Together we can end domestic violence: Εκδήλωση για την Έμφυλη Βία

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της ετήσιας διεθνούς εκστρατείας κατά της Έμφυλης Βίας, που ξεκινάει κάθε χρόνο, στις 25 Νοεμβρίου, και διαρκεί έως και τις 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην οποία το ART HUB Athens, συμμετέχει και υποστηρίζει, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση TOGETHER WE CAN END DOMESTIC VIOLENCE στην ATRAKTOS, με ομιλητές τους Αύγουστο Κορτώ, Νεκταρία Ελευθερία Φιλντίση, Μαρίνα Μπουτάρη, Γεωργία Παράσχου, Αιμιλία Αξιωτίδου, Νίκη Τριανταφυλλοπούλου, Nτέσυ Καραπτσάνσκα. 

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το ART HUB Athens – Cultural Humanitarian Organization και την υποστήριξαν ένθερμα και έμπρακτα το Living Postcards, το HUMANITY GREECE και η ATRAKTOS και με ενωμένες τις δυνάμεις των δύο εκστρατειών κατά της έμφυλης βίας #NotAlone και #DontAcceptIt. 

Για ποιο λόγο η γυναίκα να αποκλείεται από τα κοινά και στις καίριες θέσεις εξουσίας να προελαύνουν διαχρονικά άνδρες; Ποια είναι τα κίνητρα πίσω από το χέρι του κάθε γυναικοκτόνου, και ποιοι είναι οι μηχανισμοί που ενισχύουν τον αποκλεισμό ολόγυρά μας; Γιατί να πρέπει κάποιος να αλλοτριωθεί στα θέλω και το σκεπτικό της μάζας, υποκρινόμενος μια ζωή που δεν θέλει; Γιατί να πιέζεται η φύση κάποιου, ή κάποιας, και να βιώνει καθημερινά τον φόβο των τυχόν επιλογών του; Που οροθετείται η ενδοοικογενειακή βία με πρόσχημα το φύλο; 

Για όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερους λόγους, ο στόχος της εκδήλωσης ήταν όχι μόνο να ευαισθητοποιήσει, αλλά και να παροτρύνει το κοινό στην περαιτέρω ανάδειξη και επίλυση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, στοχεύοντας κυρίως στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης έμφυλης βίας στη κοινωνία μας και ιδιαίτερα της βίας κατά των γυναικών. 

Η προσέλευση του κοινού υπήρξε μεγάλη, ενώ σημαντική υπήρξε και οι συμμετοχή ανθρώπων του πολιτισμού, των φορέων και της πολιτικής, όπως οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος – Ευρωβουλευτής ΝΔ, Παύλος Χρηστίδης – Δικηγόρος, Μέλος πολιτικού συμβουλίου ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αβραμίδης – Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Δήμου Αθηναίων, Τζένη Μπαλατσινού – Επιχειρηματίας, Co- Founder ImpacTalk, Δήμητρα Νάνου – Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Μαρία Διαμαντή, πρώην ειδική σύμβουλος στη γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού, Αριάδνη Νικάκη – Υπεύθυνη τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, Μαρία  Χονδρονάσιου  – υπεύθυνη επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων σύλλογος ΑΜΥΜΩΝΗ, Έρη Παυλάκη –  συνιδρύτρια της οργάνωσης Women Do Business και Σταθόπουλος Γιώργος – Νομικός επιμελητής έργων τέχνης.  

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού κατά των γυναικοκτονιών και της έμφυλης βίας – με σύμμαχο την Τέχνη ως σημαντική δύναμη για κοινωνική αλλαγή – στον χώρο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα έργα που φιλοτέχνησαν για την καμπάνια #NotAlone – Εκστρατεία κοινωνικού αντικτύπου ενάντια σε κάθε μορφή Κακοποίησης, οι δημιουργοί: Έλενα Καρανικολού (Missy Merida), Αγγελιάνα Κορωνιού (Foxy Lady), Ελευθερία Μακρόγλου Πανουσάκη (Eleftheria Mak Pan), Μαρία Μυλωνά (Rima Lyma), Γιάννης Τζομάκας, Νίκη Τριανταφυλλοπούλου (Nikia Manikia), Νίκος Τσίτσος. 

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η αριστοτεχνική νεοκλασική γλυπτική του Μαγιόλ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της Τέχνης O Aristide Maillol (Αριστίντ Μαγιόλ) γεννήθηκε το 1861. Ασχολήθηκε αρχικά για τη ζωγραφική και το 1882 μπήκε...

Η ψυχογραφική ευαισθησία της χαράκτριας Ρένας Ανούση-Ηλία

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, Θεωρητικός της τέχνης Η Ρένα Ανούση-Ηλία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1934. Σπούδασε χαρακτική στην ΑΣΚΤ με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., στο εργαστήριο...

To καλαμάρι του Γεώργιου Καραϊσκάκη για πρώτη φορά σε δημοπρασία από τη VERGOS Auctions

Mε τη δημοπρασία "Ιστορικά και Λαογραφικά αντικείμενα 19ου & 20ού αιώνα" υποδέχεται το νέο έτος η VERGOS Auctions. Η δημοπρασία περιλαμβάνει μεγάλο εύρος αντιπροσωπευτικών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this