Θέατρο, μουσική, σινεμά ή φεστιβάλ;

Το "artviews" επιλέγει και προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Αυτό το καλοκαίρι σε όποια γωνιά την Ελλάδας κι αν βρίσκεστε, θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε με τα αγαπημένα σας μουσικά θεάματα, τα φεστιβάλ, τις κινηματογραφικές παραγωγές, τις εκθέσεις και τις παραστάσεις.

Εμείς από το ”artviews” ανακαλύψαμε ορισμένες όμορφες προτάσεις και τις μοιραζόμαστε μαζί σας!

Και μην ξεχνάτε…Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΘΕΑΤΡΟ – ΧΟΡΟΣ

«Βάτραχοι», του Αριστοφάνη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Η κωμωδία «Οι Βάτραχοι», του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου έρχονται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, για δύο μόνο παραστάσεις στις 10 και 11 Αυγούστου 2018.

Παίζουν: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος

Μαζί τους οι: Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Δρόσος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

INFO:

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Από 10/08/2018 έως 11/08/2018

Ώρα: 21.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

http://greekfestival.gr

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Η οικογένεια», του Dany Boon

Η ταινία «Η οικουγένεια», σε σκηνοθεσία του Dany Boon, κυκλοφόρησε στις 2 Αυγούστου από την Feelgood και θα προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη έως τις 15 Αυγούστου.

Υπόθεση

Ο Valentin D και η Constance Brandt, το πιο προβεβλημένο ζευγάρι της αρχιτεκτονικής και του design, ετοιμάζεται πυρετωδώς για τα εγκαίνια της αναδρομικής τους έκθεσης στο Παρίσι, στο εμβληματικό Palais de Tokyo. Ωστόσο, για να αναρριχηθεί ο Valentin στο λαμπερό κόσμο του design, έπρεπε να πει ψέματα για την ταπεινή του επαρχιακή καταγωγή. Όταν η μητέρα του, ο αδελφός του και η νύφη του εμφανίζονται στο γκαλά, οι δύο κόσμοι συγκρούονται. Σα να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος ο Valentin συγκρούεται με ένα αυτοκίνητο, χάνει τη μνήμη του και επανέρχεται πιο λαϊκός από ποτέ.

Παίζουν: Dany Boon, Line Renaud, Laurence Arne, Valérie Bonneton, Guy Lecluyse, François Berléand, Pierre Richard

«Με αγάπη Τζούλιετ», του Mike Newell

Η ταινία «Με αγάπη Τζούλιετ», του Mike Newell, κυκλοφόρησε στις 2 Αυγούστου από την Spentzos και θα προβάλλεται έως τις 15 Αυγούστου.

Υπόθεση

Η Τζούλιετ είναι μια πετυχημένη συγγραφέας, που ζει στο Μεταπολεμικό Λονδίνο. Παρά την επιτυχία του τελευταίου της βιβλίου και την υποστήριξη του αγαπημένου της φίλου και εκδότη δυσκολεύεται, να βρει έμπνευση για ένα νέο βιβλίο εξαιτίας των σκληρών της εμπειριών από τον πόλεμο. Έτοιμη να δεχθεί την πρόταση γάμου του Αμερικανού στρατιώτη Μαρκ, λαμβάνει ένα γράμμα από έναν αγρότη στο νησί Γκένζι, τον Ντόσι Άνταμς. Ο Ντόσι είναι μέλος μιας τοπικής λέσχης βιβλίου με την ονομασία “GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL PIE SOCIETY” που ιδρύθηκε κάτω από περίεργες συνθήκες κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Η Τζούλιετ ακολουθεί την παρόρμηση της και πηγαίνει στο νησί , όπου ελπίζει να γράψει για την τοπική λέσχη βιβλίου με το παράξενο όνομα. Πολύ σύντομα όμως θα διαπιστώσει ότι οι νέοι της φίλοι κρύβουν ένα μυστικό.

Πρωταγωνιστούν: Lily James Michiel Huisman Jessica Brown Findlay

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Νατάσσα Μποφίλιου στην Χαλκίδα

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν την Τετάρτη 8 Αυγούστου στο Υπαίθριο Θέατρο «Ορέστης Μακρής» στη Χαλκίδα, το «Όμορφο Όνειρό» τους.

Ας μη χάσουμε την ευκαιρία κι ας ζήσουμε μαζί τους την ονειρεμένη αυτή βραδιά.

INFO:

Υπαίθριο Θέατρο «Ορέστης Μακρής», Χαλκίδα

Στις 08/08/2018

Ώρα έναρξης: 21.30

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στην Κυπαρισσία

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει φέτος ένα σόλο πρόγραμμα, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Επόμενος σταθμός η Κυπαρισσία, στην οποία θα βρεθεί την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 στο Τρενοτέχνειον.

Η μελωδική φωνή του Αλκίνοου Ιωαννίδη θα μας συνοδεύσει σε ένα ταξίδι αισθήσεων και αναμνήσεων.

INFO:

Τρενοτέχνειον, Κυπαρισσία

Στις 09/08/2018

Ώρα: 21.30

Ελένη Βιτάλη και Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης στο Αρχαίο Θέατρο Δίου

Η Ελένη Βιτάλη και ο Κωνσταντίνος με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη μας δίνουν ραντεβού σε μία ατμοσφαιρική συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, την Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Στη μοναδική αυτή βραδιά συμμετέχει η αρμενικής καταγωγής Λιβανέζα τραγουδίστρια Sarina Cross.

INFO:

Αρχαίο Θέατρο Δίου, Δίον

Στις 09/08/2018

Ώρα έναρξης: 21.00

ΤΕΧΝΕΣ

Ρομαντισμός στην Κέρκυρα: Έκθεση στην Ιόνιο Ακαδημία

Η έκθεση ζωγραφικής «Ρομαντισμός στην Κέρκυρα» παρουσιάζεται στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας στην Κέρκυρα, υπό την επιμέλεια του Μεγακλή Ρογκάκου και περιλαμβάνει 28 έργα, που καλύπτουν την περίοδο 1820-1920, παρουσιασμένα για πρώτη φορά μαζί.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, των Υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, και του Δήμου Κέρκυρας, μεταξύ 7 Ιουλίου και 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Είσοδος ελεύθερη

INFO:

Ιόνιος Ακαδημία, Οδός Καποδιστρίου 1 & Οδός Ακαδημίας, Κέρκυρα

Από 02/08/2018 έως 26/08/2018

Ώρες: 10.00 π.μ. – 19.00 μ.μ. καθημερινά εκτός Κυριακής

Πληροφορίες / Κρατήσεις:

www.ionio.gr

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας 2018

Ο Δημήτρης και ο Αλέξανδρος Κολλάτος παρουσιάζουν, για ενδέκατο χρόνο, το «Φεστιβάλ βραδιές κινηματογράφου» στην Αίγινα.

Την αυλαία του φεστιβάλ άνοιξε η ταινία «Εις μνήμην Χάρρυ Κλύνν» με την παρουσία του σκηνοθέτη Πάνου Αγγελόπουλου την Τετάρτη 1η Αυγούστου.

Το σπουδαίο αυτό κινηματογραφικό φεστιβάλ θα λάβει χώρα έως τις 31 Αυγούστου.

Στις προβολές θα παραστούν πολλοί Έλληνες δημιουργοί και θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος ελεύθερη

INFO:

Κτήμα Κολλάτου, Αίγινα

Από 01/08/2018 έως 31/08/2018

Οι προβολές ξεκινούν κάθε βράδυ στις 22:00

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this