Ο Κώστας Ράμμος στην Γκαλερί Αργώ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2018

Η γκαλερί Αργώ, της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, υποδέχεται στους χώρους της το ζωγράφο Κώστα Ράμμο, ο οποίος θα παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, μια σειρά έργων ζωγραφικής σε ακρυλικά με κύρια θεματογραφία την ελληνική θαλασσογραφία.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 20 Νοεμβρίου, στις 7 το βράδυ.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 15 Δεκεμβρίου 2018.

Κωνσταντίνος Ράμμος

 

Η Αθηνά Σχινά, Κριτικός & Ιστορικός Τέχνης, επισημαίνει για το έργο του:
«Το νερό και κυρίως η θάλασσα, έχει παίξει έναν ουσιώδη ρόλο στη διαδρομή της ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Ράμμου. Εκτός από τη συμφωνία σε μπλε και γαλάζιους ή σμαραγδένιους τόνους της θάλασσας, η ίδια η φύση και σύσταση του νερού εμπνέουν ποικιλοτρόπως το ζωγράφο, αφ’ ης στιγμής αξιοποιεί εικαστικά και ποιητικά, θα έλεγα, την άνωση και τις διαθλάσεις του υγρού στοιχείου, του οποίου τα κύματα παφλάζουν με τον άνεμο στις ακρογιαλιές κι άλλοτε πάνω στα βράχια. Η διαρκής κίνηση των κυμάτων δηλώνει τη ζωντάνια και την οργανικότητά τους, αλλά στη ζωγραφική αυτού του καλλιτέχνη αποκαλύπτει τις δυνατότητες μετάπλασης και μεταμόρφωσης του ανθρώπινου σώματος, καθώς βουτά και κολυμπά στα νερά, σαν να βαπτίζεται και να αναγεννά τη σπαργή του.{…}

Καθένα από τα έργα του δεν επαναλαμβάνεται, περιλαμβάνοντας έναν ζωντανό διάλογο ανάμεσα σε εκφραστικά ιδιώματα του παρελθόντος και του παρόντος. Τα έργα του, φιλοτεχνημένα με δεξιότητα κι αισθαντικότητα, με πρωτοτυπία και πάντα με συγκίνηση, έλκουν διαφορετικά κάθε φορά τον θεατή, προβληματίζοντάς τον ταυτοχρόνως γύρω από συσχετισμούς και συνάφειες που αφορούν τον χρόνο και τον χώρο, τη μεταβλητότητα και την επαναληπτικότητα, την εντοπιότητα και τις ποικίλες αλλαγές, τις διαδοχικές μνήμες και τις αλλεπάλληλες εντυπώσεις, τις ρευστές επίσης καταστάσεις και τις αναπάντεχες ανατροπές. Περισσότερο όμως απ’ όλα, τα ζωγραφικά του έργα υπαινίσσονται κλίμακες χρωμάτων και διακυμάνσεις συναισθημάτων που αφορούν τις μεταμορφώσεις του τοπίου και κατ’ επέκταση του ανθρώπινου σώματος, εφόσον το ένα αντικατοπτρίζεται μέσα στο άλλο.»

Κωνσταντίνος Ράμμος

Ο Κωνσταντίνος Ράμμος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1955. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στο εργαστήριο του Δημ.Κοκκινίδη και σκηνογραφία στο εφηρμοσμένο εργαστήριο της Α.Σ.Κ.Τ. με τον Β.Βασιλειάδη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε υπότροφος του Ι.Κ.Υ και βραβεύτηκε με έπαινο ημίγυμνου και βραβείο σύνθεσης. Αποφοίτησε από την Α.Σ.Κ.Τ το 1981 με άριστα και τιμητική αγορά έργου. Την ίδια χρονιά έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα και πριν από αυτή είχε συμμετάσχει σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις, όπως στην Σχολή Καλών Τεχνών της Κρακοβίας, στην Πολωνία, στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας κ.α. Το 1982 παίρνει υποτροφία από την γαλλική κυβέρνηση και συνεχίζει θεωρητικές σπουδές πάνω στη ζωγραφική, στο Παρίσι, στην Arts Plastiques, Paris I, Sorbonne.

Στο Παρίσι παίρνει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις. Το 1984 επιστρέφει στην Αθήνα και από τότε έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 25 ατομικές εκθέσεις και σε περισσότερες από 200 ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει παράλληλα εικονογραφήσει αρκετά βιβλία και λογοτεχνικά έντυπα. Το έργο του έχει παρουσιαστεί από τα Μ.Μ.Ε τόσο σε εφημερίδες και περιοδικά όσο και σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Έργα του υπάρχουν στη Βουλή των Ελλήνων και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα .

Κωνσταντίνος Ράμμος

info έκθεσης

Γκαλερί Αργώ: Νεοφύτου Δούκα 5, 106 74 Κολωνάκι

Τηλ.: 210 7249.333 / Fax: 210 7249.777

e-mail: [email protected] * website: www.argo-gallery.gr

Επισκέψεις: Τρίτη – Παρασκευή: 10:00-14:00 & 18:00-21:00, Σάββατο: 11:00-15:00

Share this
Tags
Zeta Tz
Zeta Tz
Η Ζέτα ασχολείται με τη μετάφραση, την αρθρογραφία και την αρχισυνταξία στο χώρο των ΜΜΕ του πολιτισμού. Έχει ασχοληθεί με την διοργάνωση εικαστικών εκθέσεων και εκδηλώσεων που αφορούν στην κοινωνική ευθύνη. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Μπότση για δημοσιογραφική της δραστηριότητα στα θέματα πολιτισμού. Στο artviews.gr είναι υπεύθυνη της συντακτικής ομάδας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Σύγχρονες εικαστικές προσεγγίσεις για τον Λόρδο Βύρωνα

Γράφει ο Κώστας Ευαγγελάτος, Ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός της τέχνης Στην κοσμοϊστορική συγκυρία της εξεγερμένης Ελλάδας του 1821 υπήρξε πολύτιμη η συμβολή κορυφαίων προσωπικοτήτων του πνευματικού κόσμου,...

Κάτια Βαρβάκη: Η Τέχνη είναι σαν το ξέφρενο φτερούγισμα μιας λιβελούλας 

Στις μέρες μας, που έννοια της Τέχνης έχει προσαρμοστεί στην ευρύτητα των δυνατοτήτων των ψηφιακών μέσων, η Κάτια Βαρβάκη, με σπουδές ζωγραφικής στην Ανωτάτη...

To Kallichoron Art Boutique Hotel της Αστυπάλαιας γίνεται 10 χρονών και το γιορτάζει

Στις 5 Απριλίου 2024, το ξενοδοχείο Kallichoron Art Boutique Hotel στην Αστυπάλαια, συμπλήρωσε 10 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του. Αυτά τα 10 χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

More like this