Και πού θα διασκεδάσετε αυτή την εβδομάδα;

Το "Artviews" επιλέγει και προτείνει τα κορυφαία θεάματα της εβδομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα

Επιμέλεια: Χριστίνα Πραβιτσιώτη

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η διάθεση μας ανεβαίνει! Για τον λόγο αυτό, εμείς από το “Artviews” σας προτείνουμε όμορφα θεάματα, που μπορούν να απογειώσουν τις εορταστικές σας εξόδους!

Και μην ξεχνάτε… Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας στο fb: https://www.facebook.com/rtvs/

Έφτασε η ώρα της συναυλίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

ΜΟΥΣΙΚΗ

Συναυλία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Στις 10 Δεκεμβρίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ημέρα που φέτος εορτάζονται τα 70 χρόνια από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Διεθνής Αμνηστία πραγματοποιεί συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι υπόθεση όλων μας!

Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Χρήστος Μάστορας, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Διονύσης Σαββόπουλος, Μάρθα Φριντζήλα

INFO:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 20.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις: megaron.gr

 

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τραγουδάει για τα παιδιά του Make-A-Wish στο Gazarte!

Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η Άλκηστις Κάνει Μια Ευχή «Σε απευθείας σύνδεση» με το κοινό της και μας περιμένει σε μια ξεχωριστή παράσταση την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στο Gazarte, για την υποστήριξη του έργου του Make-A-Wish, τον κορυφαίο Οργανισμό εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος).

Εσείς τι ευχή θα κάνετε;

INFO:

Gazarte, Βουτάδων 34, Αθήνα

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης: 21.30

Πληροφορίες / Κρατήσεις: gazarte.gr

 

Ο Μιχάλης Ρακιντζής στον Σταυρό του Νότου!

Μιχάλης Ρακιντζής

Ο Μιχάλης Ρακιντζής μας περιμένει στον Σταυρό Του Νότου τις Παρασκευές του Δεκεμβρίου. για να μας παρουσιάσει με το μοναδικό του τρόπο τις αγαπημένες μας μελωδίες, με τη συνοδεία του σαξοφώνου, του πιάνου, του κόντρα μπάσο και των κρουστών σε ρυθμούς jazz, swing και bossa.

INFO:

Σταυρός του Nότου, Φραντζή και Θαρύπου 35 -37, Νέος Κόσμος

Στις 14/12/2018, 21/12/2018, 28/12/2018 και 04/01/2019

Ώρα έναρξης: 22.30

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210-9226975 | www.stn.gr

 

ΘΕΑΤΡΟ-ΧΟΡΟΣ-ΘΕΑΜΑ

H Μαρίζα Κωχ συναντά τη Νένα Βενετσάνου στο Trii Art Hub

Μαρίζα Κωχ

Δύο κορυφαίες ερμηνεύτριες, η Μαρίζα Κωχ και η Νένα Βενετσάνου συναντώνται στην σκηνή Trii Art Hub σε ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο με σημείο αναφοράς το βιβλίο της Μαρίζας Κωχ, “Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης”, στο οποίο η αγαπημένη Ελληνίδα τραγουδίστρια αφηγείται τα παιδικά της χρόνια στην Σαντορίνη.

Το σενάριο υπογράφει η Νένα Βενετσάνου, που διασκεύασε το αυτοβιογραφικό βιβλίο της Μαρίζας Κωχ.

INFO:

Trii Art Hub, Δράκου 9, Κουκάκι, μετρό Συγγρού Φιξ

Έως τις 09/02/2019

Κάθε Σάββατο στις 20:30

*Παραστάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν στις 29/12/2018 και 5/1/2019.

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 210-9210333

 

Ο κορυφαίος χορευτής Ιβάν Βασίλιεφ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Ιβάν Βασίλιεφ

Ο Ιβάν Βασίλιεφ, ο κορυφαίος χορευτής, ετοιμάζεται να καταπλήξει για μια ακόμη φορά το ελληνικό κοινό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 11 και 12 Δεκεμβρίου 2018.

