Το εικαστικό αριστούργημα στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στη Μύκονο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται φέτος στη Μύκονο η εικονογράφηση ορθόδοξου ελληνικού ναού με γραμμική γραφή  -Το εικαστικό αριστούργημα μέσα στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στο Kalesma  Mykonos αποτελεί μια ωδή στη βυζαντινή κληρονομιά 

Το Kalesma Mykonos πιστό στις ελληνικές ρίζες και την παράδοση, προχώρησε σε μια πρωτότυπη δημιουργία στο εσωτερικό του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου. Το παρεκκλήσι εικονογραφήθηκε από τον graphic designer/illustrator Γεράσιμο Χατζή, τη μουσική επένδυση ανέλαβε ο Στέφανος Γιακουμάκης, ενώ το έργο εμπνεύστηκαν οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου και η δημιουργική ομάδα πίσω από την υλοποίηση του Kalesma Mykonos.

Το έργο έχει αναφορές στη λατρευτική ζωφόρο των αρχαίων ναών με το κύριο σώμα να αφηγείται τα Πάθη Της Μεγάλης Εβδομάδας. Η συνολική αισθητική προσέγγιση και λειτουργική απεικόνιση του έργου είναι σύμφωνη με το brand narrative του Kalesma Mykonos όπως αυτό συνδιαμορφώθηκε με τη συνδρομή των Saint of Athens, K-Studio & Βαγγέλη Μπόνιου του Studio Bοnarchi. Το Kalesma Mykonos όντας πρότυπο φιλοξενίας, καινοτομεί με την προσθήκη ενός λατρευτικού landmark το οποίο εκτός από τη θρησκευτική του σημασία αποτελεί και ένα έργο τέχνης που χαρίζει στους επισκέπτες μια συγκλονιστική αισθητική εμπειρία.

εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου

Σε σχετική δήλωσή της για το καινοτόμο αυτό εγχείρημα, η Σοφία Κουσαθανά αναφέρει

“Το εικονογραφικό πρόγραμμα το εμπνεύστηκα από την περίοδο της Διάβασης ή του Πάσχα όπως είναι γνωστό στη δική μας θρησκευτική παράδοση, ένα πολύ δυνατό μήνυμα που έχει βασική θέση στο χριστιανικό δόγμα και αποτελεί το κύριο θέμα της Καινής Διαθήκης και των ιερών κειμένων. Για κάθε βαθιά θρησκευόμενο άνθρωπο, όπως είμαι εγώ, το μήνυμα της Σταύρωσης και της Ανάστασης δίνει νόημα κι ελπίδα στη ζωή μας και τις μικρές ή μεγάλες διακυμάνσεις της.

Το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου εκτός από τους Έλληνες επισκέπτες μας που μπορούν να ταυτιστούν με τη θρησκευτική του υπόσταση, αφορά και τους ξένους καλεσμένους μας καθώς οι εικόνες εκπληκτικής τεχνικής, όπως τις αποτύπωσε ο δεξιοτέχνης αγιογράφος μας, σε συνδυασμό με την πρωτότυπη μουσική που δημιουργήθηκε ειδικά για την ακουστική επένδυση του ναού, θεωρώ ότι θα τους κινήσει το ενδιαφέρον αλλά και τον θαυμασμό ως ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης“.

Kalesma Mykonos – Church Interior

Η ιστορία πίσω από την έμπνευση για τη δημιουργία του Ιερού Ναού

Είναι γνωστό πως τα ελληνικά αρχοντικά νησιώτικα σπίτια φιλοξενούσαν ένα μικρό ή μεγαλύτερο εικονοστάσι εκφράζοντας έτσι τη λατρεία και την ευγνωμοσύνη τους στο Θείο. Με έμπνευση από το συγκεκριμένο έθιμο, οι ιδιοκτήτες του Kalesma Mykonos θέλησαν να αποδώσουν τον δικό τους φόρο τιμής στην παράδοση και τη θρησκεία χτίζοντας τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου σε κεντρική θέση μέσα στο ξενοδοχείο.

