Στο Hola Flamenco Festival στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Γράφει η Μαρία Τριγώνη

Την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέρα εορτασμού του Hola Flamenco Festival και το Artviews.gr ήταν εκεί!

Για 5η συνεχή χρονιά το φεστιβάλ ενώνει με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης από την Ισπανία σε μια ανεπανάληπτη γιορτή.

Η βραδιά ξεκίνησε υπό τους ήχους της παραδοσιακής χορωδίας “Ροδιά”, που πλημμύρισαν με ήχους φερμένους από κάθε γωνιά της Ελλάδας το κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο. Η μουσική τους μάλιστα, παντρεύτηκε άψογα με την χορογραφία Φλαμένκο που ήρθε για να τους συνοδεύσει.

Η συνέχεια απογείωσε την ήδη εξαιρετική αρχή.

Η μοναδική Alba Guerrero με την μαγευτική φωνή της, κατάφερε να μεταφέρει όποιον την παρακολουθούσε, νοητά στην μακρινή Ισπανία, ενώ η κάθε χορεύτρια Φλαμένκο, που συμπλήρωνε την εμφάνιση, συνδύαζε την τεχνική με την συναισθηματική αρτιότητα, με την μικρή Κωνσταντίνα να αποσπά το πιο θερμό χειροκρότημα.

Ο κύκλος του Φεστιβάλ έκλεισε με τους ταλαντούχους “Al Aire Libre”, οι οποίοι συνδυάζοντας άψογα την μουσική και το χορό, αποτελούν ένα νέο καλλιτεχνικό σχήμα που φαίνεται, πως ήρθε για να μείνει.

Μια σειρά όμορφων παραστάσεων για τους μυημένους στην τέχνη του φλαμένκο και μια υπέροχη ευκαιρία πρώτης επαφής για όσους επιθυμούν να μυηθούν.

Από την Κυριακή 24 έως και το Σάββατο 30 Ιουλίου καλλιτέχνες του είδους από την Ελλάδα και την Ισπανία, με επίτιμο προσκεκλημένο τον τραγουδιστή Juan Granados από την Ανδαλουσία, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους μέσα από παραστάσεις και εργαστήρια στον Βάμο Χανίων.

“¡Vamos! Flamenco Camp Crete” στις 24-30 Ιουλίου στο Βάμο Χανίων

 

Share this
Tags
Maria Tr
Maria Tr
Η Μαρία είναι "παιδί του κέντρου". Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, μα το μυαλό της πάντα ταξίδευε σε ακρογιαλιές και ανοιχτούς ορίζοντες. Έχει περάσει απ΄ τα έδρανα της φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του τμήματος θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου της Πάτρας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Oia Treasures Art Gallery: Ένας «κρυφός» θησαυρός στα πολυσύχναστα σοκάκια της Οίας

Συνέντευξη στην Μαρία Δήμου Περιηγηθήκαμε στην μαγευτική αγορά της Οίας στην Σαντορίνη, όπου πέρα από την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική στην οποία αντανακλά το φημισμένο ηλιοβασίλεμα,...

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this