Ξένοι δημοσιογράφοι μαγεύτηκαν από την Νάξο και διαφημίζουν το νησί της Αριάδνης σε όλο τον πλανήτη

Στο επίκεντρο της παγκόσμιας δημοσιογραφίας βρέθηκε η Νάξος το τριήμερο 22-24 Απριλίου. 

Πρόεδροι δημοσιογραφικών ενώσεων και δημοσιογράφοι από όλον τον κόσμο, οι οποίοι βρέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ετήσιας Τακτικής Συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων και της Γενικής Συνέλευσης που διοργάνωσε η Ε.Σ.Η.Ε.Α., επισκέφθηκαν την Νάξο μετά από πρόσκληση της Ε.Α.Σ. Νάξου και του Προέδρου της, Δημήτρη Καπούνη. 

Οι σπουδαίοι επισκέπτες γνώρισαν τη μεγάλη ιστορία, την πλούσια πολιτιστική παράδοση, τις απαράμιλλες ομορφιές, την πλούσια πρωτογενή παραγωγή, τη ζεστή φιλοξενία, την ονομαστή γαστρονομία και τα εκλεκτά προϊόντα της Νάξου κι έγιναν οι καλύτεροι… πρεσβευτές της σε όλο τον πλανήτη! 

Ξένοι δημοσιογράφοι στην Πορτάρα Νάξου

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους που ήλθαν στο νησί της Αριάδνης ήταν και η ίδια η Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Γαλλίδα Ντομινίκ Πρανταλιέ, η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Μαρία Αντωνιάδου, καθώς και οι Πρόεδροι των δημοσιογραφικών ενώσεων από Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Αυστραλία, Ιρλανδία, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Βραζιλία, Περού, Ινδία, Παλαιστίνη, Ομάν, Κουβέιτ, Τυνησία, Καμερούν, Κολομβία, Παναμά, Αγκόλα, Σομαλία και Λίβανο. 

Με την κίνηση αυτή της Ε.Α.Σ. η Νάξος «έπαιξε» για μία ακόμη φορά σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδας, τα οποία έκαναν αλλεπάλληλες ζωντανές συνδέσεις με το νησί μας για να πληροφορηθούν λεπτομέρειες, αλλά θα «ταξιδέψει» και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με τη γενικότερη προσπάθεια προβολής των Κυκλάδων και της Ελλάδας ως κορυφαίων τουριστικών προορισμών να παίρνει, έτσι, σπουδαία ώθηση. 

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η πλαστικότητα της μεταφυσικής ζωγραφικής του Τζόρτζιο ντε Κίρικο

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο / Giorgio de Chirico γεννήθηκε στο Βόλο το 1888. Ήταν ο πρωτότοκος γιος...

Χρήστος Κονταρούδης: Ο άνθρωπος ανυψώνεται ηθικά και αισθητικά από τη θέαση της εικαστικής τέχνης 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum, Museum for Architecture and Design...

Νίκος Λαγός: H τέχνη δρα υπερβατικά και απελευθερωτικά 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Κοιτώντας τα τελάρα του εικαστικού Νίκου Λαγού, ο θεατής διαπιστώνει μια τολμηρή αίσθηση του χρώματος και της σύνθεσης στο όριο μιας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this