“Uterus” απ’την θεατρική ομάδα Λεστρέφ στο Red Jasper Cabaret Theatre.

Η θεατρική ομάδα Λεστρέφ, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ, παρουσιάζει την φεμινιστική παράσταση “Uterus” την Κυριακή 28 Μαΐου στις 20:30 στο Red Jasper Cabaret Theatre.

Η ομάδα Λεστρέφ αποτελείται από γυναίκες διαφόρων ηλικιών και διαφορετικών καταβολών οι οποίες έχοντας ως σημείο συνάντησης τον Λόφο του Στρέφη επιχειρούν να ανοίξουν μια κουβέντα γύρω από το φεμινιστικό ζήτημα. Ξεκίνησε τη διαδρομή της ως θέατρο δρόμου παρουσιάζοντας μέρη του υλικού όχι πάντα με την ίδια σύσταση ατόμων, αλλάζοντας και εξελίσσοντας την παράσταση διαρκώς μέχρι και σήμερα.

Βασισμένη σε ένα μωσαϊκό ρεαλισμού, χοροθεάτρου, σκετς, με ζωντανό τραγούδι επί σκηνής, η παράσταση έρχεται να παρουσιάσει μέσα από τις εμπειρίες τόσο των μελών της ομάδας όσο και ιστορίες άλλων γυναικών, αλλά και με αφορμή πραγματικά ιστορικά γεγονότα, μια συρραφή ιστοριών που αντανακλούν βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις για τη γυναίκα.

Πώς είναι να ζεις σε μια πατριαρχική κοινωνία που θέλει να σε φιμώσει, αποστομώσει, δαμάσει και εντέλει να σε κυριεύσει εντελώς;

Η παράσταση ανοίγει με την αφήγηση του αφρικανικού λαϊκού παραμυθιού “Η γυναίκα λεοπάρδαλη” από την αφηγήτρια Ελεάνα Χατζάκη.
_____________________________________________________________
Στις 27 Μαΐου επιστρέφει στο Red Jasper Cabaret Theatre το Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ. Για μία εβδομάδα, το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλλιτέχνες και ομάδες που δραστηριοποιούνται στο είδος του σύγχρονου καλλιτεχνικού καμπαρέ και να απολαύσει τις καλλιτεχνικές προτάσεις που επιλέχθηκαν να πλαισιώσουν αυτή τη μοναδική γιορτή της σύγχρονης καμπαρέ σκηνής.
Το 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Καλλιτεχνικού Καμπαρέ θα πραγματοποιηθεί από τις 27 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου και περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, μουσικοθεατρικά performances, σύγχρονο τσίρκο, Improv, Audiovisual Art, Drag Performances και extra events. Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, οι παραστάσεις που θα επιλεγούν από την κριτική επιτροπή του θεάτρου, θα συμμετέχουν στο ρεπερτόριο του Red Jasper για τη νέα σεζόν.
Μετά την πρώτη επιτυχημένη διοργάνωση, το Red Jasper Cabaret Theatre επιδιώκει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, να δώσει σε καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών την ευκαιρία να πειραματιστούν πάνω σε νέες αισθητικές φόρμες του καλλιτεχνικού καμπαρέ, αναζητώντας τις αναφορές και τις συνδέσεις με τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.
______________________________________________________________

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Συντελεστές: Ομάδα ΛΕΣΤΡΕΦ
Σκηνοθεσία: Μαρκέλλα Φανού/ ομάδα Λεστρέφ
Επιμέλεια κίνησης/Συνσκηνοθεσία: Σίλια Καρφοπούλου
Στίχοι και Φωνητικά: Radix Angelica
Παίζουν: Σίλια Καρφοπούλου, Γιούλη Στάμου, Μαρκέλλα Φανού, Radix Angelica

Επίσης Μέλη Ομάδας Λεστρέφ: Μαργαρίτα Αλυγιζάκη Λε Παζολέκ, Βιβή Κικίδη, Ιωάννα Χρυσικοπούλου, Νάνσυ Παλτά, Έφη Κωφοτζούλη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Παράσταση: Κυριακή 28 Μαΐου στις 20:30
Διάρκεια: 50 λεπτά
Εισιτήρια: ημέρας: 6 ευρώ, διήμερου: 10 ευρώ, για όλες τις ημέρες: 30 ευρώ
Προπώληση: στο δίκτυο της viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου
Χώρος: Red Jasper Cabaret Theatre, Κεφαλληνίας 18, Αθήνα, τηλ. 210 8822551

Share this
Tags
Maria Tr
Maria Tr
Η Μαρία είναι "παιδί του κέντρου". Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, μα το μυαλό της πάντα ταξίδευε σε ακρογιαλιές και ανοιχτούς ορίζοντες. Έχει περάσει απ΄ τα έδρανα της φιλοσοφικής σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και του τμήματος θεατρικών σπουδών του πανεπιστημίου της Πάτρας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αδριανός Σωτήρης: “Ζωγραφίζω για να ξορκίσω τους φόβους μου”  

Ο ζωγράφος Αδριανός Σωτήρης μιλά στo Αrtviews για την έκτη ατομική του έκθεση με τίτλο “The Thing in Itself”, στην γκαλερί Contemporary Athens σε...

Οι δραματικές μπαρόκ φωτοσκιάσεις του συναρπαστικού Καραβάτζιο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Μικελάντζελο Μερίζι ντα Καραβάτζιο / Michelangelo Merisi da Caravaggio γεννήθηκε πιθανόν στο Μιλάνο το 1571. Ο...

“Εμετός στο Κόρνερ” σε κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία Ιάκωβου Μολυμπάκη

Γράφει η  Αιμιλία Φλώρου (Not a review…just my point of view) Στον υπέροχο χώρο του "RAMON" στο Παγκράτι μόνο για μία παράσταση στις 26.3.2024,  ανέβηκε το...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this