«Μεσοτοιχίες»: 9 ιστορίες για το πάθος της επιβίωσης με επίκεντρο την πανδημία

Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μούσσα από τις εκδόσεις Κέδρος

Μεσοτοιχίες: το αρχιτεκτονικό στοιχείο που οριοθετεί τον ζωτικό χώρο του καθενός και διασφαλίζει την πολυπόθητη ιδιωτικότητα του σύγχρονου ανθρώπου, στη συλλογή διηγημάτων του Κωνσταντίνου Μούσσα μετουσιώνεται σε ενωτικό σύμβολο της ακαταμάχητης, αιώνιας δίψας της ανθρωπότητας για επικοινωνία, συντροφικότητα, επαφή και έρωτα.

Από την Ελλάδα στη Ν. Ορλεάνη, από την Ιταλία στην Αίγυπτο, από την Ισπανία στην Γαλλική ύπαιθρο και στη Ρουμανία, εννιά ιστορίες, εννιά τόποι, εννιά ζωές συνθέτουν ένα πολύπλευρο μωσαϊκό με φιλοσοφικές και υπαρξιακές προεκτάσεις με επίκεντρο την πανδημία που περιόρισε την ελευθερία μετακινήσεων και τη δυνατότητα επαφής με τους άλλους στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Μούσσας

Έτσι μέσα από σελίδες γεμάτες στοχασμό αλλά και πάθος για τη ζωή, μέσα από την κοινή εμπειρία του εγκλεισμού, μας αποκαλύπτεται η ενιαία ουσία όλων των ανθρώπων, πέρα από τις όποιες πολιτικές, θρησκευτικές και προσωπικές πεποιθήσεις τους. Ταυτόχρονα όμως μας αποκαλύπτεται ο αγώνας του ανθρώπου για να μην υποκύψει στο φόβο, την αποξένωση και τη μοναξιά. Ο αγώνας του ανθρώπου να παραμείνει άνθρωπος.

Γιατί, εξίσου επικίνδυνοι με την εξάπλωση της ασθένειας, είναι οι δαίμονες και το σκότος που όλοι έχουμε μέσα μας και που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αν δεν θέλουμε να χάσουμε την αληθινή υπόστασή μας.

Maurizio De Rosa

Μεταφράζεται και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και στην Ιταλία. Τα αντίστοιχα διηγήματα ανά πόλη και χώρα μεταφράζονται σε αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρουμανικά και αραβικά.

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Oia Treasures Art Gallery: Ένας «κρυφός» θησαυρός στα πολυσύχναστα σοκάκια της Οίας

Συνέντευξη στην Μαρία Δήμου Περιηγηθήκαμε στην μαγευτική αγορά της Οίας στην Σαντορίνη, όπου πέρα από την εντυπωσιακή της αρχιτεκτονική στην οποία αντανακλά το φημισμένο ηλιοβασίλεμα,...

Η εφιαλτική τέχνη του Γκότφριντ Χέλνβαϊν που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή

Γράφει ο Γιώργος Δήμος Ο Αυστρο-Ιρλανδός εικαστικός, Γκότφριντ Χέλνβαϊν, γεννήθηκε στη Βιέννη το 1948. Έχοντας εργαστεί στους χώρους της ζωγραφικής, του σχεδίου, της φωτογραφίας, της...

Delivery: Η σκληρή πραγματικότητα της Αθήνας

Γράφει ο Σωτήρης Χάιδας Ένας νεαρός άνδρας αγνώστου παρελθόντος, άνευ ονόματος και χωρίς κανένα απολύτως πλάνο ζωής, θα καταφθάσει με το Κτελ στην καρδιά της...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this