«Νέα Αποκτήματα 2008-2021» στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ

Πενήντα Έλληνες καλλιτέχνες από τον 19ο αιώνα έως και τις μέρες μας στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο

Έκθεση με τίτλο «Νέα Αποκτήματα 2008-2021» εγκαινιάζεται στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στις 23 Οκτωβρίου 2021. Πενήντα Έλληνες καλλιτέχνες αντιπροσωπεύονται με έργα τους που καλύπτουν μια ευρεία χρονική περίοδο, από τον 19ο αιώνα (Νικηφ. Λύτρας, Κ. Βολανάκης, Ν. Ξυδιάς, Π. Πανταζής, Π. Προσαλέντης, κ.α.) έως και τις μέρες μας. Πρόκειται για έργα πολύ διαφορετικά ως προς την τεχνοτροπία και τα μέσα έκφρασής τους, έργα σημαντικά που συμπληρώνουν την ιστορική συνέχεια της συλλογής ή την επεκτείνουν χρονολογικά ώστε να διαφαίνονται και οι πιο σύγχρονες αναζητήσεις στην ελληνική τέχνη.

Πανταζής Περικλής, Ο δρόμος στο Αnseremme

Στόχος της έκθεσης είναι να δώσει στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει τα νέα αποκτήματα της Πινακοθήκης της περιόδου 2008-2021, αλλά και να αναδείξει τη σημασία της δωρεάς και να τιμήσει τους δωρητές της. Την έκθεση συνοδεύει ομώνυμος δίγλωσσος κατάλογος με έγχρωμες φωτογραφίες των έργων.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στο ανακαινισμένο κτίριο της Πινακοθήκης, που χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου (ΙΣΝ), είναι πλέον πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με κινητικές δυσκολίες.
Διάρκεια έκθεσης: 23/10/2021 έως 10/1/2022
Ώρες λειτουργίας: 10.00 – 16.00, καθημερινά πλην Τρίτης.

Γεροδήμος Βασίλης, Δραγασιά
Γεροδήμος Βασίλης, Δραγασιά

«Στηρίζοντας την Τέχνη σήμερα»

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Στηρίζοντας την Τέχνη σήμερα» θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου 2021 στο Μέτσοβο, στα πλαίσια των φθινοπωρινών εκδηλώσεων της Πινακοθήκης Αβέρωφ. Στόχος της συζήτησης, στην οποία συμμετέχουν εξέχοντες εκπρόσωποι κρατικών και ιδιωτικών φορέων Τέχνης και νέοι δημιουργοί, είναι να διερευνήσει τη σημερινή πραγματικότητα ως προς την στήριξη της Τέχνης και τις δυνατότητες ή δυσκολίες που υπάρχουν, τόσο από πλευράς κρατικών και άλλων φορέων Τέχνης, όσο και από την πλευρά της νέας γενιάς των δημιουργών μας.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: ▪ Πάκυ Βλασσοπούλου, Εικαστικός, Συνιδρύτρια Ανεξάρτητου Καλλιτεχνικού Χώρου 3 137 ▪Δήμητρα Νικολού, Συνιδρύτρια, Διευθύντρια Προγράμματος ARTWORKS ▪ Μάριος Σπηλιόπουλος, Ζωγράφος, Καθηγητής ΑΣΚΤ ▪ Σταμάτης Σχιζάκης, Επιμελητής, Τομέας Φωτογραφίας και Νέων Μέσων, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ▪ Συραγώ Τσιάρα, Αν. Διευθύντρια MOMus-Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης/Διευθύντρια Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ▪ Μανώλης Χάρος, Εικαστικός.
Συντονισμός συζήτησης: Ειρήνη Οράτη, Ιστορικός Τέχνης.

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει!

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this