Vergos Auctions: 35 χρόνια στην κορυφή των ελληνικών δημοπρασιών

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί επετειακή Δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής & Γλυπτικής 19oυ & 20ού αιώνα στο Ζάππειο Μέγαρο.

Το 2024 σηματοδοτεί για τη VERGOS Auctions τη συμπλήρωση 35 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στις ελληνικές δημοπρασίες. Η VERGOS Auctions ιδρύθηκε το 1989 από τον Πέτρο Βέργο και δραστηριοποιήθηκε αρχικά στις δημοπρασίες σπάνιων βιβλίων, χειρογράφων, χαρτών και χαρακτικών. Σήμερα κατέχει ηγετική θέση στις ελληνικές δημοπρασίες με εξειδίκευση στα σπάνια βιβλία, τα έργα νεοελληνικής τέχνης καθώς και στα φιλελληνικά, ιστορικά και λαϊκά αντικείμενα.

Ο Οίκος έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 δημοπρασίες μέσω των οποίων έχουν δημοπρατηθεί πάνω από 60.000 αντικείμενα μέχρι σήμερα, με πολλά εξ αυτών να ξεπερνούν σημαντικά τις εκτιμήσεις. Παγκόσμια και πανελλαδικά ρεκόρ τιμής πώλησης έχουν κατά καιρούς πραγματοποιηθεί όπως για τον Γιάννη Τσαρούχη, τον Κωνσταντίνο Παρθένη, τον Takis, τον Γιάννη Κουνέλλη αναδεικνύοντας τη δυναμική της εγχώριας δευτερογενούς αγοράς τέχνης, ενώ όλοι οι καταξιωμένοι ζωγράφοι και γλύπτες έχουν εκπροσωπηθεί με έργα τους στις δημοπρασίες του Οίκου. Ο Οίκος αναπτύσσεται συνεχώς μέσω της επέκτασης σε νέες κατηγορίες και της συνεχούς αναβάθμισης εξατομικευμένων υπηρεσιών που παρέχει ενώ κατά τα τελευταία χρόνια, έχει επιτύχει τριπλασιασμό του ετήσιου κύκλου εργασιών.

Άποψη από τα γραφεία, Vergos Auctions

H επετειακή Δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής & Γλυπτικής 19oυ & 20ού αιώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουνίου στο Ζάππειο θα έχει κεντρικό ρόλο στη φετινή αυτή χρονιά –  ορόσημο για την πορεία του Οίκου, με την μνημειώδη “Σύνθεση από την ελληνική ιστορία”  του Κωνσταντίνου Παρθένη να αποτελεί το κορυφαίο έργο αυτής, με αρχική τιμή εκτίμησης €250.000 – 350.000.

O Ανδρέας Βέργος

Ο Ανδρέας Βέργος, Managing Director της VERGOS Auctions, δηλώνει σχετικά με τη φετινή επέτειο

“Είμαι συγκινημένος που μετά από 35 χρόνια αφού ο πατέρας μου πραγματοποίησε την πρώτη δημοπρασία του Οίκου, είμαστε σήμερα μία πολυάριθμη ομάδα που μας ενώνει ένα κοινό χαρακτηριστικό, η αγάπη μας για τον πολιτισμό. Η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση που δείχνουν προς τον Οίκο μας συλλέκτες, μουσεία, βιβλιοθήκες και πολιτιστικά ιδρύματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό αλλά και οι σχέσεις ζωής που έχουν αναπτυχθεί με το φιλότεχνο κοινό, μας γεμίζουν υπερηφάνεια και είναι η καλύτερη επιβράβευση σε μία πορεία χρόνων που είχε επιτυχίες αλλά, όπως είναι φυσικό και αρκετές δυσκολίες. Η τέχνη, το βιβλίο, η παράδοση, η ιστορία και ότι άλλο απαρτίζει την πολιτιστική μας ταυτότητα, θα  συνεχίζουν να μας εμπνέουν. Για να γινόμαστε ολοένα καλύτεροι, ανεβάζοντας τον πήχη σε κάθε δημοπρασία μας ακόμη πιο ψηλά.”

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

Χρήστος Κονταρούδης: Ο άνθρωπος ανυψώνεται ηθικά και αισθητικά από τη θέαση της εικαστικής τέχνης 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design...

Νίκος Λαγός: H τέχνη δρα υπερβατικά και απελευθερωτικά 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Κοιτώντας τα τελάρα του εικαστικού Νίκου Λαγού, ο θεατής διαπιστώνει μια τολμηρή αίσθηση του χρώματος και της σύνθεσης στο όριο μιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this