Η Sianti gallery ξαναπιάνει το νήμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αφορμή την ατομική έκθεση «Αντάμωμα-Μνήμες» του Απόστολου Χαντζαρά

To εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, ώρα 10:30-12:00.

Με την έκθεση «Αντάμωμα-Μνήμες» του Απόστολου Χαντζαρά η Sianti Gallery ξαναπιάνει το νήμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων μετά τις συνθήκες που επιβλήθηκαν από την πανδημία του Covid-19. Έτσι, το ραντεβού μας με τα παιδιά ανανεώνεται για το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 με αφορμή το επετειακό έτος 2021 από τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο πολυσύνθετος εικαστικός κόσμος του καλλιτέχνη με αναφορά στο 1821 θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους, ενώ η πηγαία μετα-ποπ σχεδόν φολκλορ ζωγραφική του αναδεικνύει τους έντονους συμβολισμούς των έργων του. Με διάθεση εξπρεσιονιστική, χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα, συνδυάζει την ιστορία με την παράδοση, το κλασικό με το σύγχρονο. Διατηρώντας τον σεβασμό του παρελθόντος μέσα από την σύγχρονη δυναμική του αποτύπωση ο καλλιτέχνης δίνει μια ευκαιρία περιήγησης στον μοναδικό κόσμο που μόνο ο ίδιος ξέρει να δημιουργεί.

Στόχος του ειδικά σχεδιασμένου προγράμματος είναι η εξοικείωση και η πολυαισθητηριακή αλληλεπίδραση των παιδιών με το έργο του καλλιτέχνη. Ταυτόχρονα, τα παιδιά κατανοούν έναν ακόμα φυσικό χώρο για τα έργα τέχνης, μία γκαλερί, η οποία αποτελεί τον δεύτερο σημαντικό χώρο για τον καλλιτέχνη, μετά το εργαστήριό του, αλλά και το διαμεσολαβητικό κρίκο ανάμεσα στον καλλιτέχνη και το ευρύ κοινό.

Απόστολος Χαντζαράς, Βam-Βam 70X100 cm

Οι ηρωικές προσωπικότητες στο συμβολικό τους καλλιτεχνικό πλαίσιο, η μορφή του αλόγου, τα άνθη και τα χρώματα της παλέτας του Απόστολου Χαντζαρά συνθέτουν έναν κόσμο όπου η μνήμη συναντάται με την φαντασία, δίνοντας στα παιδιά το έναυσμα για το δικό τους ταξίδι στην τέχνη.

Όπως επισημαίνει και ο Freeland, “Όταν, ως θεατές, κατανοούμε τις προσπάθειες του καλλιτέχνη, αναδημιουργούμε τη διαδικασία της αυτό-ανακάλυψης, συνεπώς γινόμαστε κι εμείς καλλιτέχνες.”. Στον ίδιο δρόμο θα οδηγήσει τα παιδιά και η μουσειολόγος Πόπη Γεωργοπούλου, όπου μέσα από εικόνες, αντικείμενα, αποσπάσματα γνωστών λογοτεχνών και ομαδικό παιχνίδι με κάρτες, θα γνωρίσουν και θα κατανοήσουν το έργο του καλλιτέχνη. Στη συνέχεια, τμήμα σχεδίου του καλλιτέχνη θα λειτουργήσει ως οδηγός για ατομική δημιουργία. Μνήμη και φαντασία άλλωστε είναι εφόδια εξέλιξης!

Info

Δήλωση συμμετοχής ακολουθώντας τον σύνδεσμο

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την έκθεση εδώ

Εικαστικός Κύκλος Sianti Gallery
Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα
(Πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)
210 7245432, 210 3648335
info@siantigallery.com

Ώρες λειτουργίας Εικαστικού Κύκλου Sianti Gallery
Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή  10:00-20:00
Τετάρτη 10:00-15:00
Σάββατο 10:00-16:00
Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Απόστολος Χαντζαράς, Άνθη για την γιορτή, 100χ140cm
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Ψήφισμα για τον θάνατο της Μαρίνας Λαμπράκη- Πλάκα από το Δ.Σ της “Ελληνικής Ένωσης Γυναικών στον Πολιτισμό και τον Τουρισμό”

Το Διοικητικό Συμβούλιο της “ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ” συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή της είδησης του θανάτου της σπουδαίας...

«Mighty Aphrodite», μια 90’s γεύση από Νέα Υόρκη… και λίγο από αρχαία Ελλάδα

Γράφει η Μαρία Δήμου Γέννημα-θρέμμα Νεοϋορκέζος, λάτρης της υπέρλαμπρης μεγαλούπολης, με τα θετικά και τα αρνητικά της, ο Woody Allen, περιφέρεται για πολλοστή φορά στα...

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Ζιώτη με τίτλο “Σπασμένα Αποτυπώματα”

Ο δημοσιογράφος- συγγραφέας Γιάννης Τζιώτης με το νέο του βιβλίο θίγει το σημαντικό θέμα της διάλυσης των ελληνικών καϊκιών. Η παραδοσιακή ελληνική ναυτοσύνη δεν...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this