Το εργαστήριο του κήπου, ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής

Η έκθεση διαρκεί έως τέλος Ιουνίου 2023.

Μια εντελώς διαφορετική από τα συνηθισμένα στερεότυπα εκθέσεων είναι η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Μαρία Χαντζοπούλου, Γιάννη Βακιρτζή, Αθανάσιου Βακιρτζή, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Ιουνίου. Η γνωστή οικογένεια καλλιτεχνών παρουσιάζει την εικαστική εργασία των 10 πιο πρόσφατων χρόνων. 

Στιβαρή και ταυτόχρονα εξαιρετικά ευγενική η τεχνοτροπία και των τριών, χωρίς χρωματικές φανφάρες αλλά με μια αρχοντιά χρωματική και σε βάθος γνώση του σχεδίου. Τα θέματα μεγαλεπήβολα ασκούν γοητεία και ενεργούν λυτρωτικά στην ψυχή του θεατή.

Επιμέλεια: Βιολέττα Γιάννου 

Από την έκθεση Το εργαστήριο του κήπου

Συμμετέχουν οι εικαστικοί

Μαρία Χαντζοπουλου, Γιάννης Βακιρτζης , Αθανάσιος Βακιρτζης  

Who is Who 

Η Μαρία Χαντζοπούλου γεννήθηκε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή καλών τεχνών και στην Ecole national superieure de beaux arts de Paris έχει κάνει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό.

Από την έκθεση Το εργαστήριο του κήπου

Ο Αθανάσιος Βακιρτζής γεννήθηκε το 1995. Μαθήτευσε την τέχνη από τους γονείς του έχει λάβει μέρος σε πολλά διεθνή φεστιβάλ με βίντεο Τέχνη όπου και βραβεύτηκε στην διεθνή Μπιενάλε της Ουρουγουάης. Εκθέσεις: Πινακοθήκη Γρηγοριάδη ψηφιακή. Καθώς επίσης και αρκετές ομαδικές.  

Από την έκθεση Το εργαστήριο του κήπου

Ο Γιάννης Βακιρτζής γεννήθηκε στον Πειραιά το 1957 από οικογένεια ζωγράφων έτσι από πολύ νωρίς άρχισε να εκθέτει. Πρώτη ατομική έκθεση σε ηλικία 17 χρονών -αίθουσα τέχνης Πειραιά – από τότε μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 40 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό. Ενώ είχε εισαχθεί στους ηλεκτρολόγους μηχανολόγους στο ΕΜΠ τα παράτησε για να αφοσιωθεί στην ζωγραφική. Έκανε σπουδές μουσικής, αρχιτεκτονικής χώρου.

Σπούδασε στην ΆΣΚΤ, όπου εισήχθη στους 3 πρώτους. Συνέχισε με ελεύθερες μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, όπου γνώρισε και συνδέθηκε φιλικά με διασημότητες όπως Arman, Cessar…

Έργα του βρίσκονται στο Μουσείο Μπουζιάνη, Εθνική πινακοθήκη, Εθνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης Θεσσαλονίκης, Μουσείο Πολεμικού Ναυτικού, Αρχιεπισκοπή Πύργου, Αρχιεπισκοπή Πειραιώς, Gray Gallery New York, place des minimes de la vile de Lyon και σε άλλες συλλογές.

Από την έκθεση Το εργαστήριο του κήπου

Info

Διάρκεια έκθεσης
Έως τέλος Ιουνίου 2023

Εργαστήριο του κήπου 
Νυμφών 2 Ηράκλειο Αττικής 

email για ραντεβού [email protected]
τηλ 6983592091 

Από την έκθεση Το εργαστήριο του κήπου

 

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το ελκυστικό μυστήριο των εικαστικών έργων του Μαγκρίτ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης.  Ο Ρενέ Μαγκρίτ γεννήθηκε το 1898 στην Βελγική πόλη Λεσίν. Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του διαδραμάτισαν τα...

Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης: Γλυπτική είναι η ποίηση σε τρεις διαστάσεις 

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η αναδρομική έκθεση του καταξιωμένου καλλιτέχνη Νίκου – Γιώργου Παπουτσίδη  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με τίτλο :«Ειρήνην ελώμεθα». Πολυπράγμων καλλιτέχνης, μείζων γλύπτης,...

ΊΔΡΥΜΑ Θεοτόκος, Εορτασμός 60 χρόνων λειτουργίας

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον Εορτασμό των 60 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του Ιδρύματος «Η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this