Μια πόλη μαγική στη ρίζα του Λυκαβηττού, 200 χρόνια ελεύθερης ενατένισης

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, στο ξενοδοχείο St.George Lycabettus.

Το ξενοδοχείο St. GEORGE LYCABETTUS, η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ΦΕΡΜΕΛΗ και οι εκδόσεις ΟΛΚΟΣ, σας προσκαλούν σε επετειακό εορτασμό – με εκθέσεις και διαλέξεις – με αφορμή την συμπλήρωση 30 ετών του θεσμού «Τουρισμός – Πολιτισμός, Δεξαμενή ιδεών» μια πρωτοβουλία του St. George Lycabettus.

A’ Κύκλος συναντήσεων

Με την αφορμή εκθεμάτων με την θεματική του ’21 που βρίσκονται από 25ετίας στον 1ο όροφο του ξενοδοχείου.

Πρόγραμμα

1η ημέρα

Δευτέρα 7 Ιουνίου, ώρα 19:00
Χαιρετίζει η Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Άντζελα Γκερέκου

• κ. Γεώργιος Τόλιας, ιστορικός, ομιλία με θέμα «Φιλελληνικές Εικόνες»
• κ. Stephan Adler, συγγραφέας του βιβλίου «Οι Ώρες του Αγώνα», ομιλία με θέμα «Τα Γαλλικά Φιλελληνικά Ρολόγια»
• Δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη, ομότιμος ερευνήτρια, τ. Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Μέλος της Εθνικής Επιτροπής ΕΛΛΑΔΑ 2021, ομιλία με θέμα: «Η συμβολή της επιχειρηματικής δραστηριότητας των χειροτεχνών στην Εθνική Παλιγγενεσία»
• Αφήγηση «Ο βράχος που γνώριζε ιστορίες» με την αφηγήτρια – ψυχοπαιδαγωγό κ. Σάσα Βούλγαρη
• Ομιλία της κ. Ίριδας Κρητικού, Ιστορικού Τέχνης- Ανεξάρτητης Επιμελήτριας και Πρόεδρου του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με θέμα «Μια Πόλη Μαγική-η Αθήνα ως εξακολουθητική έμπνευση για τους καλλιτέχνες»

Ακολουθεί παρουσίαση του παράλληλου εικαστικού αφιερώματος στην Αίθουσα Τέχνης του Ξενοδοχείου με τίτλο «Μια Πόλη Μαγική στη Ρίζα του Λυκαβηττού:200 χρόνια ελεύθερης ενατένισης»

Συμμετέχοντες εικαστικοί: Χριστίνα Αθανασούλα – Μαντζαβίνου, Νεκτάριος Αποσπόρης, Μαίρη Γαλάνη – Κρητικού, Μαρία Γιαννακάκη, Μαρία Διακοδημητρίου, Βάσω Καλουδιώτη, Μηνάς Μαυρικάκης, Ρούλη Μπούα, Γεύσω Παπαδάκη, Λίζα Πενθερουδάκη, Κατερίνα Πολυζωΐδη – Μαυρολέων, Κλάρα Πουλαντζά, Μαρίνα Στελλάτου, Βάσω Τρίγκα, Κλαίρη Τσαλουχίδη Χατζημηνά, Αθηνά Χατζή

Επιμέλεια έκθεσης: Ίρις Κρητικού
Συντονίζει η δημοσιογράφος, Ειρήνη Νικολοπούλου

Εκθέσεις

•Από την 7η Ιουνίου και μέχρι και την 20η Ιουνίου 2021, στην Γκαλερί του Ξενοδοχείου (SGL Gallery) πραγματοποιείται η ομαδική εικαστική έκθεση, «Μια Πόλη Μαγική στη Ρίζα του Λυκαβηττού: 200 χρόνια ελεύθερης ενατένισης»
•Παράλληλα στην γκαλερί του Ξενοδοχείου, θα εκτίθενται Γαλλικά Φιλελληνικά Ρολόγια με θέμα «Οι Ώρες του Αγώνα»

Ώρες λειτουργίας της γκαλερί
Ημέρες των εκδηλώσεων 14:00-22:00
Υπόλοιπες ημέρες13:00-20:00

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ** τηλ. 2107416111/2107416000 ***Λόγω περιορισμένων θέσεων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων.

