Τα Art Weekends του Κώστα Ευαγγελάτου επιστρέφουν

Τα Art Weekends 2024 του Κώστα Ευαγγελάτου θα αρχίσουν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 12.30 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2024.

Στο ART STUDIO EST- LA CHAMBRE, Πρατίνου 87, ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος διοργάνωσε τα φετινά ART WEEKENDS, τα οποία θα αρχίσουν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 12.30 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2024.

Στα πλαίσια των Art weekends παρουσιάζονται εικαστικές συλλεκτικές εκδόσεις-λευκώματα με έργα και θεωρητικά κείμενα του, το Ημερολόγιο τέχνης- Art Calendar 2024 “Προεφηβικές συνθέσεις”, ζωγραφικά σχέδια και ποιητικές συλλογές στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα με εικονογραφήσεις του.
Εκτίθενται παράλληλα κατασκευές και λίθινα μικρογλυπτά του καλλιτέχνη, συνεργάτη του EST, Ντάνυ Μαρτζόκα / Ramadan Margjoka με ready-made συμβολικά, βιομορφικά σχήματα.
Dani Margjoka, Λίθινο γλυπτό

Ο Λεόντιος Πετμεζάς, Ιστορικός Τέχνης, αναφέρει

“Κάθε αυτούσιο έργο ο Κώστας Ευαγγελάτος, χωρίς να επισκιάζει την εικόνα της ανάπλασης, ενσωματώνει τη φυσική υπόσταση του σ’ ένα περίγραμμα που περιλαμβάνει την σύλληψη πρωταρχικά και διαχρονικά. Στην πορεία της εξέλιξης γίνεται εικαστική τοιχογραφία, και μωσαϊκό από αναρίθμητες εξεικονίσεις.
Στις ιδιοφυείς δυνατότητες του δημιουργού συμβάλλουν πάντα η αγνότητα της πρόθεσης, η δύναμη της θέλησης, η οξύτητα της σκέψης και η πληρότητα της αμεσότητας. Οι συλλήψεις του έχουν προνόμιο την αδιάλειπτη χρησιμοποίηση των πρωτοποριακών μέσων έκφρασης που εντείνει την υπερβατική αξία τους και προβάλλει την ιδιότητα του να μορφοποιεί δυναμικά νέες ιδέες”.
Κώστας Ευαγγελάτος, λεύκωμα τέχνης 1973-2023

Info

Διάρκεια Art Weekends 2024Κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 12.30 – 16.00

Τηλ.Προσυνεννόησης
2107294259, 6944621286

Costas Evangelatos Art-Est

Art Studio Est-La Chambre
Πρατίνου 87 (Πίσω από την Εθν. Πινακοθήκη),
πληροφορίες: 210 7294259, 6944621286
Share this
Tags
ArtViews Team
ArtViews Team
Σκοπός της ομάδας μας είναι η προβολή κάθε θετικής προσπάθειας που αναδεικνύει τον πολιτισμό, η ενθάρρυνση των δημιουργών και η επικοινωνία της δουλειάς των καλλιτεχνών σε διεθνές επίπεδο. Ακολουθήστε μας στο facebook και στο instagram.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εκπλήρωση, Υπαίθρια έκθεση της Άλεξ Μυλωνά

Την αναβίωση ή/και την εκπλήρωση του οράματος της γλύπτριας Άλεξ Μυλωνά (1920-2016) - με σύγχρονους όρους - προτείνει η υπαίθρια έκθεση που παρουσιάζεται έως...

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this