Τα 60 του Χρόνια γιόρτασε το Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» με μια μεγάλη εκδήλωση 

Η μεγάλη εορταστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών.

Το Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών και Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές «Η Θεοτόκος» γιόρτασε τα 60 χρόνια λειτουργίας του με μια μεγάλη εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023 στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, προς τιμήν των ωφελούμενων του Ιδρύματος και των οικογενειών τους.

Την εκδήλωση που συντόνισε και παρουσίασε η Πρέσβειρα του Ιδρύματος, κα Ελεονώρα Μελέτη, τιμήσαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, δηλώνοντας την εκτίμηση και την έμπρακτη υποστήριξή τους στο σημαντικό έργο προσφοράς και αγάπης του Ιδρύματος.

Ο κος Αντώνης Σαμαράς, τέως Πρωθυπουργός, η κα Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, εκ μέρους του Πρωθυπουργού, η κα Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Εσωτερικών, η κα Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Παιδείας, καθώς και η Βουλευτής, κα Ζωή Ράπτη παρευρέθηκαν στην επετειακή εκδήλωση, απηύθυναν χαιρετισμούς και, μαζί με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κο Παναγή Καρέλλα, απένειμαν βραβεία προσφοράς στους εθελοντές, αλλά και στους δωρητές και χορηγούς που συνδράμουν το Ίδρυμα «Η Θεοτόκος» με την πολύτιμη υποστήριξή τους και συμβάλλουν ουσιαστικά στην υλοποίηση του σημαντικού κοινωνικού του έργου.

Η Πρέσβειρα του Ιδρύματος, κα Ελεονώρα Μελέτη, με τον Πρόεδρο, κο Παναγή Καρέλλα

Ο Πρόεδρος της «Θεοτόκου», κος Παναγής Καρέλλας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, παρουσιάζοντας το πολυετές και πολυεπίπεδο κοινωνικό έργο που επιτελεί το Ίδρυμα στην υπηρεσία των παιδιών και νέων με αναπτυξιακές διαταραχές. Σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες, με τους αρμόδιους φορείς και σημαντικούς εγχώριους και ευρωπαϊκούς οργανισμούς στον τομέα της αποκατάστασης, το Ίδρυμα «Θεοτόκος» εφαρμόζει καινοτόμες πρακτικές και πρωτοποριακά προγράμματα όχι μόνο για τη θεραπεία και αποκατάσταση, αλλά και για την εκπαίδευση των ωφελούμενών του, την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και την ένταξή τους στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.

Οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν την Ιστορική Αναδρομή στο έργο του Ιδρύματος, με όλους τους σημαντικούς σταθμούς στην κατάκτηση των στόχων του από το 1963, μέσα από την παρουσίαση του πρώην Προέδρου, κου Ερωτόκριτου Νεόφυτου. Το επιστημονικό έργο και τις υπηρεσίες του Ιδρύματος, μαζί με τα ειδικά προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης, παρουσίασε ο Διευθυντής του Ιδρύματος, Παιδοψυχίατρος, κος Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε τη σημασία της μελέτης και του συντονισμού των ερευνητικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της Θεοτόκου, για τη δημιουργία ενός διευρυμένου αξιόπιστου δικτύου προσφοράς και ανταλλαγής γνώσεων.

Η Θεατρική Ομάδας «λόγω σκηνής» του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν video με χαιρετισμούς εκπροσώπων των συνεργαζόμενων ευρωπαϊκών Ιδρυμάτων και Οργανισμών, EASPD, EPR και LUV MICHAEL, οι οποίοι έστειλαν θερμές ευχές εξαίροντας το έργο του Ιδρύματος. Ακόμη, παρουσιάστηκε το καλλιτεχνικό έργου του ωφελούμενου του Ιδρύματος «Θεοτόκος», Σπύρου Μήτσου, δημιουργού υπερηρωικών ιστοριών comics, που μέσα από ένα video, μίλησε ο ίδιος για τις δημιουργίες του, την έμπνευσή του, τα όνειρα και τους στόχους του για το μέλλον.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση αποσπάσματος από την παράσταση Όρνιθες του Αριστοφάνη, από τη Θεατρική Ομάδα του Ιδρύματος  «λόγω σκηνής». Η Ομάδα, που δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια και αποτελείται από παιδιά και νέους της «Θεοτόκου», απέσπασε το πολύ θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων, που παρακολούθησαν με συγκίνηση το θεατρικό των παιδιών.