Η διακεκριμένη ελληνική εταιρεία σχεδιασμού K-Studio επιμελήθηκε την αρχιτεκτονική του ναού, δίνοντας έμφαση στις έντονες κυκλαδίτικες πινελιές όπως και σε όλο το υπόλοιπο ξενοδοχείο. Στο εσωτερικό της εκκλησίας, τη σχεδιαστική κατεύθυνση ανέλαβε ο Βαγγέλης Μπόνιος του Studio Bonarchi αποτυπώνοντας την αίσθηση της κατάνυξης και της ηρεμίας σε όλο τον χώρο. Η εικαστική προσέγγιση έχει γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε το έργο να ξεχωρίζει τόσο για την καλλιτεχνική του υπόσταση όσο και για τα θρησκευτικά μηνύματα που απεικονίζει στις εικόνες του.

Για την αγιογράφηση του ναού, δημιουργήθηκε μία καινούργια γραφή, μία βυζαντινή, tribal εκδοχή με κυρίαρχο το αυστηρό μαύρο χρώμα και τη σημειακή λάμψη του χρυσού. Γεωμετρικές φόρμες εντάσσονται σε οργανικά μοτίβα δημιουργώντας μία τρισδιάστατη εμπειρία. Αναφορές σε μεγάλους Έλληνες αγιογράφους, ελληνιστικά στοιχεία αλλά και λεπτομέρειες από τη ζωή στο νησί έχουν τη δική τους θέση στο σύνολο. Το μαύρο ξύλινο τέμπλο και η αρνητική χρήση του λευκού πάνω σε αυτό, το βυζαντινό ηχητικό soundscape και ο φωτισμός αποκλειστικά από κεριά ξαναδιαβάζουν την ιστορία της βυζαντινής κληρονομιάς.

Kalesma Mykonos – Church Interior

Ένα ατμοσφαιρικό ταξίδι μέσα από βυζαντινούς ήχους 

Η ηχητική επένδυση που δημιουργήθηκε για τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου κυριαρχείται από τις αισθητικές δονήσεις του περιβάλλοντος στο οποίο θα ακούγεται, με τον ήχο του νερού και του αέρα να δίνουν τον τόνο. Το έργο ακολουθεί, συμπληρώνει και προβάλλει την προγραμματική οπτική αφήγηση της ευρηματικής αγιογραφίας, η οποία απεικονίζει την πορεία του Ιησού τη Μεγάλη Εβδομάδα με θεματικούς άξονες την Υποδοχή της Κυριακής των Βαΐων, τον Μυστικό Δείπνο, τη σύλληψη του Ιησού και τη Σταύρωση, τον Επιτάφιο Θρήνο, την Ταφή και την Ανάσταση. Οι χορωδιακές φωνές και τα όργανα ευρωπαϊκής ορχήστρας που έχουν επιλεγεί για να αναπτύξουν τους συγκεκριμένους άξονες ενισχύουν, υπογραμμίζουν και συμπληρώνουν τη μοναδική εμπειρία της μυσταγωγίας και κατάνυξης που υποβάλλει και εκπέμπει ένας τόσο ιδιαίτερος χώρος λατρείας.

Kalesma Mykonos

Kalesma Mykonos 

To Kalesma Mykonos άνοιξε τις πόρτες του στις 20 Μαΐου του 2021. Ένα σύγχρονο κυβιστικό σύμπλεγμα από 27 σουίτες και βίλλες που θυμίζει ένα Μυκονιάτικο χωριό χτισμένο στην πλαγιά του Ορνού, στην Αλεόμανδρα, εκεί που η ιστορία θέλει τα άλογα του Απόλλωνα, θεού του φωτός και του ήλιου, της ποίησης και της μουσικής, να έβρισκαν καταφύγιο.