Μαζί του θα βρίσκονται οι κορυφαίοι σολίστες των μπαλέτων Μπολσόι: Εκατερίνα Κρισανόβα, Ντένις Σαβίν, Μαρία Βινογράντοβα, Αναστασία Στασκέβιτς, Βατσεσλάβ Λοπάτιν και Ξένια Ζιγκάνσινα.

INFO:

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα

Στις 11/12/2018 και 12/12/2018

Ώρα έναρξης:20.30

Πληροφορίες / Κρατήσεις: megaron.gr

 

«Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», στην Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Η Μαρία Πανουργιά παρουσιάζει στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το κλασικό αριστούργημα του Έντουαρντ Άλμπυ, «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ», για λίγες παραστάσεις. Έργο θρυλικό, ταυτισμένο με την Εlizabeth Τaylor και τον Richard Burton από την ομώνυμη ταινία.

Δύο ζευγάρια ξενυχτούν, καταναλώνοντας άφθονο αλκοόλ. Το πάρτι ξεκινά. Τα συναισθήματα καιροφυλακτούν, έτοιμα να πυρπολήσουν την ιερότητα του ζεύγους, την καρδιά του δυτικού πολιτισμού. Η γνώση χρησιμοποιείται ως όπλο εξουδετέρωσης του άλλου.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Στέλλα Βογιατζάκη

INFO:

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση – Μικρή Σκηνή, Συγγρού 107, Νέος Κόσμος

Από 12/12/2018 έως 30/12/2018

Τετάρτη έως Κυριακή στις 21.00

Πληροφορίες / Κρατήσεις: sgt.gr

 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

«Το βλέμμα του Όρσον Γουέλς», του Μαρκ Κάζινς

Η ταινία «Το βλέμμα του Όρσον Γουέλς», του Μαρκ Κάζινς, κυκλοφόρησε στις 6 Δεκεμβρίου από την AMA Films και θα προβάλλεται έως τις 19 Δεκεμβρίου.

Ο Μαρκ Κάζινς ανοίγει το άγνωστο μέχρι σήμερα αρχείο με τις ζωγραφιές, τα σκίτσα και τα σχέδια του μεγάλου Όρσον Γουέλς. Η έρευνά του στέκεται αφορμή για ένα ακόμη υπερατλαντικό ταξίδι στα μέρη που έζησε και δημιούργησε ο Γουέλς, αλλά και έναυσμα για έναν υπερβατικό διάλογο μεταξύ τους. Μια κουβέντα σε δεύτερο πρόσωπο, που εκτυλίσσεται ποιητική αδεία στην ατόφια κινηματογραφική ενδοχώρα, που ορίζουν πλάνα και σκηνές της φιλμογραφίας του.

Σκηνοθεσία: Μαρκ Κάζινς

 

«Κλέφτες καταστημάτων», του Χιροκάζου Κόρε-Έντα

Η ταινία «Κλέφτες καταστημάτων», του Χιροκάζου Κόρε-Έντα, κυκλοφόρησε στις 6 Δεκεμβρίου από τη One from the heart και θα προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη έως τις 19 Δεκεμβρίου.

Η ταινία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα, το μεγαλύτερο βραβείο του 71ου Φεστιβάλ Καννών και αποτελεί την πρόταση της Ιαπωνίας για το επερχόμενο Ξενόγλωσσο Όσκαρ.

Υπόθεση

Μετά από μια εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ο Οσάμου και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Στην αρχή διστακτική να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, η σύζυγος του Οσάμου συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες. Αν και η οικογένεια είναι φτωχή, ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα με τις δουλειές τους και τις μικροκλοπές, μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

Πρωταγωνιστούν: Σακούρα Αντο, Λίλι Φράνκι, Μάγκου Ματσουόκα, Τζίο Καΐρι

 

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this