Τα Harrods και η Halcyon Gallery στο Λονδίνο

Γράφει η Αριστέα Παναγιωτακοπούλου

Πολλοί και λίγο-πολύ αυτονόητοι οι λόγοι για να επισκεφτεί κάποιος τα Harrods στο Λονδίνο. Όλοι μας τόσες φορές που έχουμε περιπλανηθεί στους ορόφους του πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε αρκετά καλά τα κατατόπια. Το πιθανότερο όμως είναι να μην έχουμε προσέξει τι κρύβεται στον δεύτερο όροφο του πολυκαταστήματος.  

Bob Dylan

Στον δεύτερο όροφο ανακαλύψαμε την Halcyon Gallery, έναν χώρο γεμάτο έργα διάσημων σύγχρονων καλλιτεχνών. Εκεί, μπορεί κανείς να απολαύσει αλλά και να αποκτήσει έργα παγκοσμίου φήμης καλλιτεχνών, όπως των Andy Warhol, Marc Chagall, Pablo Picasso, Miro, Salvador Dali γλυπτά του Lorenzo Quinn, Russel Young και πολλών άλλων που εναλλάσσονται κατά διαστήματα.

Elisabeth Taylor

Περιδιαβαίνοντας την Halcyon Gallery νοιώθεις τυχερός που σε ένα γεωγραφικό σημείο έχεις την δυνατότητα να έρθεις σε επαφή με τους τόσους θρύλους της τέχνης.

Είχαμε την  ευκαιρία  να  δούμε  την Elisabeth Taylor όπως επίσης και την Marylin Monroe μέσα  από την ματιά του  Russel  Young και  λίγο πιο κάτω να δούμε ξανά  την  Elisabeth Taylor αυτή την φορά  μέσα από την ματιά του Andy  Warhol.  Θαυμάσαμε έργα του Picasso όπως επίσης και κάποια  προσχέδια του, καθώς και έργα του Dale Chihuly.

Marylin Monroe

Ζητήσαμε να μιλήσουμε με τον υπεύθυνο της Halcyon Gallery στα Harrods, ο οποίος και μας ανέφερε ότι ήταν επιλογή της γκαλερί να εκθέτει εκεί, διότι το συγκεκριμένο πολυκατάστημα προσελκύει διεθνές κοινό που από την μία πλευρά ενδιαφέρεται να δει αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να ανταποκριθεί στις τιμές αγοράς έργων τέχνης αυτού του επιπέδου. “Είμαστε ευχαριστημένοι από την απόφασή μας να έχουμε παρουσία εδώ”, μας είπε.

Οι πίνακες του Marc Chagall και στην συνέχεια του Miro διαδέχονται ο ένας τον άλλο στους τοίχους της γκαλερί. Τα γλυπτά του Lorenzo Quinn,
μικρών και μεγάλων διαστάσεων, όλα εντυπωσιακά, τα θαυμάσαμε σε διάφορα σημεία να κοσμούν την  γκαλερί.

Lorenzo Quinn

Για εμάς  ήταν μια  ευχάριστη έκπληξη αυτή  η  ανακάλυψη  μας  στα  Harrods και πολύ αναζωογονητικός ο χρόνος που περάσαμε εκεί,  προστατευμένοι  από τον βροχερό καιρό του Λονδίνου  κάνοντας artstorming!

Gallery Details

2nd Floor, Harrods
87-135 Brompton Road
London
SW1X 7XL
E:info@halcyongallery.com
T: +44(0)20 7581 7980

Opening Hours

Monday-Saturday 10am-9pm
Sunday 12pm-6pm

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

«All or Nothing»… και σίγουρα τίποτα λιγότερο από αυτά που μας υπόσχεται ο Mike Leigh

Γράφει η Μαρία Δήμου Ο Mike Leigh, εισήλθε στην χιλιετία με το κοινωνικο-οικογενειακό δράμα, «All or Nothing», το 2002. Ξεφεύγει ελαφρώς από το μελόδραμα και...

H “τέχνη” της ανάγνωσης του Κορανίου

Γράφει η Μαρία Τριγώνη Το κοράνι είναι το πιο διαβασμένο βιβλίο στον Ισλαμικό κόσμο, ενώ έχει δοθεί εξαιρετική σημασία στην διατήρηση, απομνημόνευση και απαγγελία του....

«Μαγνητικά Πεδία»: Το indie σκηνοθετικό ντεμπούτο του Γιώργου Γούση

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ξεκινώντας την καριέρα του ως δημιουργός κόμικς, ο γεννημένος το 1986 στην Αθήνα καλλιτέχνης, Γιώργος Γούσης, έκανε το μεγάλου μήκους ντεμπούτο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this