Η Cheap Art στη ΔΕΘ υλοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά. Ο θεσμός που έκλεισε τα 23 χρόνια στη Θεσσαλονίκη έγινε για έβδομη χρονιά μέσα σε περίπτερο κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Με 75 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με μεγάλη επισκεψιμότητα σε όλη τη διάρκεια των 10 ημερών της λειτουργίας της έκθεσης.

Η ιδέα της Cheap Art που είναι αυθεντικά έργα σύγχρονης τέχνης, σε μικρά μεγέθη, κάθε καλλιτέχνης σε στήλη και ενιαία τιμή 80 ευρώ, έχει αγκαλιαστεί και από το κοινό της Θεσσαλονίκης, όπως και της Αθήνας που ξεκίνησε ως θεσμός το 1995.

Έργα Λευθέρη Πλακίδα

Πολλοί είναι εκείνοι που επέλεξαν και θα έχουν πλέον στο χώρο τους ένα αυθεντικό έργο σύγχρονης τέχνης.

Με μία διαδρομή από το 1998 στη Θεσσαλονίκη, η Cheap Art έχει προσφέρει τη δυνατότητα σε εκατοντάδες εικαστικούς καλλιτέχνες να δείξουν τα έργα τους και σε χιλιάδες επισκέπτες να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα ή και περισσότερα μικρά αριστουργήματα.

Για τη Θεσσαλονίκη την επιμέλεια και οργάνωση είχαν ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, η Φωτεινή Καπίρη και ο Λευθέρης Πλακίδας.

Στο συντονισμό των καλλιτεχνών ήταν η Άννα Ανδρουλάκη και υπεύθυνη του περιπτέρου η Κορνηλία Ανδρουλάκη.

Γιώργος Γεωργακόπουλος και Λευθέρης Πλακίδας

Η έκθεση στη Θεσσαλονίκη ήταν σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Ελλάδα και συμμετείχαν και επτά Αυστριακοί εικαστικοί που παραβρέθηκαν και όλες τις μέρες στη ΔΕΘ, με συντονιστή τον επιμελητή και καλλιτέχνη Christian Rupp.

Είναι και αυτό το κομμάτι της παράπλευρης ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού που βρίσκει την εφαρμογή του σε ανάλογες περιπτώσεις.