Η κα Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και ο κος Παναγής Καρέλλας, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος»

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κος Παναγής Καρέλλας, δήλωσε

«Ευχαριστούμε θερμά όσες και όσους ήταν σήμερα μαζί μας στη γιορτή μας για τα 60 Χρόνια του Ιδρύματος Θεοτόκος. Σήμερα γιορτάζουμε εξήντα χρόνια προσφοράς, προσπαθειών και αγώνων γι’ αυτό που πάντα θεωρούσαμε αυτονόητο: τα δικαιώματα των παιδιών και νέων με αναπτυξιακές διαταραχές. Εξήντα χρόνια τώρα, δημιουργούμε συνεχώς νέες υπηρεσίες και προγράμματα που κάνουν ουσιαστική διαφορά στην καθημερινότητά τους και διευκολύνουν τη ζωή τους. Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας, τους δωρητές και τους χορηγούς μας, που βρίσκονται δίπλα μας και στηρίζουν κάθε μας αγώνα. Δεσμευόμαστε να βρισκόμαστε πάντα στο πλευρό των παιδιών της «Θεοτόκου» με αστείρευτη διάθεση προσφοράς και με την πυγμή να στεκόμαστε ασπίδα για τα δικαιώματα τους, για τις ευκαιρίες τους.»

Η η κα Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Εσωτερικών, απευθύνει χαιρετισμό

Ο πρώην Πρόεδρος του Ιδρύματος, κος Ερωτόκριτος Νεόφυτος, δήλωσε

«Σήμερα, γιορτάζουμε τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Ιδρύματος Προστασίας Παιδιών και Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές, “Η Θεοτόκος”. Εξήντα χρόνια αφοσίωσης, προσφοράς και αγάπης για τα άτομα με νοητική αναπηρία. Σήμερα, το Ίδρυμα “Η Θεοτόκος” είναι πλέον ένα πρότυπο ίδρυμα που καινοτομεί και πρωτοπορεί στοχεύοντας στην εξασφάλιση ενός καλύτερου, ισότιμου και προσβάσιμου μέλλοντος για όλους. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους έχουν στηρίξει το Ίδρυμα “Η Θεοτόκος” όλα αυτά τα χρόνια: τους εργαζόμενους, τους πολύτιμους εθελοντές μας, του χορηγούς μας. Χωρίς τη βοήθειά σας, τίποτα από όσα έχουμε καταφέρει δεν θα ήταν δυνατόν.»

Η κα Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Παιδείας, βραβεύει τον Χρήστο Κιούση, ωφελούμενο του Ιδρύματος

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος, Παιδοψυχίατρος, κος Ιωάννης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε

«Ένας Οργανισμός είναι ζωντανός και παραμένει βιώσιμος, ανάλογα με τη ρευστή λειτουργία τριών βασικών συνιστωσών της ύπαρξής του: την αυτάρκεια, την επάρκεια και την προσαρμοστικότητά του στα μεταβαλλόμενα περιβάλλοντα. Οι βασικές αυτές συνιστώσες μπορούν να περιγράψουν κάλλιστα και τη ζωή κάθε ανθρώπου υγιούς ή πάσχοντος. Στη «Θεοτόκο» φροντίζουμε ώστε τα παιδιά και οι νέοι με νοητική αναπηρία να αναπτύσσουν αυτά τα τρία βασικά για την διαβίωσή τους χαρακτηριστικά, που τους καθιστούν ικανούς να έχουν μια ζωή πλήρη και αξιοπρεπή. Αποτελεί δέσμευσή μας να εργαζόμαστε διαρκώς στην υπηρεσία των ανθρώπων με αναπτυξιακές διαταραχές και να τους προσφέρουμε ακόμα περισσότερα.»

Περισσότερα για το Ίδρυμα “Η Θεοτόκος” εδώ.

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

Χρήστος Κονταρούδης: Ο άνθρωπος ανυψώνεται ηθικά και αισθητικά από τη θέαση της εικαστικής τέχνης 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design...

Νίκος Λαγός: H τέχνη δρα υπερβατικά και απελευθερωτικά 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Κοιτώντας τα τελάρα του εικαστικού Νίκου Λαγού, ο θεατής διαπιστώνει μια τολμηρή αίσθηση του χρώματος και της σύνθεσης στο όριο μιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this