Ζαχαρούλα Τζιουβάρα: Aφαίρεση και έντονες εναλλαγές χρωμάτων και ύλης

Who is Who

Η Ζαχαρούλα Τζιουβάρα είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας  στο Εργαστήριο Ζωγραφικής του Π. Χαραλάμπους και εργάζεται ως ζωγράφος στο Βυζαντινό Μουσείο. Έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και την σκηνογραφία  σχολικών παραστάσεων.

Έργο της Ζαχαρούλας Τζιουβάρα
Έργο της Ζαχαρούλας Τζιουβάρα

H δουλειά της χαρακτηρίζεται κυρίως από την αφαίρεση και τις έντονες εναλλαγές  χρωμάτων και ύλης. Αντιμετωπίζει το έργο της σαν ένα ”σύστημα” χρωματικών τόνων και διαβαθμήσεων διερευνώντας τη δομή, τη σύνθεση και τη ζωγραφικοτητα των στοιχείων που αλληλεπιδρούν σε αυτό.

Ζαχαρούλα Τζιουβάρα

Η ανθρώπινη μορφή μερικές φορές υπάρχει αλλά κυρίως σαν ίχνος, σαν αποτύπωμα χωρίς να υπερτερεί σε βάρος της υπόλοιπης σύνθεσης. Δουλεύει κυρίως λάδια αλλά και  πειραματίζεται και με τεχνικές όπως το τύπωμα και τη χρήση ανακλαστικής ταινίας προβοκάροντας έτσι τον παραδοσιακό τρόπο θέασης του έργου.

Εμπνέεται κυρίως από το αστικό τοπίο αλλά και τον τρόπο που το αλλάζει η φθορά ή οι μεταβολές που γίνονται σε αυτό. Αλλές φορές η ζωγραφική της είναι βιωματική.

Έχει επηρεαστεί κυρίως από τον αφηρημένο εξπρεσσιονισμό, από την street art και από καλλιτέχνες όπως ο Άνσελμ Κήφερ, ο Καμπακόφ, ο Τάπιες, ο Πόλκε και ο Μπάζελιτς.

Εκθέσεις-συμμετοχές:

  • ΣΤ΄Φοιτητική Biennale σχολών Καλών Τεχνών Ελλάδας
  • Ομαδική έκθεση «Ψυχή» Ίδρυμα ΕΠΙΨΥ
  • Ομαδική έκθεση « SALIGIA» πολυχώρος Τέχνης «booze cooperativa»
  • Ομαδική έκθεση «ΠΡΟΒΑΤΑ» πολυχώρος Τέχνης «booze cooperativa»
  • Ομαδική έκθεση «Θαλάσσιες εικόνες» ΑΣΚΤ
  • Ατομική έκθεση Πνευματικό κέντρο Δ. Χαλανδρίου
  • Ομαδική έκθεση «7 νέοι καλλιτέχνες συνομιλούν» Cinemarian
Έργο της Ζαχαρούλας Τζιουβάρα
Έργο της Ζαχαρούλας Τζιουβάρας
Έργο της Ζαχαρούλας Τζιουβάρα
Έργο της Ζαχαρούλας Τζιουβάρα
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Η γοητεία της ενοχλητικής αισθητικής του Μπρακ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Ζωρζ Μπρακ / Georges Braque γεννήθηκε στο Αρζαντέιγ του Seine-et-Oise της Γαλλίας το 1882. Μεγάλωσε στη...

Vergos Auctions: 35 χρόνια στην κορυφή των ελληνικών δημοπρασιών

Το 2024 σηματοδοτεί για τη VERGOS Auctions τη συμπλήρωση 35 χρόνων αδιάλειπτης παρουσίας στις ελληνικές δημοπρασίες. Η VERGOS Auctions ιδρύθηκε το 1989 από τον...

Άρτεμις Ποταμιάνου: Οι συνθήκες επιλογών της γυναικείας υπόστασης ανά τους αιώνες…συνθήκες ελευθερίας ή ανελευθερίας;

Γράφει η Ζέτα Τζιώτη Η εικαστικός- επιμελήτρια Άρτεμις Ποταμιάνου στο πλαίσιο μιας εικαστικής τριλογίας που συνεχίζεται ως ανοιχτός διάλογος στο χρόνο και θέτει σημαντικά αξιακά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this