Η ενέργεια του τοπίου είναι διάχυτη σε κάθε σημείο του ξενοδοχείου, καθώς η αρχιτεκτονική με την υπογραφή του K-Studio και η εσωτερική διακόσμηση του Βαγγέλη Μπόνιου του Studio Bonarchi, έχουν καταφέρει να συνδυάσουν την παράδοση με την σύγχρονη πολυτέλεια. Όλοι οι χώροι του ξενοδοχείου αποπνέουν ηρεμία, απλότητα και εκλεπτυσμένη κομψότητα. Πρόκειται για ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν και να συναναστραφούν με άλλους απολαμβάνοντας δροσιστικά ποτά στο Aloni Sunset Lounge με θέα την Δήλο και το ηλιοβασίλεμα και μοναδικές γαστρονομικές επιλογές στο εστιατόριο Pere Ubu Mykonos με ελληνική κουζίνα βασισμένη σε εποχιακά, τοπικά προϊόντα και βιολογικά συστατικά, με την υπογραφή του σεφ Κώστα Τσίγκα. Όλες οι σουίτες και βίλες έχουν τη δική τους θερμαινόμενη πισίνα, καθώς και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, ιδιωτικές βεράντες με υπαίθριους χώρους τραπεζαρίας, ξαπλώστρες δίπλα στην πισίνα και αποτελούν έναν παράδεισο ιδιωτικότητας στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων.

Παράλληλα, οι φιλοξενούμενοι μπορούν να απολαύσουν προσωποποιημένες υπηρεσίες  υψηλού επιπέδου όπως περιποιήσεις Spa στο δωμάτιο, ιδιωτικά μαθήματα yoga, Pilates και in-room dining. Το Kalesma Mykonos μοιάζει φτιαγμένο για το κοινό που αποζητά να γίνει ένα με τον τόπο, τους ανθρώπους του, την ενέργεια και τους ρυθμούς του, να γευτεί το φαγητό του, να γοητευτεί από τη μυρωδιά του νυχτολούλουδου και να παρασυρθεί από τις μουσικές του – που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το ξενοδοχείο από τον Γιάννη Μητσοκάππα του Zucca Radio – και, τελικά, να βιώσει την πολυτέλεια της απλότητας, την αγνότητα και την αυθεντικότητα, αλλά μαζί και τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα και την αξεπέραστη ποιότητα σε υπηρεσίες.

Kalesma Mykonos

Who is Who

Γεράσιμος Χατζής – Graphic Designer /Illustrator 

Ο Γεράσιμος Χατζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Από πολύ μικρός είχε πάθος με τη ζωγραφική, τη χειροτεχνία, τις κατασκευές και τις τέχνες. Κατά καιρούς —μέχρι το τέλος της εφηβείας του— πειραματιζόταν με διάφορα υλικά. Το 1992 αποφοίτησε από τον ΑΚΤΟ (Αθηναϊκή Καλλιτεχνική Τεχνολογική Ομάδα) με πτυχίο BA Hons στη Γραφιστική. Η δουλειά του είναι γνωστή παγκοσμίως καθώς έχει εμφανιστεί σε εξώφυλλα όπως THE STAR TRIBUNE MAGAZINE, Dieline, Brands of the World και World of Packaging. Πολλά από τα έργα του έχουν δημοσιευθεί είτε ως διαφημιστικές εικονογραφήσεις, είτε ως γραφικό σχέδιο είτε ως καθαρά έργα τέχνης.

Ο Γεράσιμος είναι γραφίστας, εικονογράφος και καλλιτέχνης και μπορεί να δημιουργήσει εμπνευσμένα χειροποίητα έργα από κύρια σκίτσα μέχρι και γλυπτά. Επίσης έχει ασχοληθεί με τα σενάρια και τα εννοιολογικά εικαστικά έργα για τηλεοπτικές διαφημίσεις και αφήγηση ταινιών. Από το 1993 έως το 2005 εργάστηκε σε πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες όπως η McCANN ERICKSON, και LEO BURNETT ως εικονογράφος / οπτικοποιητής, αλλά ταυτόχρονα ήταν ένας εξαιρετικά δραστήριος ελεύθερος επαγγελματίας. Από το 2006 έως το 2017 ήταν συνιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρείας DESIGNCARTEL παρέχοντας δημιουργικές υπηρεσίες σε πολλές διαφημιστικές εταιρείες και γραφιστικές εταιρείες.

