Thermae Sylla: παρόν, παρελθόν και μέλλον

Συνέντευξη στην Αριστέα Παναγιωτακοπούλου

Το διεθνώς φημισμένο Thermae Sylla Spa, στο ξενοδοχείο Thermae Sylla Spa Wellness Hotel, βραβευμένο το 2017 ως το καλύτερο Luxury Mineral Spa για τη Νότια Ευρώπη στα World Luxury Spa Awards, αποτελεί μια από τις πλέον κορυφαίες επιλογές για να απολαύσει κάποιος κλασική ιαματική θεραπεία συνδυαστικά με σύγχρονες θεραπείες. Η εσωτερική πισίνα αποτελείται από 100% ιαματικό νερό και τα προϊόντα περιποίησης, αποκλειστικότητα του Thermae Sylla Spa, παρασκευάζονται επίσης από αυτό.

Ανάμεσα στις αναρίθμητες υπηρεσίες που ο χώρος προσφέρει, υπάρχουν πολλές επιλογές εκγύμνασης όπως aqua gym, ποδήλατο στο νερό, yoga, επιλογές φυσιοθεραπείας όπως υδρόβια θεραπευτική γυμναστική, κινησιοθεραπεία, watsu (shiatsu στο νερό), προτάσεις ιαματικής θεραπείας όπως δινόλουτρο, ιαματικό μπάνιο, λασποθεραπεία, εισπνοθεραπεία και τις πιο εξειδικευμένες, νεωτεριστικές τεχνικές μασάζ. Θα απολαύστε επίσης θεραπείες ευεξίας, αποτοξίνωσης, απώλειας βάρους, αντιγήρανσης αλλά και ιατρικές θεραπείες σε έναν προορισμό με παράδοση και ιστορία.

Εμείς στο artviews.gr, μιλήσαμε με την κυρία Βούλα Καράτζιου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας του Thermae Sylla Spa Wellness Hotel  για το μαγικό αυτό ξενοδοχείο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ιαματικός τουρισμός στην χώρα μας.

 

Thermae Sylla

 

-Πείτε μας τι οδήγησε την οικογένειά σας στην ενασχόληση με τον τουρισμό και στην απόκτηση του ιστορικού Thermae Sylla;

-Οδηγηθήκαμε στην απόφαση να ασχοληθούμε με τον ιαματικό τουρισμό στην σύγχρονη μορφή του βλέποντας το κενό που υπήρχε στη χώρα μας στο συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν.
Σε αντίθεση με τις λουτροπόλεις της Ευρώπης ,που λειτουργούν με πληρότητα όλο τον χρόνο και σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.
Επιλέξαμε την Αιδηψό, γιατί εδώ υπάρχει το καλύτερο Ιαματικό νερό.

-Ποια η λογική πίσω από την ανακαίνισή του με τον συγκεκριμένο τρόπο;

-Η ανακαίνιση κ η επέκταση έγιναν με τις πιο σύγχρονες τάσεις της λουτροθεραπείας και της ευεξίας  σε ευρωπαϊκά πρότυπα, έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όλων των ηλικιών που το επισκέπτονται για ευζωία κ θεραπεία.
Σήμερα, είναι ένα από τα δέκα καλύτερα ιαματικά κέντρα της Ευρώπης και το μοναδικό στην Ελλάδα πιστοποιημένο από την Γερμανική εταιρεία πιστοποίησης για ιαματικά κέντρα ESPA.

-Πόσο έχουν επηρεάσει οι διαδοχικές κρίσεις την λειτουργία του ξενοδοχείου;

-Περάσαμε και περνάμε δύσκολα χρόνια όπως όλη η χώρα, εδώ δυσκολότερα λόγω του ότι κανείς δεν ασχολείται με τον ιαματικό τουρισμό και ο προορισμός έχει δυσκολίες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν !

-Οι πρόσφατες φωτιές στην Β. Εύβοια πόσο επηρέασαν την προσέλευση επισκεπτών στην Αιδηψό και το ξενοδοχείο;

-Φυσικά επηρεάστηκε και η Αιδηψός όπως και όλη η Βόρεια Εύβοια.

-Μιλήστε μας για τον θερμαλισμό στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αιδηψό.

-Ο θερμαλισμός στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί, σε μια χώρα με εκατοντάδες ιαματικές πηγές, παραμένουν ανεκμετάλλευτες και σε πλήρη εγκατάλειψη ,την στιγμή που στην Ευρώπη ανθούν και είναι ανοιχτά όλο τον χρόνο.
Η Αιδηψός δίπλα στην Αθήνα θα έπρεπε να είναι πρότυπο Λουτρόπολης

-Μιλήστε μας για την εικόνα της Αιδηψού που βιώνει σήμερα ο επισκέπτης της, μιας πόλης που όλοι εμείς ως παιδιά, την έχουμε επισκεφθεί παλαιότερα στην εξαιρετικά λαμπερή της εκδοχή.  

-Τα παλαιότερα χρόνια γνώρισε δόξες, ας μην ξεχνάμε πως η πρώτη μορφή τουρισμού στην χώρα μας ήταν ο Ιαματικός.
Επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο έρχονταν για τα ιαματικά τους.
Αυτό δεν συνεχίστηκε, αλλά όπως συμβαίνει πάντα, εγκαταλείφθηκε και οι προβολείς πέσανε στο «ήλιος κ θάλασσα >3 μήνες το καλοκαίρι» !

-Ποιος ο ρόλος του Ελληνικού κράτους στην ενδυνάμωση του ιατρικού τουρισμού;

 -Λυπάμαι αλλά δεν έχω απάντηση 25χρονια που βρισκόμαστε στον χώρο δεν άλλαξε κάτι …

-Πως βλέπετε το μέλλον της περιοχής και ειδικότερα του Τhermae Sylla σε αυτήν;

 -Θα θέλαμε να είμαστε αισιόδοξοι γιατί αξίζει καλύτερο μέλλον στην λουτρόπολη που δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από τις αντίστοιχες λουτροπόλεις της Ευρώπης
γιατί διαθέτει το καλύτερο ιαματικό νερό που είναι κ ο λόγος που την επισκέπτονται.

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Françoise Hardy: Σήμερα αποχαιρετούμε ένα ακόμη υπέρλαμπρο ίνδαλμα των 60’s

Γράφει η Μαρία Δήμου Η γλυκιά Françoise Hardy, ένας θρύλος της γαλλικής pop καθώς κι ένα διαχρονικά αξεπέραστο fashion icon, ανακοινώθηκε σήμερα πως έφυγε από την...

Η εκλεπτυσμένη χρωματική φωτοχυσία των συνθέσεων του Μπονάρ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Ο Πιέρ Μπονάρ / Pierre Bonnard, γεννήθηκε το 1867 στο Φοντεναί-ω-Ροζ, κοντά στο Παρίσι. Ο πατέρας του...

Το υπερρεαλιστικό παραλήρημα λαγνείας της τέχνης του Νταλί

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Το φαινόμενο Νταλί συναρπάζει με παγκόσμια εμβέλεια και σήμερα με διοργανώσεις πολλών εκθέσεων έργων του σε μουσεία...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this