Τελευταίος μήνας της έκθεσης “Nouveau réalisme” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή σας υπενθυμίζει ότι η έκθεση Nouveau réalisme συνεχίζεται για έναν ακόμα μήνα, έως τις 9 Απριλίου, με έργα των Yves KleinNiki de Saint PhalleCésar, Christo και 9 ακόμα καλλιτεχνών.

Ο νέος ρεαλισμός, το εκρηκτικό, επαναστατικό κίνημα μεταξύ των Dada και της Pop Art που ανέτρεψε την τέχνη του 20ού αιώνα, αναπτύχθηκε σε μια εποχή μεταίχμιο της Ιστορίας όπου η τέχνη έπαψε να χαρακτηρίζεται μοντέρνα για να ονομαστεί σύγχρονη – κάποια από τα δεκατρία μέλη που συγκρότησαν το κίνημα σήμερα συγκαταλέγονται στα διάσημα πλέον ονόματα, με ισχυρό καλλιτεχνικό στίγμα. Η έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή πραγματοποιείται σε συνεργασία με διεθνείς φορείς, μεταξύ των οποίων και το Centre Pompidou στο Παρίσι.

Συναντήσεις στο Μουσείο & ξεναγήσεις από την επιμελήτρια Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau

Με αφορμή την έκθεση Nouveau réalisme και στο πλαίσιο της σειράς Συναντήσεις στο Μουσείο, την Πέμπτη 16 Μαρτίου ο συνθέτης και Διευθυντής  των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών Φίλιππος Τσαλαχούρης και η επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau θα συζητήσουν πτυχές του καλλιτεχνικού κινήματος και της σχέσης του με τη μουσική.

Παράλληλα, την Παρασκευή 17 Μαρτίου η Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau θα πραγματοποιήσει δυο ξεναγήσεις για το κοινό, στις 17.00 και στις 18.00.

 Συναντήσεις στο Μουσείο

Νέος Ρεαλισμός & Μουσική: σύγκλιση & ρήξη

Φίλιππος Τσαλαχούρης & Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου, η επιμελήτρια της έκθεσης Nouveau réalisme Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau θα συναντηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή με τον συνθέτη και Διευθυντή των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών Φίλιππο Τσαλαχούρη, για να αναλύσουν τα σημεία συνάντησης αλλά και την ενδεχόμενη ρήξη ανάμεσα στο κίνημα του νέου ρεαλισμού και τη μουσική.

Την συζήτηση  θα συντονίσει η Γενική Διευθύντρια του ΑΘΗΝΑ 9.84 Μαργαρίτα Μυτιληναίου.

Συμμετέχουν:
Φίλιππος Τσαλαχούρης | Συνθέτης, Διευθυντής των Μουσικών Σχολών του Ωδείου Αθηνών
Μαρία Κουτσομάλλη-Moreau | Υπεύθυνη Συλλογής Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, επιμελήτρια της έκθεσης Nouveau réalisme

Συντονίζει η Μαργαρίτα Μυτιληναίου

 

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 | 19.00-21.00
Χώρος Διεξαγωγής: Αμφιθέατρο Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προκράτηση στο goulandris.gr
ΕΩΣ 2 ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Share this
Tags
Μαρία Δήμου
Μαρία Δήμου
Η Μαρία Δήμου έχει σπουδάσει Σκηνοθεσία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης και ασχολείται με τον κινηματογράφο και την αρθρογραφία σε θέματα που άπτονται της τέχνης και του πολιτισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έκθεση της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής»

Ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις με τον φωτογραφικό φακό της Έβελιν Χόφερ της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής» παρουσιάζονται στην έκθεση «Evelyn Hofer: Eyes on the...

Τιμή-ρεκόρ σε δημοπρασία για το «Μεγάλο Κύμα» του Χοκουσάι

Την τιμή – ρεκόρ των 2,76 εκατομμυρίων δολαρίων απέσπασε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s ένα σπάνιο αντίγραφο του «The Great Wave off Kanagawa» του Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσουσίκα...

Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές

Η Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση λευκώματος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this