Νίκος Κυριακόπουλος: The drawing project works on paper στον Πολιτιστικό Χώρο Macart

Μετά από επτά μήνες εγκλεισμού και πολιτιστικής στέρησης, έρχεται τον Ιούνιο ένα must-see event που θα μας κάνει να ξανανιώσουμε ζωντανοί.

Ο Πολιτιστικός Χώρος Macart, με σημαντική παρουσία στη φιλοξενία εκθέσεων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, ανοίγει τις πόρτες του ξανά το απόγευμα της Παρασκευής, 11 Ιουνίου με τη νέα ανατρεπτική έκθεση του γνωστού ζωγράφου Νίκου Κυριακόπουλου.
Μία γαργαλιστική, ερωτική πανδαισία, αφιερωμένη στην ανθρώπινη επαφή που τόσο μας έχει λείψει. Θα διαρκέσει μόνο τρεις μέρες, οπότε τρέξτε να προλάβετε!

Νίκος Κυριακόπουλος

Το αποτέλεσμα της καραντίνας για τον Νίκο Κυριακόπουλο, είναι το δημιουργικό πανηγύρι της ζωής, που εκθειάζεται στα καινούργια του έργα. Ο ζωγράφος, μας παρασύρει στο φως, σε πολύχρωμες παραλίες και στα dive bars του Μαϊάμι. Μας ξεναγεί μαζί με τον Lautrec στα καμαρίνια του Moulin Rouge, στα εργαστήρια των ζωγράφων με τα μοντέλα τους, σε κρεβατοκάμαρες και καναπέδες, χωρίς Netflix, χωρίς μάσκες, χωρίς αποστάσεις. Τα ανθρώπινα σώματα ενώνονται σε κάθε δυνατή στάση και μεταδίδουν ζωντάνια, διέγερση και χαρά. Μία αισιόδοξη περιήγηση σε μία εποχή που είναι πολύ εύκολο να σκοτεινιάσει με το παραμικρό.

Η έκθεση θα συνοδευτεί από μία συλλεκτική έκδοση ενός βιβλίου, σε 250 μόνο αντίτυπα, με τα 170 και πλέον έργα που δημιούργησε ο Νίκος Κυριακόπουλος, κλεισμένος στο εργαστήριό του τον πρώτο χρόνο της πανδημίας.

Νίκος Κυριακόπουλος

Στο art store ακόμα θα βρείτε αριθμημένα και υπογεγραμμένα Giclée prints και αντικείμενα εμπνευσμένα από τα έργα της έκθεσης, προϊόντα συνεργασίας του πολύ φρέσκου Pencil Squad Studio και της Macart.
Ο χώρος λειτουργεί με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης κατά του covid-19.
Η έκθεση περιέχει έργα ακατάλληλα για ανηλίκους, καλύτερα τα παιδιά να μείνουν σπίτι!

http://instagram.com/nik_kiriakopoulos
http://macart_graphic_arts

Νίκος Κυριακόπουλος

Info Έκθεσης

Πολιτιστικός Χώρος Macart:
Λένορμαν 244, 10443 Αθήνα, τ. 210 5132322
Ώρες έκθεσης:
Παρασκευή 11 Ιουνίου, 17:00 – 22:00.
Σάββατο 12 Ιουνίου: 10:00-22:00.
Κυριακή 13 Ιουνίου: 10:00-22:00
www.macart.gr

Νίκος Κυριακόπουλος
Νίκος Κυριακόπουλος
Share this
Tags
Βανέσσα
Βανέσσα
Η Βανέσσα Πανοπούλου σπουδάζει στην Αρχιτεκτονική Χανίων και είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια και την ροή άρθρων του ηλεκτρονικού μαγκαζίνο artviews. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με την δημιουργική γραφή και την αφηρημένη εξπρεσιονιστική ζωγραφική με ακρυλικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Οι εννοιολογικοί περίπατοι της τέχνης του Richard Long

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Ο Richard Long γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1945. Σπούδασε από το 1962-1965 στο West of England...

Η απαράμιλλη γλυπτική της παραβατικής ζωής του Τσελίνι

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος. λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης O Μπενβενούτο Τσελίνι / Benvenuto Cellini, γεννήθηκε το 1500 στη Φλωρεντία. Καλλιτέχνης αργυροχρυσοχόος, γλύπτης, ζωγράφος, σχεδιαστής, στρατιώτης, μουσικός,...

Η Κύπρος του Βασίλη Καρακατσάνη 

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη  Ο καταξιωμένος εικαστικός Βασίλης Καρακατσάνης για άλλη μια φορά «προσγειώνεται» στην Κύπρο και παρουσιάζει τη νέα του δουλειά με τίτλο  «ΤΙΤΑΝΙΑ»...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this