Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του PCAI συνεχίζει όλο τον Νοέμβριο τη δράση του στους Δελφούς

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και το Δημοτικό Σχολείο Δελφών & στο πλαίσιο της έκθεσης «Keeping Time».

Ο πολιτιστικός οργανισμός Polygreen Culture & Art Initiative εγκαινιάζει το νέο του εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές από 6 έως 12 ετών, αυτή τη φορά στους Δελφούς, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και το Δημοτικό Σχολείο Δελφών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Keeping Time», σε επιμέλεια των Patricia Dellorfano, Lexi Lee Sullivan και Κίκας Κυριακάκου, με έργα των συλλογών τέχνης PCAI και Fidelity Art Collection, ο οργανισμός διοργανώνει μια σειρά διαδραστικών εργαστηρίων για μαθητές δημοτικού με επίκεντρο την τέχνη και το περιβάλλον.Το πρώτο μέρος του νέου κύκλου εργαστηρίων πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου στον χώρο «π» στους Δελφούς με άξονα μια ξενάγηση γύρω από τα έργα της έκθεσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι νεαροί συμμετέχοντες εισήχθησαν στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Τα έργα των Carly Glovinski, Lynne Harlow και Charly Nijensohn της έκθεσης «Keeping Time» πρόσφεραν ποικίλα ερεθίσματα και λειτούργησαν ως προβληματισμοί για τον χρόνο και την υλικότηταΠαράλληλα, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να προβληματιστούν σχετικά με το πλούσιο φυσικό τοπίο των Δελφών και να αναπτύξουν την κριτική σκέψη τους για επείγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα.  Μέσω του εργαστηρίου οι μαθητές εξοικειώθηκαν επίσης με πρακτικές ενσωμάτωσης της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης στην καθημερινή ζωή τόσο από καλλιτεχνική όσο και από οικολογική άποψη.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του οργανισμού Polygreen Culture & ArtInitiative (PCAI) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και το Δημοτικό Σχολείο Δελφών, ©PCAI.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος, που αναμένεται να ολοκληρωθεί  τον Νοέμβριο του 2022, εστιάζει στην ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία, την εμπλοκή της δημιουργικότητας με τις καθημερινές πρακτικές των παιδιών, το παιχνίδι και την κινούμενη εικόνα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και υλοποιείται από την εκπαιδευτική ομάδα του PCAI, Βίκυ Τσίρου και Βάσια Μαγουλά.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του οργανισμού Polygreen Culture & ArtInitiative (PCAI) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και το Δημοτικό Σχολείο Δελφών, ©PCAI.

Περισσότερα για το Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI)

Ο πολιτιστικός οργανισμός PCAI ιδρύθηκε από τον Αθανάσιο Πολυχρονόπουλο, CEO της Polygreen, και στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από ένα ετήσιο πρόγραμμα αναθέσεων, εκθέσεων, προγραμμάτων φιλοξενίας καλλιτεχνών, συνεδρίων, εργαστηρίων και εκδηλώσεων. Το PCAI εκπληρώνει τους στόχους του μέσω τριών τομέων δραστηριότητας: τη συλλογή έργων τέχνης του, τα πολιτιστικά προγράμματά του και την υποστήριξη που παρέχει σε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες με κοινό όραμα και ανησυχίες για το περιβάλλον. Το 2019 σχεδιάστηκε το πρώτο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του οργανισμού από την Κίκα Κυριακάκου, καλλιτεχνική διευθύντρια του PCAI, ενώ στην επιτροπή αξιολόγησής του συμμετείχαν οι Hans Ulrich Obrist, καλλιτεχνικός διευθυντής των Serpentine Galleries, και Krist Gruijthuijsen, διευθυντής του KW Institute. To 2021 o οργανισμός επιλέχθηκε ως official nominator του σημαντικού περιβαλλοντικού βραβείου Earthshot Prize, το οποίο θεσπίστηκε από το Royal Foundation of the Duke and Duchess of Cambride.Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του PCAI έχουν εφαρμοστεί στην Ελλάδα, στον Μαυρίκιο, στο Ομάν, στο Athens Science Festival, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μεταξύ άλλων. Ο οργανισμός έχει λάβει αξιόλογες διακρίσεις για τις εκπαιδευτικές δράσεις του (συνέδριο ISWA 2018, Bravo 2019 κ.ά.), ενώ οι περιβαλλοντικές ταινίες του για παιδιά έχουν ταξιδέψει σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου και κινουμένων σχεδίων, καθώς και σε πολιτιστικούς οργανισμούς και διοργανώσεις.www.pcai.gr

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του οργανισμού Polygreen Culture & ArtInitiative (PCAI) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και το Δημοτικό Σχολείο Δελφών, ©PCAI.

Περισσότερα για το «π» Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού

Ο νέος δυναμικός χώρος του PCAI και της Polygreen στους Δελφούς με την ονομασία «π» (Πι, Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού) έχει κεντρικό στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον με κύριο όχημα τη σύγχρονη τέχνη. Το Παβιγιόν των Δελφών, όπως ήταν παλαιότερα γνωστό, αποτελεί ένα πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τους κορυφαίους Έλληνες αρχιτέκτονες Δημήτρη και Πέτρο Πικιώνη τη δεκαετία του 1960.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του οργανισμού Polygreen Culture & ArtInitiative (PCAI) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας και το Δημοτικό Σχολείο Δελφών, ©PCAI.
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το 9ο Beyond Borders -Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου παρουσιάζει τη φετινή οπτική του ταυτότητα

Για 9η συνεχόμενη χρονιά το Beyond Borders-Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου ανανεώνει το ραντεβού του (25/08–01/09/2024) με το κινηματογραφόφιλο κοινό και δημιουργούς απ’ όλον τον...

“Οι δύο χέστηδες” στο Θέατρο Τέχνης

Γράφει η Αντιγόνη Κατσαδήμα Η σημασία της δραματουργίας σε ένα θεατρικό έργο περασμένου αιώνα είναι κομβική, για να γίνουμε συμμέτοχοι σε αυτό και στις...

Γιάννης Αδαμάκης: Όταν μιλάμε για Τέχνη, αναφερόμαστε πάντα στις εξαιρέσεις

Ο καταξιωμένος εικαστικός, Γιάννης Αδαμάκης παρουσιάζει την 37η ατομική του έκθεση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη με τίτλο «Passepartout». Σπαρμένες στον καμβά, εικόνες από τα παραμύθια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this