Watoto Afrika Carnival Festival 2019

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Watoto Afrika “Τα Παιδιά της Αφρικής” σε συνεργασία με το Lions  Club  Branch “Ostria” το Anasa Cultural Center και με την υποστήριξη του Δήμου Γλυφάδας καλωσορίζει την άφιξη του καρναβαλιού και διοργανώνει εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης του συλλόγου το Watoto Afrika Carnival Festival 2019:

  • Παρασκεή 01 Μαρτίου 2019  από τις 18:00 μέχρι 00:00
  • Σάββατο 02 Μαρτίου από τις 18:00 μέχρι 00:00

Σκοπός της προσπάθειας αυτής ο διαπολιτισμικός διάλογος, η καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, η γνωριμία μέσω της τέχνης και του πολιτισμού των διαφορετικών Αφρικανικών χωρών, η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των λαών και η οικονομική υποστήριξη των αφρικανικών μεταναστευτικών κοινοτήτων .

Μέρος τον εσόδων θα διατεθεί σε μονογονεϊκές οικογένειες προσφύγων και μεταναστών, συγκεκριμμένα σε Αφρικανές γυναίκες με παιδιά, όπως επίσης και για τις προσπάθειες που καταβάλει το WATOTO AFRIKA για τη δημιουργία ενός Αφρικανικού πολιτιστικού κέντρου.

Στο Watoto Afrika Carnival Festival 2019 θα συμμετάσχουν οι χώρες μέσα από τα ενεργά μέλη του πολιτιστικού συλλόγου, που με την παρουσία τους υποστηρίζουν τους σκοπούς και αμοιβαίους στόχους του συλλόγου:

Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ακτή Ελεφαντοστού, Γουινέα, Καμερούν, Κένυα, Κογκό, Μαδαγασκάρη, Μαρόκο, Νιγηρία, Νότια Αφρική, Σενεγάλη, Σιέρα Λεόνε, Σουδάν, Τανζανία

Στη γιορτή μας θα ακουστεί ζωντανή αφρικανική μουσική, από αφρικανικές μπάντες, θα χορέψουμε όλοι μαζί αφρικανικούς χορούς, θα υπάρχουν χειροτεχνίες και κουζίνα από όλες τις χώρες που συμμετέχουν, εργαστήρια, καθώς επίσης facepainting και αφρικανικά ποτά και το κοκτέιλ. 

Παράλληλα θα υπάρχει χώρος όπου θα προβάλλονται οι 17 Στόχοι του Ο.Η.Ε. για την Βιώσιμη Ανάπτυξη (Ατζέντα 2015-2039).

Η ομάδα WATOTO AFRIΚA

Η ομάδα WATOTO AFRIΚA δημιουργήθηκε το 2013 από άτομα που κατάγονται από διάφορα μέρη της Αφρικής και ζουν μόνιμα στην Ελλάδα αλλά και από Έλληνες, που τρέφουν μεγάλο πάθος και αγάπη για την Αφρική και τις παραδόσεις της. WATOTO AFRIKA στην γλώσσα των σουαχίλι σημαίνει “Παιδιά της Αφρικής.

Το WATOTO AFRIKA είναι  ένας πολιτιστικός μορφωτικός μη κερδοσκοπικός σύλλογος.

Στόχος του συλλόγου είναι η προώθηση της κουλτούρας των διαφορετικών Αφρικανικών χωρών μέσω των Pan African Festivals που οργανώνονται, στα οποία  δίνεται η ευκαιρία, να παρουσιάζονται στο Ελληνικό κοινό οι παραδόσεις των χωρών της Αφρικής, μέσω του χορού, της μουσικής, της γαστρονομίας, της χειροτεχνίας κ.α.

Είσοδος δωρεάν, με ελεύθερη συνεισφορά

Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας, Φοίβης 14, Γλυφάδα

Επικοινωνία: Π. Χατζημαλλής, 6948369138

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Αγγείο: Ομαδική έκθεση χαρακτικής από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Οργάνωση: Ντίνα Κώτσιου, Λία Μπλιούμη, Νίκος Σταυρακαντωνάκης Επιμέλεια: Ίρις Κρητικού Συμμετέχοντες: Ανδρονικίδου Εύα, Ασημακοπούλου Αθηνά, Βέγκου Θάλεια, Βόλονιτς Οξάνα, Γαργαλιάνου Νίκη, Γεωργίτση Αναστασία, Γιαβάση Μαρία, Δωρικού...

Ευθύμης Μαλαφούρης: H εικόνα από την οποία αντλώ την έμπνευση περνά από το φίλτρο του μυαλού, της ψυχής, της εμπειρίας και των επιρροών μου 

Οι αινιγματικές μορφές του εικαστικού Ευθύμη Μαλαφούρη παρουσιάζονται αυτές τις μέρες με τίτλο «Γεωμετρικές Διαδρομές» στην Γκαλερί Περί Τεχνών.  Ο καλλιτέχνης με γεωμετρικό τρόπο...

Κίκη Κολυμπάρη: Σημεία της πραγματικότητας ενέχουν αρετές και αξίες και εκκινούν ένα ντόμινο σκέψεων 

«AFTERIMAGES» τίτλος της δεύτερης ατομικής έκθεσης της εικαστικού Κικής Κολυμπάρη στην  Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, όπου παρουσιάζεται μια σειρά νέων έργων από ακρυλικά σε καμβά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this