Γκρικ στο Κουκάκι: Η ελληνικότητα έχει γεύση και χρώμα

Γράφει η Vasia Bresta

Συνιδιοκτήτες: Φώτης Δήμου, επιχειρηματίας
Και Δημήτρης Αγαπητός, Σεφ

Ο Δημήτρης είναι ο σεφ του αγαπημένου εστιατορίου Stinking Bishop στο Κολωνάκι, που άνοιξε πριν μερικά χρόνια ο Φώτης-ενα δοκιμασμένο ντουέτο, μια δυνατή ομάδα που έχει χαρίσει πολύτιμες στιγμές στην αθηναϊκή εστίαση.

Τον Δεκέμβρη του 2020, το δεύτερο εγχείρημά τους, το ελληνικό εστιατόριο “Γκρικ” άνοιξε στο Κουκάκι και άρχισε να κάνει την διαφορά.

Προσεγμένος ο χώρος στον οποίο στεγάζεται, με ψηλό ταβάνι όπου δεσπόζει ένα γιγάντιο φωτιστικό, μεγάλες τζαμαρίες και ένα εξαιρετικό πλακάκι στις αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου. Θυμίζει χώρο γαστρονομικής και όχι μόνο ευεξίας!

Όλα αυτά (και ακόμη περισσότερα) μπορεί κανείς να τα χαζέψει, ενώ βυθίζει τα χέρια του μες στα τσουβάλια με τα όσπρια και ενώ, επίσης, προσπαθεί να διαλέξει τι καλούδια θα πάρει από τα ξύλινα ράφια: κάποιο παραδοσιακό ζυμαρικό, μήπως τραχανά και ελιές ή καμιά μαρμελάδα, σάλτσα ντομάτας, φρέσκια κάπαρη και γλυκό του κουταλιού;

Μέχρι να αποφασίσει, η μερίδα του έχει ξαπλώσει αναπαυτικά στην πανέμορφη συσκευασία της και είναι έτοιμη να σβήσει θεραπευτικά την πείνα.

 

 

Και τι τρώμε στο Γκρικ;

Νόστιμο, θρεπτικό, χορταστικό ελληνικό φαγητό: λαδερά, όσπρια, κρέατα, κιμάδες, θαλασσινά που ανανεώνονται ανάλογα με την εποχικότητα των πρώτων υλών, την ζήτηση και τα…μεράκια του σεφ Δημήτρη Αγαπητού.

Στο μενού θα βρείτε, επίσης, δροσερές σαλάτες, αλοιφές που κλέβουν τις εντυπώσεις και ελληνικά γλυκά, φτιαγμένα για να σβήσουν ιδανικά ένα ωραίο γεύμα ή δείπνο: η πορτοκαλόπιτα εξαιρετική και σύντομα θα μπορούμε να την συνοδεύσουμε με παγωτό.

Σημαντική σημείωση: το ζυμωτό ψωμί, λευκό και πολύσπορο, ζεστό και τραγανό, σαν από χωριό-ζυμώνεται και ψήνεται στο Γκρικ!

Το location του μαγαζιού δεν είναι άλλο από το πολυπρόσωπο Κουκάκι και συγκεκριμένα η κοσμοπολίτικη Βεϊκου με τα ανθοπωλεία, τα βιβλιοπωλεία, τα γλυκοπωλεία και τα καφέ της-μια χαρακτηριστική, γεμάτη ενέργεια και άποψη γειτονιά.

Οι γεύσεις αυθεντικές, χωρίς λαδίλες και περιττά βούτυρα και αρτύματα σε κάνουν να επιστρέφεις.
Οι τιμές value for money.

Διαθέσιμη είναι προς ώρας η υπηρεσία delivery και take away, αλλά υπάρχει και η δυνατότητα ενός περιποιημένου lunch break στο ξύλινο, άνετο, ψηλό τραπέζι στην Βεϊκου, έξω από το μαγαζί.

Fb: https://www.facebook.com/gkrik.koukaki
Insta: https://www.instagram.com/gkrik.koukaki/
Site: https://www.gkrik.gr/

ΓΚΡΙΚ
Βεϊκου 93, Κουκάκι
Τηλ: 210.924.74.74

Share this
Tags
Vasia Bresta
Vasia Bresta
Author, Dj, Artist and owner - c.o worker at Da Hoxxs.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Λίλα Κουφοπούλου: “Θέλω να αποτυπώνω στον καμβά το θετικό συναίσθημα που αισθάνομαι” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη   Η Λίλα Κουφοπούλου είναι μια εικαστικός που ξεκίνησε από τον χώρο των επιχειρήσεων. Στην προσπάθεια της για αυτοβελτίωση και ενδοσκόπηση, εγκατέλειψε...

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this