Νέες Δράσεις ψυχής και νου, στους χώρους του Fougaro Artcenter

Library5

Διαβάζουμε στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
Μαθητές – Φοιτητές – Ενήλικες

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ λειτουργεί ως αναγνωστήριο αλλά και δανειστικά για τα μέλη της!
Βρείτε το βιβλίο που ψάχνετε στον κατάλογο και ρωτήστε τους υπαλλήλους…

Η LIBRARY5 είναι ο Λόγος και η Μνήμη του FOUGARO ARTCENTER.
Το παλαιότερο εκπαιδευτικό κύτταρο του FOUGARO ARTCENTER, η LIBRARY5 συμπληρώνει σε ένα χρόνο 20 χρόνια ζωής!
Πρόκειται για μία τρίγλωσση ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΕΧΝΩΝ & ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ με 30.000 τόμους βιβλίων & 150 τίτλους περιοδικών, εκδόσεων & εφημερίδων, στην ελληνική, αγγλική, και γαλλική γλώσσα. Έχοντας δημιουργηθεί από τις δωρεές φίλων του FOUGARO ARTCENTER, η LIBRARY5 διαθέτει επίσης βιβλία ιταλικά, ρώσικα & ισπανικά!
Δυναμικό κύτταρο γνώσης, η LIBRARY5 υπηρετεί την αποστολή της με εκπαιδευτικά προγράμματα, σεμινάρια, παραστάσεις, εργαστήρια, βραδυνές αναγνώσεις και άλλες εκδηλώσεις. Συνεργάζεται με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς, μουσεία, πινακοθήκες, σχολεία, επαγγελματικές σχολές & πανεπιστήμια.
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, φοιτητές του Harvard και συνεργαζόμενων με αυτό ιδρυμάτων, προσφέρουν εθελοντική εργασία και υποστήριξη στις δραστηριότητες και το έργο της.

WORKSHOP4

Computer Skills
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 – Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Mε τη νέα χρονιά, τα μαθήματα πληροφορικης για αρχάριους επιστρέφουν στην ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ του Φουγάρου. Από τις 13 Φεβρουαρίου και κάθε δεύτερη Πέμπτη, η Χριστίνα Τσεκούρα σας περιμένει για να σας μάθει από το μηδέν τη χρήση του υπολογιστή.

Μέσα από απλά και πρακτικά βήματα, θα σας εκπαιδεύσει στις βασικές λειτουργίες του, σε προγραμμάτα όπως word, και excel και θα σας γνωρίσει τον κόσμο του internet !

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα το βρείτε στο https://www.fougaro.gr

LIBRARY5

Παρουσίαση βιβλίου της Φωτεινής Τσαλίκογλου
Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου στις 7μμ, η Βιβλιοθήκη του FOUGARO ARTCENTER και οι εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι παράξενες ιστορίες της κυρίας Φι» της ψυχολόγου και συγγραφέα, Φωτεινής Τσαλίκογλου. Η ψυχολόγος Μαρία Ιωαννίδου συζητά με τη συγγραφέα, θέτοντας τα δικά της ερωτήματα γύρω από το νέο της βιβλίο, αλλά και το συνολικό της έργο.

Η Φωτεινή Τσαλίκογλου στο τελευταίο της έργο παρουσιάζει απροσδόκητες ιστορίες που τονίζουν την ελπίδα της ζωής αλλά και τον φόβο του ατόμου γύρω από το άγνωστο. Δημιουργεί ένα πολυεπίπεδο αφηγηματικό σύμπαν που κυριαρχεί η έκπληξη, η αγωνία αλλά και ο αγώνας των λογοτεχνικών της χαρακτήρων να βρουν διέξοδο στα προβλήματά τους.

«Οι παράξενες ιστορίες της κυρίας Φι» θα προβληματίσουν και θα δώσουν απαντήσεις στην εσωτερική φωνή μας, ενώ η συνομιλήτρια Μαρία Ιωαννίδου θα μας φέρει πιό κοντα στην αθέατη πλευρά της Φωτεινής Τσαλίκογλου.

LIBRARY5

Μπλε ιστορίες με μαρκαδόρο Μαύρο !
Πέμπτη 6, 13, 20 & 27 Μαρτίου | 6-7μμ

Ένα εργαστήρι δημιουργικής γραφής για παιδιά 9+ ετών με αφορμή μια ξενάγηση στην έκθεση BLACK&BLUE.
Με εργαλείo την οπτική ανάγνωση συντελείται και παροτρύνεται ο αισθητηριακός διάλογος του κάθε παιδιού με το έργο τέχνης που επιλέγει.

Με τη Δήμητρα Ζερβοπούλου

Πληροφορίες- Συμμετοχές
27520 47370 | 27520 47380 | 6944 411041 | [email protected]

Vector illustration graphic group of women walking, girls, power, strong, strength

LIBRARY5

Κυριακή 8 Μαρτίου | 7μμ
Στις γυναίκες λέμε ναι !

Συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Info

ΦΟΥΓΑΡΟ Αrtcenter
Ασκληπιού 98, 211 00, Ναύπλιο
27520 47300 6944 411041
[email protected], www.fougaro.gr

Ωράριο λειτουργίας
Τρίτη εώς Κυριακή
9πμ έως αργά

Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Τα δωρικά χαρακτικά σύμβολα ζωής της Βάσως Κατράκη

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Η Βάσω Κατράκη γεννήθηκε το 1914 στο Αιτωλικό. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ με καθηγητές τον Κωνσταντίνο Παρθένη στη...

Defying Gravity, εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Ζυμάρα στην Ελληνογερμανική Αγωγή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή....

Απόστολος Γιαγιάννος: “Η τέχνη είναι αφέντρα με βούρδουλα” 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη H Sianti Gallery θέλοντας να τιμήσει τον καταξιωμένο καλλιτέχνη, Απόστολο Γιαγιάννο για τα 50 ενεργά και επιτυχημένα χρόνια της καριέρας του...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this