Το νέο βιβλίο- αφήγημα του Ιταλού εικαστικού Demetrio di Grado

Demetrio di Grado

Ο εικαστικός Demetrio di Grado παρουσιάζει το νέο του βιβλίο, με τίτλο “eravamo puri senza pretese”, ένα αφήγημα φωτογραφιών πάνω στην 20ετή καριέρα του από την ζωγραφική μέχρι το κολλάζ.
Η καινούργια του σειρά “Ricominciare dalla fine “θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το 2021 σε επιμέλεια του Francesco Piazza.

Σήμα κατατεθέν του Demetrio είναι το κλείσιμο των ματιών της φιγούρας

Τribute στον Bansky

Χαρακτηριστικά παρουσιάζουμε δύο έργα της καινούργιας σειράς φωτογραφιών, καθώς και το tribute στον Bansky.

Ο Demetrio είναι ένας από τους 8 καλλιτέχνες Ιταλούς που επιλέχθηκαν για να ερμηνεύσουν με τον δικό τους τρόπο τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη.
Χαρακτηριστικό πάντα και σήμα κατατεθέν του Demetrio είναι το κλείσιμο των ματιών της φιγούρας που απεικονίζει στα έργα του με ένα μήνυμα, μάτια που μιλάνε: μια πρόκληση, μια σκέψη. Ενα μήνυμα που διαπερνά τον χρόνο, μέχρι να φτάσει στο παρόν.

Demetrio Di Grado – Detail tribute a Bansky Fuori dall’unione 2020
Demetrio Di Grado- Tribute a Bansky collage carta e spray su lamiera 2020
Demetrio Di Grado-Nuocemente-grave-Catania-2018-319×420

#DEMETRIODIGRADO [ΒΙΟ]

Ο Demetrio di Grado γεννήθηκε στο Παλέρμο το 1976, μετά από μια περίοδο που ασχολήθηκε με το Hip Hop από το 1994 έως το 2000, εντυπωσιάστηκε από την τέχνη και ιδιαίτερα η ζωγραφική.

Το 2012 ίδρυσε την ManSourcing, τον σύλλογο που ξεκίνησε το έργο του: Την προώθηση της τέχνης σε όλες τις πιθανές μορφές της.

Έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι γεμάτο συνεργασίες με πολλούς καλλιτέχνες της εθνικής και διεθνούς σκηνής, συμμετοχές σε εκθέσεις, έργα τέχνης του δρόμου και φεστιβάλ.

Το κολάζ: Το 2016 έφερε στην επανάσταση την ιδέα του να κάνω τέχνη. Πάντα γοητευμένος από την τεχνική κολάζ, άρχισε να κόβει, να κολλάει, να συγκεντρώνει εικόνες και προτάσεις σταματώντας τα όνειρά του και τις σκέψεις του σε χαρτί, σε ένα οικείο ταξίδι μεταξύ συνείδησης και ένστικτου.

Έρευνα: Τα κολάζ του γεννήθηκαν από την επιθυμία να εκφραστεί μέσα από υποβλητικές εικόνες μιας μακρινής ιστορικής περιόδου γεμάτη ποίηση και νοσταλγία. Η έρευνα του περιλαμβάνει αποσπάσματα περιοδικών που δημοσιεύθηκαν μεταξύ της δεκαετίας του 1920 και του 1950.

Demetrio Di Grado Quello-che ho a me basta-Lipari-2019-336×420

Τα μάτια: Οι σκηνές που απεικονίζει στα έργα μου προέρχονται από τα χρόνια του πολέμου αλλά και από εκείνα της αναγέννησης. Η φιγούρα πάντα στο κέντρο. Πρόσωπα γεμάτα βάσανα αλλά και ακραία επιθυμία να ζήσουν και να εξαργυρωθούν. Άνδρες, γυναίκες, παιδιά, ο καθένας φέρνει ένα μήνυμα, ρέει με την πάροδο του χρόνου μέχρι να φτάσει στο αντιφατικό παρόν.

Και τέλος, μια πρόταση στα μάτια για να κλείσει η αίσθηση, να ξεκινήσει μια πρόκληση, να προτείνει έναν προβληματισμό. Μάτια που μιλούν. Η υπογραφή του καλλιτέχνη.

Vintagepop: Έτσι ορίζει ο ίδιος τη δουλειά του. Ένα κολάζ επίσης. Η συναρμολόγηση των εποχών, σε μια ιστορική περίοδο στην οποία το ψηφιακό είναι πάντα πιο γρήγορο και τρελό και καταβροχθίζει.

 

Demetrio Di Grado-Connessa Lipari 2019-560×420 –
Demetrio Di Grado-Stato delle cose Caltagirone 2018-619×420

Για την αγορά του βιβλίου:

Eravamo puri senza pretese

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Εκπλήρωση, Υπαίθρια έκθεση της Άλεξ Μυλωνά

Την αναβίωση ή/και την εκπλήρωση του οράματος της γλύπτριας Άλεξ Μυλωνά (1920-2016) - με σύγχρονους όρους - προτείνει η υπαίθρια έκθεση που παρουσιάζεται έως...

Η Κλιματική Αλλαγή «μας αυτοκτονεί» 

Γράφει η Γεωργιάδου Ράνια, Ψυχολόγος Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Εδώ και χρόνια «ζει ανάμεσά μας», αλλά οι πολλοί την σκεφτόμαστε μόνον όταν η νεροποντή «πνίγει...

Οι μουσικές ρίζες των εικαστικών μετασχηματισμών του Κλέε

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος  Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης  Ο Πάουλ Κλέε  / Paul Klee γεννήθηκε κοντά στην πόλη της Βέρνης το 1940. Ο πατέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this