Πολλά έργα του έχουν διακριθεί σε διάφορους διαγωνισμούς. Από το 2017 μέχρι σήμερα συνεχίζει να εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην SAINT OF ATHENS αλλά παρέχει υπηρεσίες και σε άλλα γραφεία. Έχει συμμετάσχει και δουλέψει σε πολλά έργα τόσο ως υπάλληλος όσο και ως ελεύθερος επαγγελματίας, που έχουν κερδίσει τα ΒΡΑΒΕΙΑ EVGE & ERMIS (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Διαφήμισης) όπως η γνωστή εικονογράφηση BARACK OBAMA για το SBCTV, αρκετές φορές.

Στέφανος Γιακουμάκης

Ο Στέφανος Γιακουμάκης είναι μουσικός και συνθέτης και ασχολείται με την μουσική από πολύ μικρός. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στη μοντέρνα-jazz μουσική και την ηλεκτρική κιθάρα παρακολουθώντας επίσης επιμέρους θεματικές ιστορίας της μουσικής και σύνθεσης ενώ έχει αποκτήσει και το πτυχίο του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα  Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών.

Η αγάπη του για την υποβλητική ατμοσφαιρικότητα αλλά και η δημιουργική ελευθερία του θεάτρου και του κινηματογράφου είναι μερικά από τα στοιχεία που συναντά κανείς στα έργα του, ενώ στόχος του είναι να αφουγκραστεί τις ανάγκες, τις δομές αλλά και τις υφές του έργου που πρέπει να επενδύσει ηχητικά και να μπορέσει να τις εκφράσει συναισθητικά με τον καταλληλότερο τρόπο.

Kalesma Mykonos

Saint of Athens

Η Saint of Athens είναι ένα δημιουργικό γραφείο με έδρα την Αθήνα, που εστιάζει στο design, στο branding και στην επικοινωνία. Ως ομάδα έμπειρων επαγγελματιών, η Saint of Athens εμβαθύνει σε κάθε πρότζεκτ με πρακτικό και παράλληλα θεωρητικό τρόπο, αντλώντας έμπνευση από πολλαπλές πηγές και επενδύοντας σε έναν διαθεματικό τρόπο εργασίας. Κάθε ιδέα προϋποθέτει μία συγκεκριμένη τεχνική για να εξυπηρετήσει μία συγκεκριμένη ανάγκη. Για τη Saint of Athens, τα ζητούμενα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν ζωντανοί οργανισμοί με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τον διακριτό σκοπό τους.

Βαγγέλης Μπόνιος interior designer του Studio Bοnarchi

Ο interior designer Βαγγέλης Μπόνιος ίδρυσε το Studio Bonarchi, ένα boutique interior design agency με στόχο την δημιουργία  “μίας κασετίνας” έργων που αποτυπώνουν την προσωπική του αισθητική ταυτότητα. Η φιλοσοφία του γραφείου είναι η μελέτη και ο σχεδιασμός εκλεπτυσμένων και μοναδικών έργων interiors, είτε αυτά πρόκειται για ξενοδοχεία πόλεως, είτε για προσωπικές κατοικίες, είτε για resort έργα, τα οποία χαρακτηρίζονται από απλές φόρμες και καθαρές γεωμετρίες που αποκτούν τη δική τους αξία και δυναμική καθώς επενδύονται με χειροποίητα υλικά υψηλής ποιότητας ενώ διανθίζονται με custom made λεπτομέρειες.  Με μια συνεχή έρευνα και αναζήτηση πάνω στην σύνθεση, στις υφές των υλικών, στο χρώμα, στο περιβάλλον του εκάστοτε έργου και στην παράδοση, δημιουργεί με την ομάδα του διαχρονικά έργα και χώρους με έντονο αισθητικό αποτύπωμα. Ένα αποτύπωμα που χαρακτηρίζεται από έντονες αντιθέσεις και μια ανθρωποκεντρική high – end προσέγγιση. 

