. Τα έργα του Μερμίρη παρέχουν καυστική κοινωνική κριτική με έντονες χιουμοριστικές νότες, αφήνοντας ταυτόχρονα σκοτεινά και δυσοίωνα υπονοούμενα.

Οι φόβοι και οι αδυναμίες, που προέρχονται από τον περίπλοκο παραλογισμό της ανθρώπινης φύσης, χρησιμοποιούνται και εκτίθενται. Τα περισσότερα από τα μηνύματα είναι υπόγεια, αν και τα ίδια τα έργα είναι αρκετά ωμά και προκλητικά.

Η περίπλοκη γραμμική τεχνική συνδυάζεται με έντονες τολμηρές πινελιές. Στα περισσότερα έργα του, εκμεταλλεύεται την απόλυτη χρήση και τη σταθερότητα που δίνει το μελάνι, ώστε να δράσει ελεύθερα, ν’ αποτυπώσει άμεσα τις σκέψεις και να δημιουργήσει τις πολύπλοκες συνθέσεις του απρόσκοπτα.

Την ίδια φιλοσοφία ακολουθεί και στο χρώμα το οποίο του δίνει βέβαια τη δυνατότητα να πειραματιστεί περισσότερο, χωρίς όμως να χάνει και στην περίπτωση αυτή τη χαρακτηριστική του ταυτότητα. 

Ο Δημήτρης Ντόκος γεννήθηκε το 1984, στην Αθήνα. Σπούδασε γραφιστική στην ΑΚΤΟ, όπως και αρχιτεκτονικό σχέδιο. Ο Δημήτρης Ντόκος είναι αυτοδίδακτος και έγινε γνωστός μέσα από την τέχνη του στους δρόμους, όπου ένα κυρίαρχο στοιχείο ήταν ο σκαραβαίος. Από το 2011, έχει μεταφέρει την τέχνη του σε γκαλερί.

Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιεί είναι ακρυλικά και λάδια, ξύλινες και μεταλλικές επιφάνειες, αλλά και πιο ασυνήθιστα αντικείμενα, όπως πόρτες από ψυγεία, την πίσω πλευρά καμβάδων, παλιά περιοδικά, καθρέφτες. Στις πρώτες του εκθέσεις συνδύαζε τον σκαραβαίο με τα ιδεογράμματα του, που μοιάζουν με ιερογλυφικά. Αυτά τα λεπτομερή ιδεογράμματα οδήγησαν στην οπτική γλώσσα που έχει κυριαρχήσει τη μεταγενέστερη δουλειά του. 

Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε ζωγραφική στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα γλυπτικής.

Η δουλειά του είναι μια σύνθεση διάφορων ζωγραφικών στοιχείων, από την εννοιολογική τέχνη και τον εξπρεσιονισμό, μέχρι την pop art, μέσα από μια ειρωνική ματιά, στην οποία υπάρχει μια υποβόσκουσα πολιτική διάσταση. Χρησιμοποιεί μια ποικιλία εκφραστικών μέσων, από ζωγραφική, γλυπτική και φωτογραφία μέχρι και εγκαταστάσεις.

Επιθυμία του είναι η δουλειά του να εκφράζει ένα πεδίο σκέψης, όπου οι αντιθέσεις λύνονται και ένα νέο είδος αρμονίας κυβερνά την εικόνα.

INFO:

The Blender Gallery, Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα

Πληροφορίες: 213-0280597

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ψήφισμα για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη- Πλάκα από το Δ.Σ της “Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ” συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή της είδησης του θανάτου της σπουδαίας...

«Mighty Aphrodite», μια 90’s γεύση από Νέα Υόρκη… και λίγο από αρχαία Ελλάδα

Γράφει η Μαρία Δήμου Γέννημα-θρέμμα Νεοϋορκέζος, λάτρης της υπέρλαμπρης μεγαλούπολης, με τα θετικά και τα αρνητικά της, ο Woody Allen, περιφέρεται για πολλοστή φορά στα...

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Ζιώτη με τίτλο “Σπασμένα Αποτυπώματα”

Ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Γιάννης Τζιώτης με το νέο του βιβλίο θίγει το σημαντικό θέμα της διάλυσης των ελληνικών καϊκιών. Η παραδοσιακή ελληνική ναυτοσύνη δεν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this