Η μικρογραφία ως τρόπος έκφρασης στη Nitra Gallery στη Θεσσαλονίκη

Έκθεση έργων των Γρηγόρη Γκρόζου και Εμμανουήλ Μπιτσάκη με τίτλο «Realized Fragments», στη Nitra Gallery από 11 Οκτωβρίου έως 9 Νοεμβρίου 2019

H Nitra Gallery στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη χαρά παρουσιάζει τη διατομική έκθεση Realized Fragments των Γρηγόρη Γκρόζου και Εμμανουήλ Μπιτσάκη, δύο εικαστικών οι οποίοι επιλέγουν τη μικρογραφία ως τρόπο έκφρασης. Η έκθεση θέτει ερωτήματα σχετικά με την ιδεολογία και τα αίτια αυτής της επιλογής και επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει την αναγκαιότητα της κατασκευής μικρού μεγέθους έργων, που συμπυκνώνουν σύνθετα σύμπαντα, υποκατάστατα της πραγματικότητας.

Γρηγόρης Γκρόζος, Secret Garden, 2009, mixed media, 25x15cm

Ο Γρηγόρης Γκρόζος κατασκευάζει γλυπτικές συνθέσεις με την πρόθεση να δημιουργήσει συμβολικές μικρογραφίες του κόσμου, όπου συνυφαίνει αντιφατικές έννοιες και θέματα, ενώ ο Εμμανουήλ Μπιτσάκης ζωγραφικά έργα σε διακριτικού μεγέθους επιφάνειες, όπου συνθέτει ελεγχόμενους, άψογα οργανωμένους κόσμους.

Η ακρίβεια στον τρόπο εκτέλεσης, η ανάδειξη της λεπτομέρειας, η υπονόμευση του συμβατικού, η σκηνοθεσία παράδοξων, αντιφατικών οπτικών συνόλων είναι μερικές από τις εμμονές των δύο εικαστικών της έκθεσης.

Εμμανουήλ Μπιτσάκης, Standing Figure, 2018-2019, acrylics on canvas, 30x22cm

Who is who

Γρηγόρης Γκρόζος: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε  ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, από όπου και αποφοίτησε το 2008. Στη συνέχεια, φοίτησε στο Dutch Art Institute στο Enschede, Ολλανδία (2009-2010). Έχει στο ενεργητικό του ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Κύπρο και την Ολλανδία και έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ και art fairs. Έργα του υπάρχουν σε συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στη Λευκωσία.

Εμμανουήλ Μπιτσάκης: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1996-2001). Το 2001 και το 2008, με υποτροφία του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα και της National Portrait Gallery αντίστοιχα, έμεινε στην Κοπεγχάγη και την Κίνα για ελεύθερη καλλιτεχνική εργασία. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε art fairs και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

INFO

“Realized Fragments”
Nitra Gallery, Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019, Ώρα 20:00
Διάρκεια: 11 Οκτωβρίου-9 Νοεμβρίου 2019

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this