Στόχος του η αναζήτηση της ομορφιάς μέσω της χρήσης ενός σύγχρονου λεξιλογίου που αποκαλύπτει την αγάπη του για το διαφορετικό κόσμο των interiors. Το Kalesma Mykonοs αποτελεί ένα έργο ορόσημο για την δημιουργική πορεία του Studio Bonarchi. Όπως χαρακτηριστικά λέει o Bαγγέλης Μπόνιος, είναι ένα έργο με αυθεντική ελληνική ψυχή – αυτής των ιδιοκτητών και της δημιουργικής ομάδας – και μια ματιά ταυτόχρονα στραμμένη στις πιο updated τάσεις διεθνούς σχεδιασμού.

Kalesma Mykonos – Chapel – Main Pool

K-STUDIO

Το K-STUDIO είναι ένα γραφείο design με τις ρίζες του στην Αρχιτεκτονική. Είμαστε μια ομάδα από αρχιτέκτονες και σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, με έδρα στην Αθήνα. Η συνδυαστική μας προσέγγιση παράγει μοναδικές και καθηλωτικές εμπειρίες μέσω της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, και μας επιτρέπει να επιτυγχάνουμε μια ολιστική σύλληψη εμπειρίας μέσα στην ευρεία γκάμα ξεχωριστών ποιοτήτων σε κάθε μας έργο. Αυτή η προσέγγιση έχει τη δυνατότητα να εφαρμόζεται σε κάθε κλίμακας έργο και μας επιτρέπει να χειριζόμαστε τα μεγάλα και σύνθετα μεγέθη ως άθροισμα μικρότερων μελετών, δημιουργώντας συστήματα σχεδιασμού ευέλικτα, για μεγαλύτερη ευκρίνεια και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Δημιουργούμε μοναδικά λαξευμένες αρχιτεκτονικές εμπειρίες που τροφοδοτούνται από την παράδοση, εμπλουτίζονται με την υλικότητα και αντλούν έμπνευση από την σύγχρονη ζωή. Έχουμε εργαστεί και μαθητεύσει στο πλευρό των ιδιαίτερα έμπειρων ομάδων πελατών όπως η  Four Seasons και η  O&O στην Αθήνα, και η TEMES στην Πελοπόννησο. Έχουμε επίσης κληθεί να εφαρμόσουμε την προσέγγισή μας σε διεθνούς εμβέλειας έργα σε προορισμούς όπως το Ισραήλ, το Κατάρ, ο Παναμάς και η Κουάλα Λουμπούρ. Όπου και αν μας ταξιδεύει η δουλειά μας, το ήθος μας παραμένει το ίδιο: η δημιουργία δυνατών ταυτοτήτων και αρχιτεκτονικών αφηγήσεων, που με αφετηρία το τοπικό υπόβαθρο και σε ισορροπία με τη σύγχρονη φιλοδοξία, ανυψώνουν και εμπλουτίζουν την εμπειρία του χρήστη.

Σοφία Κουσαθανά  – Partner & Co-Owner 

Η Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αμέσως τη γοήτευσε ο τομέας της διαφήμισης όπου και εργάστηκε για δέκα χρόνια, χειριζόμενη media accounts κορυφαίων διεθνών εταιρειών με αποτέλεσμα να ανεληχθεί και να κατακτήσει κορυφαία διοικητικά πόστα. Στη συνέχεια ακολούθησε τις προσωπικές της επιχειρηματικές φιλοδοξίες στον κλάδο της εστίασης ενώ αργότερα επεκτάθηκε στη φιλοξενία. Η Σοφία είναι μητέρα δύο παιδιών και μιλά Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά.

