«Μεσοτοιχίες»: 9 ιστορίες για το πάθος της επιβίωσης με επίκεντρο την πανδημία

Το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Μούσσα από τις εκδόσεις Κέδρος

Μεσοτοιχίες: το αρχιτεκτονικό στοιχείο που οριοθετεί τον ζωτικό χώρο του καθενός και διασφαλίζει την πολυπόθητη ιδιωτικότητα του σύγχρονου ανθρώπου, στη συλλογή διηγημάτων του Κωνσταντίνου Μούσσα μετουσιώνεται σε ενωτικό σύμβολο της ακαταμάχητης, αιώνιας δίψας της ανθρωπότητας για επικοινωνία, συντροφικότητα, επαφή και έρωτα.

Από την Ελλάδα στη Ν. Ορλεάνη, από την Ιταλία στην Αίγυπτο, από την Ισπανία στην Γαλλική ύπαιθρο και στη Ρουμανία, εννιά ιστορίες, εννιά τόποι, εννιά ζωές συνθέτουν ένα πολύπλευρο μωσαϊκό με φιλοσοφικές και υπαρξιακές προεκτάσεις με επίκεντρο την πανδημία που περιόρισε την ελευθερία μετακινήσεων και τη δυνατότητα επαφής με τους άλλους στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Μούσσας

Έτσι μέσα από σελίδες γεμάτες στοχασμό αλλά και πάθος για τη ζωή, μέσα από την κοινή εμπειρία του εγκλεισμού, μας αποκαλύπτεται η ενιαία ουσία όλων των ανθρώπων, πέρα από τις όποιες πολιτικές, θρησκευτικές και προσωπικές πεποιθήσεις τους. Ταυτόχρονα όμως μας αποκαλύπτεται ο αγώνας του ανθρώπου για να μην υποκύψει στο φόβο, την αποξένωση και τη μοναξιά. Ο αγώνας του ανθρώπου να παραμείνει άνθρωπος.

Γιατί, εξίσου επικίνδυνοι με την εξάπλωση της ασθένειας, είναι οι δαίμονες και το σκότος που όλοι έχουμε μέσα μας και που όλοι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε αν δεν θέλουμε να χάσουμε την αληθινή υπόστασή μας.

Maurizio De Rosa

Μεταφράζεται και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και στην Ιταλία. Τα αντίστοιχα διηγήματα ανά πόλη και χώρα μεταφράζονται σε αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρουμανικά και αραβικά.