Εργαστήρι υποκριτικής και δημιουργικής γραφής στο Θέατρο Παραμυθίας

Ο Δημήτρης Παραδείσης, δημιουργός της εταιρίας Anasa Art, καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, τον οποίο έχουμε δει να πρωταγωνιστεί σε γνωστές παραστάσεις, που έχουν ανέβει με επιτυχία στις Αθηναϊκές σκηνές, ορμώμενος πρώτα από τη μεγάλη του αγάπη για το θέατρο, κι έπειτα για όλες τις επόμενες καλλιτεχνικές πτυχές που το αναδεικνύουν, δημιούργησε ένα χώρο, ένα εργαστήρι συναφών με το θέατρο και τη συγγραφική τέχνη σπουδών, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να γνωρίσουν, αλλά και να εξασκήσουν ως επαγγελματίες αργότερα τις δεξιότητες που θα αποκτήσουν.

Για τον λόγο αυτό εγκαινιάζει έχοντας εξασφαλίσει τη συνεργασία του ταλαντούχου συγγραφέα Γιώργου Σ. Πολίτη ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής, όπου σύμφωνα με τον συγγραφέα οι ενδιαφερόμενοι θα διδάσκονται με ένα πρωτοποριακό, ταχύ, πρακτικό τρόπο διδασκαλίας, τα μυστικά κυρίως της μυθιστορηματικής αλλά και της θεατρικής συγγραφής.

Ο ίδιος ο συγγραφέας, όταν ρωτήθηκε από εμάς σε τι συνίσταται η διαφορά της δικής του προσέγγισης από όλες τις υπόλοιπες, μας ανέφερε σχετικά ότι: Πρώτα απ’ όλα ο κάθε επιβλέπων, οφείλει –κι αυτό είναι το δύσκολο από τη μεριά του-, να ανακαλύψει και ακολούθως να εκμαιεύσει το άριστο της σκέψης ξεχωριστά του κάθε εκπαιδευόμενου, εκείνο το διαφορετικό το οποίο προϋπάρχει μέσα στον καθένα και πρέπει να αναδειχθεί προς όφελός του· ακολούθως ανακαλύπτει τις ροπές, τις τάσεις του εκπαιδευόμενου στα ήδη γραφής που του ταιριάζουν και τον οδηγεί αναλόγως…

Το πώς θα μεταφερθεί στο χαρτί η πρωτόλεια αυτή ιδέα με τον τρόπο της έκφρασης που αρμόζει στον καθένα, το πώς θα στοιχειοθετηθεί, ώστε να αποτελεί ένα δομημένο σύνολο έτοιμο για έκδοση, είναι το ευκολότερο (μας λέει) μέρος της υπόθεσης, που αφορά κυρίως την τεχνική, η οποία αποτελεί το παγίως διδασκόμενο μέρος της συγγραφής και άρα το ευκολότερο.

Ελένη Μιχελή

Στο θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 24 Κεραμεικός), όπου στεγάζει η Anasa Art, το εργαστήρι υποκριτικής-δημιουργικής γραφής, παρουσιάζονται εκτός των άλλων, σε τακτά χρονικά διαστήματα, φεστιβάλ θεατρικών μονολόγων η διοργάνωση των οποίων ήταν ιδέα της σκηνογράφου- ενδυματολόγου, συνεργάτη της Anasa Art, Ελένης Μιχελή.

Το εγχείρημα σκοπό έχει την στήριξη, ανάδειξη και προβολή νέων ηθοποιών, που πλέον αποκτούν βήμα έκφρασης, αλλά και την ευκαιρία μιας μελλοντικής συνεργασίας στις θεατρικές παραγωγές της Anasa Art.

Επικοινωνία: [email protected] | 6983782678

Facebook: @dparadisis

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this