Μάκης Κουσαθανάς – CEO, Partner & Co-Owner 

Ο Μάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οργάνωση και τη Διοίκηση Eπιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατέχοντας τριάντα χρόνια εμπειρίας σε συμβουλευτικές εταιρείες με κορυφαία brands της Ελλάδας, όπως η ΒSB και η Αrtisti Italiani στο πελατολόγιό τους, έχει αποκτήσει γνώσεις για την ανάπτυξη και την επίτευξη στρατηγικών στόχων των επιχειρήσεων. H πορεία του στον χώρο της εστίασης ξεκίνησε το 1992 όταν ο Μάκης άνοιξε το πρώτο του franchise κατάστημα Goody’s, το οποίο ακολούθησαν δώδεκα επιπλέον καταστήματα καθώς και δέκα καταστήματα της πολύ γνωστής αλυσίδας Φούρνος Βενέτη.

Ο Μάκης συνέχισε την καριέρα του στον συγκεκριμένο κλάδο όταν μαζί με τον συνεργάτη του, Aby Saltiel, έγιναν συνιδιοκτήτες δύο εστιατορίων στη Γλυφάδα, του Sea Spice και του Pere Ubu. Μέσα στα χρόνια, ωθούμενος από τις αναμνήσεις του στο νησί, ο Μάκης ονειρευόταν να επιστρέψει στη Μύκονο, από όπου και κατάγεται η οικογένεια του. Στο Kalesma Mykonos, με τους συνεργάτες του, Aby Saltiel και Σοφία Κουσαθανά, ο Μάκης πραγματοποιεί το όνειρο του για ένα ξενοδοχείο που παραμένει πιστό στη γοητεία του νησιού και τη ζεστασιά των κατοίκων του.

Aby Saltiel – Partner & Co-Owner 

Ο Aby γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβιβ. Στη συνέχεια ακολούθησε τα επαγγελματικά βήματα του πατέρα του χτίζοντας μια λαμπρή καριέρα στον κόσμο της μόδας. Ο Αby σύστησε τα brand Equipment και Philippe Adec στις ΗΠΑ ενώ αργότερα συνεργάστηκε στενά και με άλλα κορυφαία brands όπως η Vilebrequin κ.α.

Με την Ελλάδα να παραμένει πάντα η μεγάλη του αγάπη ο Aby άνοιξε με τον συνεργάτη και φίλο του, Μάκη Κουσαθανα, τα εστιατόρια Pere Ubu και Sea Spice στη Γλυφάδα. Το 2019, επέστρεψε στην Ελλάδα και πλέον ζει μεταξύ Αθήνας και Μυκόνου, έχοντας αφοσιωθεί στο πραγματικό του πάθος, τη φιλοξενία. Αντλώντας έμπνευση από το προσωπικό του μότο “we create memories” (“δημιουργούμε αναμνήσεις”), ο Aby ένωσε τις δυνάμεις του για ακόμα μια φορά με τον Μάκη Κουσαθανά και την αδερφή του  Σοφία Κουσαθανά για να δημιουργήσουν το πολυτελές Kalesma Mykonos, ένα  ξενοδοχείο που πρεσβεύει το πνεύμα του νησιού και τη φιλοσοφία για αυθεντική φιλοξενία.

Project Specs:

Graphic Designer/Illustrator: Γεράσιμος Χατζής

Soundscape: Στέφανος Γιακουμάκης 

Design: Exterior: K-Studio & Interior: Βαγγέλης Μπόνιος του Studio Bοnarchi

Project curator: Σοφία Κουσαθανά & Saint of Athens

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα τροφαντά γυναικεία σώματα του γλύπτη Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Αριστίντ Μαγιόλ /Aristide Maillol γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

Μεγάλη διάκριση για την bluegr Hotels & Resorts

Κατά τη διάρκεια λαμπρής τελετής απονομής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο Athenaeum InterContinental απονεμήθηκε στη bluegr Hotels & Resorts  το βραβείο για...

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this