Έτοιμοι για τη “Μεταμόρφωση του Κάφκα”;

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Καλή εβδομάδα από το Artviews!

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο Επί Κολωνώ: «Η μεταμόρφωση του Κάφκα»

Η Βίκυ Καλπάκα, η Δάφνη Καφετζή και ο Διονύσης Ποταμίτης μετά την επιτυχημένη τους παρουσία στο Adapt Festival τον Ιούνιο του 2018 με την performance «Titan Arum: το λουλούδι πτώμα», βασισμένη στη “Μεταμόρφωση του Κάφκα”, έρχονται στο Black Box του Επί Κολωνώ να ολοκληρώσουν την πρότασή τους πάνω στο αριστούργημα του μεγάλου συγγραφέα.

Παίζουν: Νίνα Αδαμοπούλου, Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή, Διονύσης Ποταμίτης

INFO:

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30

Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-5138067 | www.epikolono.gr

 «Οι 7 κόρες της Εύας», στο Studio Μαυρομιχάλη

Ο Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί την παράσταση οι «7 κόρες της Εύας», στο Studio Μαυρομιχάλη, εμπνευσμένη από το ομώνυμο βιβλίο του Μπράιαν Σάικς.

Από που κατάγομαι; Αλήθεια, πόσες φορές έχετε αναρωτηθεί; Αυτή η παράσταση ασχολείται με την ιστορία του κόσμου όπως αποκαλύπτεται από τη γενετική. Θα διαπιστώσουμε με έκπληξη, αλλά και με χιούμορ, πως όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη είμαστε συνδεδεμένοι μέσα από τις μητέρες μας με μια χούφτα γυναίκες.

Παίζουν: Εύα Αγγελοπούλου, Χριστίνα Ανδρεάκου, Παναγιώτα Βαρελά, Ίριδα Μάρα, Εύα Οικονόμου Βαμβακά, Μαρία Σαρέλη, Γιώτα Σερεμέτη

Στον ρόλο του Μπράιαν Σάικς ο Γιάννης Στεφόπουλος

INFO:

Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα

Παραστάσεις: Τετάρτη έως Κυριακή στις 21:00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-6453330 | www.studiomavromihali.gr

ΤΕΧΝΗ

«Η αγάπη είναι ένας σκύλος από την κόλαση», στο Μουσείο Φρυσίρα

Αντλώντας έμπνευση από τον τρόπο σκέψης του Τσαρλς Μπουκόφσκι και με τον δανεισμένο τίτλο «Η αγάπη είναι ένας σκύλος από την κόλαση», το Μουσείο Φρυσίρα παρουσιάζει 38 Έλληνες και Ευρωπαίους καλλιτέχνες μέσα από τις συλλογές του, οι οποίοι πραγματεύονται το θέμα του γυναικείου ερωτικού γυμνού, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Από τον ρεαλισμό έως την αφαίρεση και από τις πιο σύγχρονες εκφάνσεις μέχρι τις πιο προσωπικές μαρτυρίες.

INFO:

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 8 Μαΐου 2019

Μουσείο Φρυσίρα, Μονής Αστερίου 3 & 7, Αθήνα

Πληροφορίες: 210-3234678

H «Οδός Βάκχων», της Αφροδίτης Παπαδουλή

Μέσα από την 10η ατομική της έκθεση, η Αφροδίτη Παπαδουλή χρησιμοποιεί ως ερεθίσματα μύθους, άλλοτε υπαρκτούς κι άλλοτε προσωπικούς της, για να δημιουργήσει έργα που μας φέρνουν ξανά στον νου την ομορφιά του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, την αποδοχή της ανθρώπινης φύσης που συναντάται και στους θεούς και είναι ευάλωτη σε αδυναμίες και πάθη.

Ακουαρέλες σε μικρή και μεγάλη διάσταση, έργα σε λινό ή βαμβακερό πανί με λάδι ή ακρυλικό θα έχει τη δυνατότητα να δει ο επισκέπτης της έκθεσης έως τις 28 Μαΐου.

INFO:

Artevisione, Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα

Πληροφορίες: 6945951345

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Κώστας Χατζής μας περιμένει και πάλι στο Half Note

Μετά τις sold out παραστάσεις στο Half Note, ο τραγουδοποιός Κώστας Χατζής επιστρέφει για ακόμα μια σειρά εμφανίσεων και μας μεταφέρει στις παλιές εποχές των αθηναϊκών μπουάτ.

Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.

INFO:

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς

Έως τις 06 Μαϊου 2019

Πληροφορίες /Κρατήσεις:  210-9213310 | www.halfnote.gr

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Μανώλη Χιώτη: Οι The Circle Orchestra στο Faust

Ύστερα από τη sold out εμφάνισή τους τον περασμένο Οκτώβρη, οι The Circle Orchestra επιστρέφουν στο Faust.

Η ορχήστρα του κύκλου πρόκειται να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό ένα ξεχωριστό αφιέρωμα σε έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς του λαϊκού μας τραγουδιού, τον Μανώλη Χιώτη και στο εύρος του έργου του.

Το αφιέρωμα ξεκινά με τα πρώτα κομμάτια του αξεπέραστου δεξιοτέχνη του μπουζουκιού και κορυφώνεται με τη συνεργασία του με τη Μαίρη Λίντα. Το πρόγραμμα έχει διακυμάνσεις από αργά τραγούδια μέχρι ρούμπες, σάλσα, λάτιν, swing, κλπ.

Μην το χάσετε!

INFO:

Faust Bar Theatre, Καλαμιώτου 11, Αθήνα

Πέμπτη 9 Μαϊου 2019 στις 21:30

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3234095 | www.faust.gr

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

 «Γυναίκες με τα όλα τους», της Πέτρα Μπλοντίνα Βόλπε

Η ταινία «Γυναίκες με τα όλα τους», της Πέτρα Μπλοντίνα Βόλπε, κυκλοφορεί από τη NEO Films.

Νικήτρια του Βραβείου Κοινού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τραϊμπέκα, η ταινία διαδραματίζεται στην Ελβετία το 1971, όπου παρά τις παγκόσμιες κοινωνικές αναταραχές της προηγούμενης δεκαετίας οι γυναίκες εξακολουθούν να στερούνται το δικαίωμα στην ψήφο. Μια ταινία-χρονοκάψουλα που δεν θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη.

Πρωταγωνιστούν: Μαρί Λεουενμπέργκερ, Μαξιμίλιαν Σιμόνιτσεκ, Ρέιτσελ Μπράουνσβάιγκ

 «Το πραξικόπημα», του Μαχμούτ Φαζίλ Κοσκούν

Η ταινία «Το πραξικόπημα», του Μαχμούτ Φαζίλ Κοσκούν, κυκλοφορεί από τη NEO Films.

22 Μαΐου 1963. Δυσαρεστημένοι με την υπάρχουσα κοινωνική και πολιτική κατάσταση στην Τουρκία, μια ομάδα αξιωματικών του στρατού σχεδιάζει ένα πραξικόπημα στην Άγκυρα ώστε να ανατρέψει την υπάρχουσα κυβέρνηση. Αλλά τίποτα δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο…

Μία ταινία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, που διηγείται την ιστορία μιας και μόνο νύχτας, αποτελώντας μια καυστική απεικόνιση του αβέβαιου πολιτικού παρελθόντος και παρόντος της Τουρκίας. 

Πρωταγωνιστούν: Ali Seckiner Alici, Tarhan Karagöz, Murat Kiliç

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this