Ομαδική Έκθεση “Οίκαδε” στην Γκαλερί ArtPrisma

Στην δύσκολη εποχή της πανδημίας, ο προσωπικός χώρος αποτελεί καταφύγιο για τον καθέναν μας. Aπό εκεί εμπνέεται θεματικά η ομαδική έκθεση «ΟΙΚΑΔΕ», που θα παρουσιαστεί στην γκαλερί ArtPrisma, με την συμμετοχή 28 καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν έργα μικρών διαστάσεων.

Μνήμες από μία πιο ξέγνοιαστη εποχή, όνειρα για ένα πιο φωτεινό μέλλον, προσδοκίες, χαρές, λύπες, φοβίες από κάποια αόρατη απειλή και φαντασιώσεις ξεδιπλώνονται στον σκοτεινό ή φωτεινό προσωπικό μας χώρο.

Ερευνώ, στοχάζομαι, αναπολώ, δημιουργώ, στον οικείο χώρο μου. Το σπίτι μου φορτισμένο από την ανθρώπινη παρουσία, το σπίτι μου σαν προέκταση του συνειδητού –υποσυνείδητου.

Ρεαλισμός, εξπρεσσιονισμός, αφαίρεση. Δημιουργείται ένας εικαστικός διάλογος με πλούσια αφηγηματική δύναμη, έντονα χρωματική παλέτα ή σε ηπιότερη γκάμα.

Ο θεατής της έκθεσης, θα μπορεί να ταξιδέψει στον προσωπικό χώρο του κάθε δημιουργού θα μπορεί να βιώσει την μοναδική ιστορία του, να μοιραστεί μαζί του μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία.

Ειρήνη Κανά
Ρένα Αβαγιανού _Ονειρευόμενη ως μικρός πρίγκηπας

Συμμετέχουν οι εικαστικοί, με αλφαβητική σειρά

Ρένα Αβαγιανού, Μάγδα Αποστόλου, Ζάνα ‘Αρτεμη, Μαρίνα Βλαχάκη, Eλπίδα Βουτσά, Γιάννης Ζιώγας, Ειρήνη Κανά, Πέτρος Καραβέβας, Βασίλης Καρακατσάνης, Γεράσιμος Κοτσολάκος, Σπύρος Λύτρας, Καλλιρόη Μαρούδα, Βαγγέλης Παπαγιάννης, Ελενα Παπαδημητρίου, Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης, Λίλα Παπούλα, Βάσω Πουρίδου, Παύλος Σάμιος, Παναγιώτης Σιάγκρης, Αφροδίτη Σεζένια, Κατερίνα Τζιωτάκη, Κωνσταντίνος Τόλης, Ευανθία Σούτογλου, Δέσποινα Τσακνή, Κατερίνα Τσάμη, Μαριτάσα Τσιμπλάκη, Δήμητρα Χανιώτη, Γιάννης Ψυχοπαίδης

Info

Διάρκεια έκθεσης
Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021 έως Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Ώρες Λειτουργίας

Από Πέμπτη 16 έως Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021 Εορταστικό ωράριο
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 21.00
Τετάρτη, Σάββατο 11.00 – 18.00

Από Δευτέα 3 Ιανουαρίου 2022
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 15.00 κ 18.00 – 21.00
Τετάρτη-Σάββατο 11.00 – 15.00

Δευτέρα Κλειστά

ArtPrisma Gallery
Κουντουριώτου 187 Πειραιάς
210 4296790
www.galleryartprisma.gr, [email protected]

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Το ελκυστικό μυστήριο των εικαστικών έργων του Μαγκρίτ

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, Λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης.  Ο Ρενέ Μαγκρίτ γεννήθηκε το 1898 στην Βελγική πόλη Λεσίν. Καθοριστικό ρόλο στην πορεία του διαδραμάτισαν τα...

Νίκος Γιώργος Παπουτσίδης: Γλυπτική είναι η ποίηση σε τρεις διαστάσεις 

Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η αναδρομική έκθεση του καταξιωμένου καλλιτέχνη Νίκου – Γιώργου Παπουτσίδη  στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με τίτλο :«Ειρήνην ελώμεθα». Πολυπράγμων καλλιτέχνης, μείζων γλύπτης,...

ΊΔΡΥΜΑ Θεοτόκος, Εορτασμός 60 χρόνων λειτουργίας

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τον Εορτασμό των 60 χρόνων συνεχούς λειτουργίας του Ιδρύματος «Η...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this