2η ημέρα

Τρίτη 8 Ιουνίου ώρα 19:00
Χαιρετίζει η Όλγα Κεφαλογιάννη, βουλευτής Α΄ Αθηνών – ΝΔ, πρ. υπουργός Τουρισμού

• κ. Μαργαρίτα Δρίτσα, καθηγήτρια Οικονομικής και Κοινωνικής ιστορίας. Ομιλία με θέμα « Περιηγητές -Φιλέλληνες – Τουρίστες – Από το αριστοκρατικό στο πατριωτικό και στο σύγχρονο μαζικό Ταξίδι»
• κ. Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος – Αθηναιογράφος. Ομιλία με θέμα «Η Αθήνα ως προορισμός. Η ανάδυση της τουριστικής πόλης, 1930 – 1970»
• κ. Γεώργιος Σαββαΐδης, πρέσβης επί τιμή, πρώην γεν. γραμ. Υπουργείου Εξωτερικών. Ομιλία με θέμα «Οι Ελληνοτουρκικές Σχέσεις την πρώτη εκατονταετία από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους (1830-1930) και η σύνδεση τους με τη Σύγχρονη εποχή»
• Ο κ. Stephan Adler μας ξεναγεί στην έκθεση «Οι Ώρες του Αγώνα» • Η κ. Ίρις Κρητικού, ιστορικός Τέχνης – Ανεξάρτητη Επιμελήτρια και Πρόεδρος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Μια Πόλη Μαγική στη Ρίζα του Λυκαβηττού: 200 χρόνια ελεύθερης ενατένισης»

Τη βραδιά θα κλείσει η διακεκριμένη μεσόφωνος Έλενα Μαραγκού, συνοδευόμενη από τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο, σε ένα μουσικό αφιέρωμα με θέμα «Ένας αητός περήφανος, ένας αητός λεβέντης»

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ** τηλ.2107416111/2107416000 ***Λόγω περιορισμένων θέσεων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων.

3 η ημέρα

Τετάρτη 9 Ιουνίου ώρα 19:00
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία της η σύζυγος του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Σίσσυ Παυλοπούλου

• κ. Λίζα Πενθερουδάκη, εικαστικός, ιδρύτρια της Α.Μ.Κ.Ε. ΦΕΡΜΕΛΗ, ομιλία με θέμα «ΕΥΖΩΝΕΣ, το διεθνές σύμβολο της χώρας μας και της πόλης των Αθηνών»
• κ. Νίκος Γαβριλάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Ευζώνων, ομιλία με θέμα «Από τον ΤΣΟΛΙΑ στον ΕΥΖΩΝΑ – Από την Επανάσταση στη Σύγχρονη Ελλάδα»

Τη βραδιά θα κλείσει η διακεκριμένη σοπράνο Κάτια Πάσχου, συνοδευόμενη από τον Μάρκο Κώτσια στο πιάνο

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ** τηλ.210 7416111/210 7416000 ***Λόγω περιορισμένων θέσεων θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων.

4η ημέρα

Πέμπτη 10 Ιουνίου ώρα 17:00
ΗΜΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ για παιδιά 6-11 ετών

• Εργαστήρι Ζωγραφικής και Δημιουργικής Γραφής με την εικαστικό κ. Λίζα Πενθερουδάκη και την συγγραφέα κ. Ελπίδα Μηναδάκη

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι ελεύθερη – Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη, στα τηλ. 210 7416000 και 210 7416111

Πρόγραμμα λοιπών παράλληλων εκδηλώσεων

Κινηματογραφικές προβολές
7.6.2021-Στην αίθουσα προβολής του ξενοδοχείου θα προβάλλεται ο «Κουρσάροs – Le Corsaire» σε λιμπρέτο του Λόρδου Βύρωνα
8.6.2021-Στην αίθουσα προβολής του ξενοδοχείου θα προβάλλεται η ταινία «Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα» με πρωταγωνίστρια την μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιό Ειρήνη Παππά
9.6.2021- Στην αίθουσα προβολής του ξενοδοχείου θα προβάλλεται η ταινία «ΕΞΟΔΟΣ 1826»
10.06.2021-Στην αίθουσα προβολής του ξενοδοχείου θα προβάλλεται η ταινία «Η Μάχη της Αράχωβας» με πρωταγωνιστές κατασκευές Lego που έφτιαξε ο μαθητής Χριστόδουλος Σπανός. Μουσική επένδυση Βαγγέλης Παπαθανασίου – Μ. Αλέξανδρος

Ώρες προβολής: 17:00 – 20:00
Τις ημέρες των εκδηλώσεων η προβολή θα πραγματοποιείται 20:00– 22:00

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this