Και “οι γάμοι του Φίγκαρο” μας περιμένουν αυτή την εβδομάδα!

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Καλή εβδομάδα από το Artviews, με ανανεωμένες επιλογές για την ψυχαγωγία σας!

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

ΤΕΧΝΗ

Κωνσταντίνος Πάτσιος “The Scrambled Papers Theory”

Η έκθεση “The scrambled papers theory (Η θεωρία των κωδικοποιημένων χαρτιών)” του Κωνσταντίνου Πάτσιου θα παρουσιαστεί στην γκαλερί Αlma Contemporary Art Gallery, από τις 28 Μαρτίου έως τις 4 Μαΐου.

Η διττή ερμηνεία του τίτλου είναι ένα παίγνιο, μια έμμεση αναφορά στο Αυγό, ως συγκερασμού της υλικότητας της τέχνης με τη γεύση, και ως αρχέτυπου της δημιουργίας και της γέννησης. 

“Το εικαστικό μου έργο έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός άλλου σώματος” αναφέρει ο καλλιτέχνης.

Επιμέλεια: Λουίζα Καραπιδάκη

INFO:

Αlma Contemporary Art Gallery, Υψηλάντου 24, Αθήνα

Εγκαίνια: Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 19:30

Διάρκεια: 28 Μαρτίου – 4 Μαΐου 2019

Πληροφορίες: 211-4003160

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιώργος Χατζηνάσιος και Αλέκα Κανελλίδου στις Γραμμές

Οι Γιώργος Χατζηνάσιος και Αλέκα Καννελίδου θα μας κρατήσουν συντροφιά στις “Γραμμές” κάθε Σάββατο και Κυριακή. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν ο Παναγιώτης Ραφαηλίδηςκαι η Μαίρη Στεφανακίδου.

Μην το χάσετε!

INFO:

Γραμμές, Κωνσταντινουπόλεως 111, Γκάζι

Σάββατο στις 22.30 & Κυριακή στις 19.00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3477058 | 6945106604

Βαμβακάρης κατά Ξαρχάκο

Ο Σταύρος Ξαρχάκος υποδέχεται στην σκηνή του Gazarte τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Δημήτρη Μυτακίδη, κάθε Σάββατο και Κυριακή, όπου θα ξεκινήσει ένα πρωτόγνωρο μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στον Πατριάρχη του ρεμπέτικου τραγουδιού Μάρκο Βαμβακάρη.

Συμμετέχει ο γιος του Μάρκου, Στέλιος Βαμβακάρης.

Με την συμμετοχή πολλών μουσικών και συντελεστών.

INFO:

Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

Σάββατο στις 21.30 & Κυριακή στις 20.30

Έως 21 Απριλίου 2019

Πληροφορίες/Κρατήσεις: gazarte.gr

“Οι γάμοι του Φίγκαρο” στην Εθνική Λυρική Σκηνή

“Οι γάμοι του Φίγκαρο”, η αριστουργηματική όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή από τις 27 Μαρτίου έως τις 20 Απριλίου 2019, σε μια νέα εντυπωσιακή παραγωγή, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη.

Με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και συντελεστών.

INFO:

Εθνική Λυρική Σκηνή, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

Στις 27, 29 και 31 Μαρτίου 2019 & 12, 14, 16, 17 και 20 Απριλίου 2019

Πρεμιέρα στις 27 Μαρτίου 2019

Πληροφορίες/Κρατήσεις: www.nationalopera.gr | 213-0885700

ΘΕΑΤΡΟ

“Πορτραίτο μιας Μαντόνα”, στο Θέατρο Αλκμήνη

Η παράσταση “Πορτραίτο μιας Μαντόνα”, βασισμένο σε πέντε γνωστά και άγνωστα μονόπρακτα του Tennessee Williams, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αλκμήνη.

Πέντε ανθρώπινες ιστορίες που αποκαλύπτουν τον κοινωνικό διχασμό, την αποξένωση, το πάθος, την αναπόληση και τον όλεθρο, αλλά και το νέο ήθος που μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επικρατεί και επιβάλλει επώδυνες κοινωνικές ανακατατάξεις, που παραμένουν αναλλοίωτες μέχρι σήμερα.

