Το φως που επιμένει, Σοφία Δατσέρη

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, ώρες 18:00-22:00.

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Σοφίας Δατσέρη με τίτλο «Το φως που επιμένει». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου από τις 18:00-22:00 και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Λουΐζας Καραπιδάκη.

Μέσα από τα έργα της Σοφίας Δατσέρη ο θεατής «ταξιδεύει» νοητά σε τόπους αλλοτινούς. Η φύση, που είναι πηγή έμπνευσης της Σοφίας Δατσέρη επικρατεί στα έργα της και μας παρουσιάζεται άλλοτε μέσα από γαλήνια τοπία και άλλοτε πιο σκοτεινή και αινιγματική. Η διαδικασία παρατήρησης αντιθετικών μεταξύ τους τοπίων οδηγούν τον θεατή σε μια εναλλαγή συναισθημάτων. Το κυρίαρχο στοιχείο σε κάθε ένα από τα έργα της, είναι το φως, είναι αυτό που επιμένει σε κάθε τοπίο και κερδίζει το ενδιαφέρον του παρατηρητή. Άλλωστε, σε μία κοινωνία μακριά από τη φύση, που οι άνθρωποι ζουν μια δύσκολη καθημερινότητα, στο τέλος της ημέρας αυτό που αναζητούν είναι μια νότα αισιοδοξίας, λίγο «φως».

Η ιστορικός τέχνης Λουΐζα Καραπιδάκη γράφει μεταξύ άλλων για την έκθεση

«Η Σοφία Δατσέρη δημιουργεί μια νέα προσωπική γραφή με τα επιβλητικά αέρινα τοπία της. Στα περιβάλλοντά της υπερτερεί η δυναμική της συνολικής απεικόνισης και όχι οι υπαινικτικές αναπαραστάσεις και οι επιμέρους μορφοποιήσεις. Στην προσπάθεια της αναπαράστασης του άυλου με τις «μη παραστατικές αφηγήσεις», η εικαστικός, αναπτύσσει ένα διάλογο με τον θεατή και τού αφήνει τα περιθώρια για πολλαπλές αναγνώσεις. Η ποιητική των εικόνων της προσφέρει μια μοναδική οπτική εμπειρία και ένα ατέρμονο αισθησιακό ταξίδι ανάμεσα στα περίτεχνα παιχνίδια προοπτικής, στους τολμηρούς χρωματισμούς και στους ογκώδεις ουράνιους και γήινους σχηματισμούς».

Σοφία Δατσέρη, λάδι σε καμβά

Who is Who

Η Σοφία Δατσέρη γεννήθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης το 1971. Σπούδασε Ιστορία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Από το 1995 μέχρι το 1999 ασχολήθηκε με την ξυλογλυπτική, τη λιθογλυπτική και τον κρητικό αργαλειό. Από το 2000 έως σήμερα ασχολείται με τη ζωγραφική. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας. Το 2014 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Bienalle της Αλεξάνδρειας. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πλήθος ομαδικών. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σοφία Δατσέρη, λάδι σε καμβά

Info

Διάρκεια έκθεσης
Τετάρτη 1 έως Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου

Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
Τετάρτη 11:00-17:00
Σάββατο 11:00-16:00
Κυριακή, Δευτέρα κλειστά

Τις ημέρες των εορτών θα τηρηθεί εορταστικό ωράριο που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 12, Αθήνα | metro Ακρόπολη
21 1182 3818

Σοφία Δατσέρη, λάδι σε καμβά
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Έκθεση της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής»

Ευρωπαϊκές και αμερικανικές πόλεις με τον φωτογραφικό φακό της Έβελιν Χόφερ της «πιο διάσημης άγνωστης φωτογράφου της Αμερικής» παρουσιάζονται στην έκθεση «Evelyn Hofer: Eyes on the...

Τιμή-ρεκόρ σε δημοπρασία για το «Μεγάλο Κύμα» του Χοκουσάι

Την τιμή – ρεκόρ των 2,76 εκατομμυρίων δολαρίων απέσπασε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s ένα σπάνιο αντίγραφο του «The Great Wave off Kanagawa» του Ιάπωνα καλλιτέχνη Κατσουσίκα...

Ταξίδι πολιτισμού και ιστορίας στην Ελλάδα μέσα από τις γυναικείες παραδοσιακές φορεσιές

Η Ελληνική Ένωση Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, θέλοντας να τιμήσει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση προχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση λευκώματος...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this