Η έκθεσης ζωγραφικής “Αφαίρεση. Προσεγγίσεις του αθέατου” της Ναταλίας Γκούροβα, στον χώρο τέχνης Μελάνυθρος

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 στις 19:00.

Η Ναταλία Γκούροβα, την Παρασκευή 7 Ιουνίου εγκαινιάζει την ατομική της έκθεση με τίτλο ”Αφαίρεση. Προσεγγίσεις του αθέατου”, στον χώρο τέχνης Μελάνθυρος, η οποία θα διαρκέσει έως τις 22 Ιουνίου 2019.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, στις 11 Ιουνίου, και ώρα 20.00 θα παρουσιαστεί περφόρμανς με θέμα ”Διάλογος μέσω της τέχνης. Μουσική και ζωγραφική συνήχηση”, θέτοντας για άλλη μια φορά το ερώτημα τι είναι ουσιαστική επικοινωνία και ποιός ο ρόλος της τέχνης σ΄αυτή.
Θα ακολουθήσει συναυλία κλασικής κιθάρας με τον Δημήτρη Κοτρωνάκη.

Η ίδια η Ναταλία Βαλλιάνου-Γκούροβα αναφέρει:

“Ζωγραφίζω ορμώμενη από το υποσυνείδητο, που ο καθένας έχει τη δυνατότητα να εξερευνά. Το αθέατο είναι κοινό για όλους, αλλά διαφορετικό για κάθε άτομο. Αυτό είναι που με εμπνέει, γιατί γνωρίζω ότι είναι προσωπικά δικό μου. Εξερευνώ την αρμονία του αθέατου, τα χρώματα, την ιδιαίτερη αίσθηση της ομορφιάς του, τον ρυθμό, τις αντιθέσεις του και την κοσμική του πολυπλοκότητα.

Η χρήση της φαντασίας μου με έμφαση στο υποσυνείδητο είναι που κάνει τη ζωγραφική τόσο συναρπαστική και εμπνευσμένη. Η ζωγραφική είναι για μένα η αποτύπωση στον καμβά των προσωπικών μου αντιλήψεων και συναισθημάτων, αποτύπωμα του ατελείωτου δικτύου του υποσυνείδητου και των αντιδράσεών του σε σχέση με τον περιβάλλοντα κόσμο.

Flow, Acrylic on canvas, 121X180

Θεωρώ, ότι από την άποψη αυτή, δεν υπάρχει ζωγραφική πιο ρεαλιστική από την αφαίρεση, αφού οι ιδέες, τα συναισθήματα, οι σκέψεις και οι αντιλήψεις δεν έχουν μορφή, έχουν όμως νόημα, λογική, ευαισθησία, δύναμη και ομορφιά, χρώμα και μουσική. Σ’ έναν κόσμο κανόνων, κανονισμών και ελέγχου, όπου η ομοιογένεια εξακολουθεί να προωθείται ευρέως, εκείνο που μετράει, κατά την άποψή μου, είναι η δυνατότητα, αλλά και η πρόκληση μαζύ, της ατομικής δημιουργίας.

Ο εξπρεσσιονισμός, δυναμικός, γεμάτος κίνηση και βασισμένος στην ελευθερία της σκέψης, της πράξης και του πειραματισμού, επιτρέπει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσέγγιση του αθέατου, κρυφού αλλά ουσιώδους, μυστικού αλλά κοινού για όλους. Η τέχνη είναι πάντα μια πρόσκληση να δει κανείς, να νιώσει, να σκεφθεί, να θεωρήσει και να αναθεωρήσει, να συζητήσει, ν’ ανακαλύψει.

Σας προσκαλώ όλους να κάνουμε αυτό το υπέροχο ταξίδι μαζί!”

Intensity, Acrylic on paper, 70X100

INFO:

Μελάνυθρος, Ζάππα 4, Καλλιμάρμαρο, Αθήνα

Διάρκεια έκθεσης: 7 έως 22 Ιουνίου

Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη-Παρασκευή: 17.30 – 21.00                                               
Σάββατο: 11.00- 14.30

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this