Μια παράσταση για την θολή ατμόσφαιρα του αμερικανικού-και όχι μόνο- ονείρου…

Παίζουν: Βέρα Κρούσκα, Κερασία Σαμαρά, Ζαχαρία Ρόχα, Γιώργο Αντωνόπουλο

Μετάφραση–Σκηνοθεσία: Κερασία Σαμαρά

INFO:

Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 12, Πετράλωνα

Κάθε Σάββατο στις 21.00 & Κυριακή στις 18.15

Έως 21 Απριλίου 2019

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3428650 | www.theatro.gr

“Ο άνθρωπος που γελά” στο Θέατρο Rex

Η μουσικοθεατρική σύνθεση “Ο άνθρωπος που γελά” του Θοδωρή Αμπαζή, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτωρ Ουγκώ παρουσιάζεται στο Θέατρο Rex κάθε εβδομάδα, από Τετάρτη έως Κυριακή.

Λονδίνο, αρχές του 18ου αιώνα. ο Γκουίνπλεϊν, ένας νεαρός άνδρας με παραμορφωμένο πρόσωπο -ένα μόνιμα χαραγμένο χαμόγελο ως εκδίκηση από τον βασιλιά-, βιώνει έναν αγνό και αληθινό έρωτα με την τυφλή Ντία. Ως μέλος ενός θιάσου, σύντομα, θα γίνει διάσημος λόγω της ιδιαιτερότητάς του. Η τύχη όμως παίζει τα πιο τρελά παιχνίδια…

Μετάφραση: Ντορέτα Πέππα

Σύνθεση-Σκηνοθεσία: Θοδωρής Αμπαζής

Παίζουν: Θανάσης Ακοκκαλίδης, Νέλη Αλκάδη, Διονύσης Βερβιτσιώτης, Θανάσης Βλαβιανός, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Μαρία Δελετζέ, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Πάρις Θωμόπουλος , Κώστας Κορωναίος, Ελίτα Κουνάδη, Νέστωρ Κοψιδάς, Δαυίδ Μαλτέζε, Ελένη Μπούκλη, Παναγιώτης Παναγόπουλος, Εβελίνα Παπούλια, Αρετή Πασχάλη, Αιμιλιανός Σταματάκης, Λυδία Τζανουδάκη, Σπύρος Τσεκούρας, Δήμητρα Χαριτοπούλου, Βαγγέλης Ψωμάς

INFO:

Εθνικό Θέατρο-Θέατρο REX Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

Κάθε Tετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30 & Κυριακή στις 19:00

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3305074 | 210-7234567

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

“Επίθεση στη Βομβάη”, του Anthony Maras

Η ταινία “Επίθεση στη Βομβάη”, του Anthony Maras, κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την Spentzos.

Υπόθεση

Το Νοέμβριο του 2008 ένα κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων σε ολόκληρη την Βομβάη , έριξε την πόλη στο χάος. Μία ομάδα Τζιχαντιστών κρυμμένη ανάμεσα σε απεγνωσμένους επιζώντες που έψαχναν για καταφύγιο, εισέβαλε στο ξενοδοχείο TAJ.

Εκεί και χωρίς διακρίσεις επιδόθηκαν σε μια σειρά από ανείπωτες πράξεις απανθρωπιάς και βίας. Η αληθινή ιστορία των θυμάτων και των επιζώντων, της συμπόνοιας και του θάρρους τους απέναντι στο πιο σκοτεινό πρόσωπο της ανθρωπότητας.

Σκηνοθεσία: Anthony Maras

Σενάριο: Anthony Maras, John Collee

Πρωταγωνιστούν: Armie Hammer, Dev Patel, Anupam Kher, Jason Isaacs, Nazanin Boniadi

“Βερολίνο Σ’ αγαπώ”: Μία ταινία 11 σκηνοθετών από όλο τον κόσμο

Η ταινία “Βερολίνο Σ’ αγαπώ”, κυκλοφορεί από την Tanweer.

Μία ερωτική επιστολή με παραλήπτη μία μοναδική πόλη. Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους, το Βερολίνο είναι μία από τις καταπληκτικές πόλεις του κόσμου. Εμπνέει καλλιτέχνες και σκηνοθέτες από διαφορετικούς πολιτισμούς.

Η ταινία παρουσιάζει τη ματιά τους για την υπέροχη αυτή πόλη και εντάσσεται στο franchise του “Cities of Love” του Emmanuel Benbihy.

Πρόκειται για δέκα διαφορετικές σύντομες ιστορίες ανθρώπων και προβάλλεται  η δυναμική των διαπροσωπικών σχέσεων έτσι όπως διαμορφώνεται από τα προβλήματα και τις χαρές που προκύπτουν.

Πρωταγωνιστούν: Κίρα Νάϊτλι,’Ελεν Μίρεν, Λουκ Γουίλσον, Τζιμ Στάρτζες, Μίκι Ρουρκ, Τζίνα Ντίουαν, Χεϊντεν Πανετιέρ, Ντιεκ Γολούνα, Ντιάνα Αγκρόν

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this